З пшоняної крупи можна зварити дивно смачну кашу або суп, зробити запіканку, якщо вміло її приготувати. Ми розповімо, як варити пшоно так, щоб воно вийшло розсипчастим, зберігаючи смак і користь одночасно.
Процес підготовки пшоняної крупи до варінні, щоб вона не злипалася
Від того, яке пшоно ви виберіть для варіння і як підготуєте його, залежить смак і консистенція каші.
- Беремо пшоняну крупу насиченого жовтого кольору. Це показник того, що продукт попередньо перебрали і пропарити. Таке пшоно швидко вариться, і страва вийде розсипчастим.
- Якщо ж ви купили більш світле зерно, не біда. Але його потрібно перед варінням додатково промити і перебрати. Отсейте сміття, чорні зерна. У каші вони не потрібні.
- Промивайте пшоно будь-якого кольору, поки вода не стане прозорою. Рідина повинна бути теплою. Тоді продукт зберігає всі свої корисні властивості і при варінні гранули не злипнуться між собою.
- Перед тим, як закладати пшонку в каструлю, останній раз обробіть його гарячою кип’яченою водою.