Рецепт варіння на молоко в каструлі
Вам знадобиться:
- сіль – 4 гр;
- пшоняна крупа – 190 гр;
- молоко 0.4 л;
- цукровий пісок за смаком;
- вода – 0,4 л;
- шматочок вершкового масла;
- родзинки, чорнослив.
Як зварити пшоно на молоці:
- Видаляємо з пшінки сміття і чорні зерна, кілька разів обполіскуємо водою і під кінець ошпарюємо окропом.
- Опустіть його в каструлю з водою і варіть до моменту закипання. Зніміть з’явилася піну.
- Продовжуємо готувати, поки майже вся вода не випарується.
- Заливаємо молоко, ставимо вогонь на газовій плиті на мінімальну потужність.
- Насипте сіль та цукровий пісок.
- Поваріть страву ще хвилин 20. Після цього вона повинна загуснути. Кашу необхідно час від часу перемішувати, щоб не було пригорання.
- Залишилося покласти пару ложок олії, вимкнути вогонь, тушкувати під кришкою 10 хвилин, щоб вона набула насичений вершковий смак.
- Подаємо ніжне солодке страву до столу разом з порцією родзинок або чорносливу.