Як варити пшоно? Скільки і як правильно?

В мультиварці на воді

Як правило, в інструкції додаються варіанти рецептів, призначених для приготування в печі. Але їх кількість обмежена.

Список продуктів:

  • шматок вершкового масла – 40 гр;
  • сіль – 5 гр;
  • пшоняна крупа – 180 гр;
  • вода — 0,6 л.

Готуємо пшоно в мультиварці:

  • Пересипаємо крупу з пакету в глибоку миску. Кілька разів обробляємо теплою водою.
  • Ошпарюємо окропом і зливаємо воду з чаші.
  • Перекладаємо продукт в чашу мультиварки.
  • Масло ріжемо на маленькі шматочки і кидаємо слідом в кашу.
  • Зверху виливаємо холодну воду, насипаємо сіль.
  • У програмному меню кухонного приладу натискаємо на кнопку «Каша» або «Гасіння».
  • Виставляємо час 40 хвилин.
  • Поки страва готується, ви можете сміливо займатися своїми справами, іноді контролюючи процес.
  • Як тільки мультиварка видасть сигнал про завершення програми, почекайте ще 20 хвилин.
  • За цей час страва настоїться, стане ніжним і ароматним.
  • Залишилося перемішати розсипчасту крупу. Вона може подаватися як самостійну страву на сніданок або як прекрасний гарнір до м’яса.
Дивіться також:  Деруни картопляні – класичний рецепт приготування і варіації
Прокрутка до верху