Як варити перловку – 5 рецептів

Класичний суп з перловою крупою

Розсольник займає передові позиції серед перших страв. У класичному рецепті цей кислий суп готується обов’язково з солоними огірками і перловкою. Рецепт досить простий. Головне – підготувати заздалегідь потрібні продукти і поетапно приготувати страву.

З інгредієнтів слід взяти:

  • яловичину без кісток;
  • перлову крупу – 60 г;
  • картопля – 300 г;
  • цибулю і моркву – по 1 шт.;
  • солоних огірків – 150 г (за смаком);
  • огіркового розсолу – 100 мл;
  • масло і спеції.

Перловка заздалегідь замочується (не пізніше, ніж за 3 години до варіння бульйону). У підходящої ємності відварюється м’ясо до готовності, виймається з каструлі, злегка остуджується і нарізається на порції. Далі в каструлю з бульйоном поміщається крупа, туди ж відправляється м’ясо і все готується ще 35 хвилин.

Заздалегідь очищена картопля нарізати кубиками і відправляється в каструлю до решти продуктів. Овочі обсмажують до золотистого відтінку в маслі, після чого тушкують пару хвилин у взятому з каструлі бульйоні. Огірки обсмажуються на окремій сковороді. Зажарка відправляється в ємність разом з огірковим розсолом.

Щоб виправити смак страви, якщо випадково було додано більше розсолу або спецій, потрібно влити в ємність трохи м’ясного бульйону, залишеного про запас.

Після того, як вода закипить, додати до продуктів сіль, спеції і лист лавра. Готову страву прикрасити зеленню і подати до столу зі сметанним соусом.

Дивіться також:  М’ясо по – французьки – 7 рецептів
Прокрутка до верху