Як варити пшоно? Скільки і як правильно?

Як і скільки варити розсипчасту пшоняну кашу на воді на плиті?

  • Спочатку візьмемо правильну посуд. Каструля повинна мати товсте дно і емальовані стінки. Так пшонка не прилипне до посуді і не пригорить.
  • Важливо налити в каструлю потрібну кількість води. При варінні продукт збільшується в розмірі в п’ять разів. Так що на 200 грамів пшона (це один стакан) ми використовуємо 800 мл води. При необхідності не бійтеся долити ще води.
  • Спочатку кип’ятимо воду, а потім у вируючу рідина засипаємо пшоняну крупу.
  • Зменшуємо потужність вогню і потихеньку варимо під кришкою.
  • Скільки варити пшоно: 20 хвилин.
  • Після цього засипаємо за смаком сіль, цукор, можна додати трохи води і тушкувати під кришкою ще 10 хвилин.

Пшоно на воді має вийти таким, як треба – смачним і розсипчастим. Якщо ви хочете солодке страву – насипайте більше цукру.

Дивіться також:  Риба по-грецьки – 6 рецептів, як приготувати в духовці, в мультиварці і на сковороді
Прокрутка до верху