Як варити перловку – смачний рецепт

Для багатьох перлова каша асоціюється з сірим смаку стравою, яку можна вживати тільки при величезному голод. Але багато хто забув, що ця крупа містить багато корисних елементів.

У перловке міститься добовий запас вітамінів і мінералів. Її стали вживати в 17 столітті. Навіть цареві Петру I подавали її з ранку. При правильному приготуванні, каша володіє неповторним смаком і величезною користю.

Перловка нормалізує діяльність системи травлення, покращує мікрофлору кишечника, завдяки обволакивающему і антацидному впливу.

Крупа допомагає позбавлятися від токсичних речовин, які знаходяться в організмі. Амінокислоти зменшують алергічні реакції на зовнішні подразники.

Правильний спосіб приготування перлової каші

Для початку потрібно підготувати зерна крупи. Зерна потрібно промити і замочити на деякий час. Для замочування треба взяти одну склянку зерен і залити водою, молочною сироваткою або кисляком. Процес замочування займе від 3 до 12 годин. Щоб каша вийшла смачніше, потрібно довше замочувати крупу.

Після цього процесу вся рідина зливається, крупа промивається і заливається кількома літрами холодної води. Для молочної каші, замість води використовується підігріте молоко. Після цього крупу можна відправляти на плиту.

Витрачений час на приготування перловки

Від наших бабусь ми можемо дізнатися, що у них цей процес тривав близько шести годин. У сучасному світі це занадто довго. Зараз крупа продається вже пропарена, не вимагає довгого варіння.

В наш час для приготування перлової каші потрібно не більше ніж півтори години. А завдяки мікрохвильовці цей процес можна скоротити до 20 хвилин. Мікрохвильовка виставляється на максимальну потужність.

Окремі господині не варять, а запарюють крупу за допомогою термоса. Але вони також замочують крупу перед приготуванням.

В термосі перлова каша запарюється протягом 12 годин. Краще всього залишити її на ніч, і вранці вже можна снідати ароматною кашею.

Дивіться також:  Суп з грибами і плавленим сиром – 7 рецептів приготування

Як варити перловку смачно на гарнір

Для початку потрібно підготувати крупу, промити її і вимочити, потім злити воду. Крупа заливається прохолодною водою і відправляється на плиту. Варити кашу потрібно приблизно півтора години.

Існує й інший спосіб приготування перлової каші. Для нього знадобиться водяна баня.

Попередньо обробіть зернятка. Додайте води, і варіть кашу з допомогою водяної бані. Каша повинна стояти близько 6 годин. Вона вийде розсипчаста і смачна.

Перловка з куркою в горщику

Час приготування – 3 години.

Кількість порцій – 4.

Склад продуктів для перловки з куркою в горщику:

  • Один стакан перловки.
  • Половина курки.
  • Кілька ч. л. солі.
  • Один лавровий лист.
  • Три горошини чорного перцю.
  • Одна цибулина ріпчастої цибулі.
  • Приготування перловки з куркою в горщику

    Цибулю нарізають на дрібні шматочки і обсмажується на соняшниковій олії до золотистого відтінку. Потім перекладаємо його в глиняний горщик. З курки знімаємо шкіру і позбавляємося від великих кісток. М’ясо курки нарізаємо невеликими шматочками. Їх також відправляємо в горщик, додаємо сіль і чорний перець.

    Перлову крупу потрібно добре промити. Вона кладеться зверху на м’ясо в горщик. Всі інгредієнти повністю заливаються прохолодною водою. До них додаємо кілька лаврових листочків. Духова шафа потрібно попередньо розігріти до 180 градусів за Цельсієм. До нього вирушає глиняний горщик на два з половиною години.

    Перед подачею, позбавтеся від лаврових листочків і добре перемішайте кашу. При бажанні в тарілку можна додати вершкове масло.

    Прокрутка до верху