Як варити пшоно? Скільки і як правильно?

Рецепт варіння на молоко в каструлі

Вам знадобиться:

  • сіль – 4 гр;
  • пшоняна крупа – 190 гр;
  • молоко 0.4 л;
  • цукровий пісок за смаком;
  • вода – 0,4 л;
  • шматочок вершкового масла;
  • родзинки, чорнослив.

Як зварити пшоно на молоці:

  • Видаляємо з пшінки сміття і чорні зерна, кілька разів обполіскуємо водою і під кінець ошпарюємо окропом.
  • Опустіть його в каструлю з водою і варіть до моменту закипання. Зніміть з’явилася піну.
  • Продовжуємо готувати, поки майже вся вода не випарується.
  • Заливаємо молоко, ставимо вогонь на газовій плиті на мінімальну потужність.
  • Насипте сіль та цукровий пісок.
  • Поваріть страву ще хвилин 20. Після цього вона повинна загуснути. Кашу необхідно час від часу перемішувати, щоб не було пригорання.
  • Залишилося покласти пару ложок олії, вимкнути вогонь, тушкувати під кришкою 10 хвилин, щоб вона набула насичений вершковий смак.
  • Подаємо ніжне солодке страву до столу разом з порцією родзинок або чорносливу.
Дивіться також:  Цвітна капуста в духовці – 6 рецептів приготування
Прокрутка до верху