Як варити пшеничну кашу? 7 смачних рецептів

Хочете отримати ситна і корисна страва? Дізнайтеся, як варити пшеничну кашу правильно і з чим її поєднувати.

Як варити класичну пшеничну кашу на молоці?

Зварити пшеничну кашу на молоці дуже просто. Процес не вимагає багато часу і великої кількості інгредієнтів.

Необхідні продукти:

  • 400 мілілітрів молока;
  • стакан пшеничної крупи;
  • сіль, цукор і масло за смаком.

Процес приготування:

  • Візьміть гарну каструлю з товстим дном, влийте в неї молоко і дочекайтеся, поки закипить.
  • Обов’язково промийте крупу, приберіть все зайве і всипте в гаряче молоко.
  • Зменшіть рівень нагріву, додайте сіль і цукор за смаком і доведіть до готовності під кришкою протягом 20 хвилин.

Подавати рекомендується з вершковим маслом.

Розсипчастий варіант приготування на воді

Розсипчаста пшенична каша на воді — ідеальний сніданок або обід для тих, хто хоче правильно харчуватися.

Необхідні продукти:

  • спеції і масло за бажанням;
  • стакан сухої крупи і в два рази більше води.

Процес приготування:

  • Крупу перебираємо, промиваємо так, щоб вода стала майже прозорою.
  • У каструлю вливаємо воду. Її треба брати вдвічі більше, ніж крупи.
  • Доводимо до кипіння, додаємо «пшеничку», додаємо приправи на свій смак і можна одразу викласти масло.
  • Прикриваємо кришкою, робимо низький рівень нагріву і доводимо до готовності протягом 20 хвилин.

В мультиварці

Пшенична каша в мультиварці — це швидкий спосіб отримати смачний сніданок. До того ж страви, приготовані в цьому приладі, краще зберігають свої корисні властивості. Ще одна перевага — не треба постійно спостерігати за процесом.

Необхідні продукти:

  • стакан крупи;
  • три склянки води;
  • вершкове масло по своєму смаку.

Процес приготування:

  • Починаємо з підготовки крупи. Її обов’язково потрібно добре промити і прибрати все зайве. Вода повинна стати відносно чистою.
  • У мультиварочную чашку засипаємо майбутню кашу і покриваємо її водою. Якщо хочете, щоб процес пройшов швидше, можна влити вже гарячу рідину.
  • Додаємо сіль та інші спеції, трави за своїм бажанням.
  • Включаємо прилад в режим «Молочна каша» на 40 хвилин і чекаємо, поки страва буде повністю готове.
  • Якщо через зазначений час ще залишилася рідина, то знову увімкніть мультиварку, але вже в режимі «Підігрів» на 20 хвилин.
Дивіться також:  Печінкові оладки з яловичої печінки – 7 рецептів

Подавайте блюдо разом з вершковим маслом.

З додаванням гарбуза

Якщо ви любите гарбузи, то неодмінно скористайтеся цим рецептом.

Необхідні інгредієнти:

  • літр молока;
  • два склянки крупи пшеничної;
  • шматочок масла;
  • близько 300 грам гарбуза;
  • 120 мілілітрів води;
  • спеції на свій смак.

Процес приготування:

  • Почнемо з підготовки продуктів. Гарбуз треба очистити від шкірки і насіння, помити і подрібнити на невеликі шматочки.
  • Крупу теж промиваємо, видаляємо все зайве і засипаємо її в попередньо доведену до кипіння воду. Її бажано заздалегідь трохи посолити.
  • У цю суміш вливаємо молоко, додаємо гарбуз і доводимо все до кипіння.
  • Тепер можна знизити рівень нагріву, прикрити ємність і варити страву близько 20 хвилин, поки вся рідина не випарується.

Перед подачею потрібно дати каші постояти деякий час і обов’язково заправити її маслом.

Готуємо кашу в духовці з пшеничної крупи

Зробити цю кашу в духовці можна тільки в горщику, а ось на молоці або воді — вибирайте на свій розсуд.

Необхідні продукти:

  • солі і цукру за бажанням;
  • один стакан крупи;
  • масла вершкового близько 25 грам;
  • дві склянки води.

Процес приготування страви:

  • Промийте крупу, бажано зробити це три рази, щоб вода була майже чиста. Розподіліть її по горщикам.
  • Залийте водою, щоб вона приблизно в два рази прикривала вміст, але не була до самих кроїв ємності. Додайте будь-які вибрані спеції.
  • Прикривати горщики не потрібно. Поставте їх у духовку, розігріту до 200 градусів на 20 хвилин — за цей час вміст має закипіти. Як тільки це відбудеться, можна знизити нагрівання до 150 градусів і потримати кашу ще 10 хвилин.

Якщо маса вийшла неповноцінній — доливаємо ще води і готуємо далі. Готову страву, коли трохи охолоне, можна їсти, приправивши маслом.

Дивіться також:  Картопляні крокети — 7 рецептів приготування

Ситна каша з м’ясом

Всі звикли їсти кашу на сніданок, але цей варіант скоріше стане ситною вечерею для всієї родини.

Необхідні продукти:

  • 400 грам будь-якого м’яса;
  • стакан пшеничної крупи;
  • морква і два зубчики часнику;
  • близько 700 мілілітрів води;
  • приправи на свій смак.

Процес приготування:

  • Вибране м’ясо добре промийте, видаліть жир, плівки та інші зайві частини. Подрібніть його на невеликі шматочки.
  • Викладіть їх на заздалегідь нагріту сковороду, приправити спеціями за своїм бажанням і доведіть до красивого рум’яного кольору.
  • Моркву треба очистити, натерти на крупній тертці і викласти до м’яса. Все ретельно перемішуємо і смажимо, поки овоч не стане м’яким.
  • Потім туди ж додаємо крупу, заливаємо все водою так, щоб вона приблизно на два сантиметри покривала продукти.
  • Знову додаємо спеції, подрібнений часник і чекаємо, поки вміст сковороди закипить.
  • Після цього ставимо рівень нагріву на мінімальне значення і готуємо під кришкою, поки вся рідина не випарується, а каша не стане м’якою і розсипчастою.

З овочами

Ця крупа поєднується майже з усіма овочами, тому сміливо можете експериментувати. Але краще всього використовувати овочі по сезону — дешевше і користі більше.

Необхідні продукти для страви:

  • морква та цибулю;
  • стакан пшеничної крупи;
  • один кабачок;
  • солодкий перець;
  • два помідора;
  • зубчик часнику;
  • дві склянки води.

Процес приготування:

  • Всі овочі за необхідності очищаємо від шкірки, промиваємо і подрібнюємо: моркву тремо, а все інше ріжемо на кубики.
  • На гарячій сковороді починаємо гасити все по черзі. Саме гасити, а не смажити, щоб був сік. Тому вогонь повинен бути нижче середнього.
  • Починаємо з лука, потім кладемо моркву, кабачок, перець, подрібнений часник і закінчуємо все помідорами.
  • У каструлю засипаємо промиту крупу, додаємо воду, приправи за смаком і доводимо до готовності протягом 20 хвилин, щоб рідина випарувалася.
  • Готову кашу додаємо до тушкованих овочів, перемішуємо, вимикаємо вогонь і даємо постояти.
Дивіться також:  Кефаль – рецепти смачного приготування Чорноморської Кефалі
Прокрутка до верху