Як варити пшоно? Скільки і як правильно?

З пшоняної крупи можна зварити дивно смачну кашу або суп, зробити запіканку, якщо вміло її приготувати. Ми розповімо, як варити пшоно так, щоб воно вийшло розсипчастим, зберігаючи смак і користь одночасно.

Процес підготовки пшоняної крупи до варінні, щоб вона не злипалася

Від того, яке пшоно ви виберіть для варіння і як підготуєте його, залежить смак і консистенція каші.

  • Беремо пшоняну крупу насиченого жовтого кольору. Це показник того, що продукт попередньо перебрали і пропарити. Таке пшоно швидко вариться, і страва вийде розсипчастим.
  • Якщо ж ви купили більш світле зерно, не біда. Але його потрібно перед варінням додатково промити і перебрати. Отсейте сміття, чорні зерна. У каші вони не потрібні.
  • Промивайте пшоно будь-якого кольору, поки вода не стане прозорою. Рідина повинна бути теплою. Тоді продукт зберігає всі свої корисні властивості і при варінні гранули не злипнуться між собою.
  • Перед тим, як закладати пшонку в каструлю, останній раз обробіть його гарячою кип’яченою водою.
Дивіться також:  Плов з нутом – 7 рецептів приготування