Як варити пшеничну кашу – рецепти з фото

Пшеничну кашу готували на Русі з давніх часів, коли щі та каша були основними стравами в селянських родинах.Це було гарячим блюдом для сніданку, обіду або вечері. Готували її з дробленной крупи з твердої пшениці.

Як зварити пшеничну кашу

У сучасні дні пшеничну крупу поділяють на крупу крупного помелу – «Полтавську» і дрібного помелу « Артек».

Пшеничні крупи містять вітаміни групи B , A, D, PP і такі мікроелементи, як фтор, фосфор, калій, кальцій та інші.

Як і всі каші, пшенична каша корисна для людського організму. Вона виводить солі важких металів, знижує рівень холестерину і крові, легко засвоюється організмом і надовго надає відчуття ситості. Каші обов’язково повинні бути з раціоні людини. І, пшенична не виняток. Пшенична крупа є складним вуглеводом, який довго засвоюється організмом У статті наведемо рецепти найсмачніших страв з пшеничної крупи.

 

Каша з полтавської крупи з грибами.

Інгредієнти для каші з полтавської крупи з грибами:

  • полтавська крупа – 1 ст.,
  • вода – 2.5 ст.,
  • гриби – 200 гр.,
  • цибуля – 80 гр.,
  • масло – 70 гр.,
  • сіль.

Приготування каш з полтавської крупи з грибами

  • Крупу промити, засипати в каструлю, залити водою, трохи посолити і варити, помішуючи до густоти.
  • Гриби, це можуть бути будь-які варені гриби або свіжі печериці, порізати маленькими шматочками.
  • Цибулю очистити, промити і нашаткувати. Потім цибулю підсмажити разом з грибами, посоливши, до готовності.
  • У гарячу, зварену кашу додати обсмажені гриби , перемішати і поставити упрівати під ковдрою.
  • Каша з крупи «Артек» з сухофруктами

    Інгредієнти для каші з гречки «Артек» з сухофруктами:

    • крупа – 0.75 ст.,
    • молоко 2 ст.,
    • цукор – 40 гр.,
    • масло вершкове – 80 гр.,
    • родзинки – 30гр.,
    • курага – 50 гр.
    • сіль.
    Дивіться також:  Запечена картопля з грибами, крильцями і сиром

    Приготування каші з гречки «Артек» з сухофруктами

  • Крупа «Артек» – пшенична крупа дрібного помелу, яку. не треба промивати.
  • Закип’ятити молоко і всипати тонкою цівкою крупу, сіль, цукор і варити помішуючи.
  • Родзинки і курагу промити, курагу порізати маленькими шматочками і покладе в варящуюся кашу
  • Каша з сухофруктами перемішати і доварити. Потім покласти в неї масло і ще раз перемішати.
  • Каша пшенична з шкварками

    Старовинна російська селянська їжа дуже ситна і калорійна. Це століттями відпрацьований раціон людини, що займається важкою фізичною працею.

    Інгредієнти для пшеничної каші зі шкварками:

    • пшенична крупа – 400 гр.,
    • вода – 800 мл,
    • сало свиняче – 100 гр.,
    • сіль.

    Приготування пшеничної каші зі шкварками

  • Сало промити, зрізати шкірку і порізати невеликими кубиками.. Далі шматочки сала покласти на розпечену сковороду і витоплювати сало. Виходить шкварки і розтоплене сало, все це можна використовувати для змащення каші. При бажанні можна підсмажити на шкварках ковбасу або шинку.
  • Крупу промити, викласти в посуд, залити киплячою водою, посолити і варити до густоти.
  • В’язку кашу полити розтопленим салом зі шкварками і подати до столу.
  •  

    Прокрутка до верху