Як варити пшоно? Скільки і як правильно?

Скільки хвилин вариться пшоно в супі?

З пшоняної крупи виходить поживний суп з насиченим смаком. Тут використовуються найпростіші продукти.

Для супу перебриваем зерна і замочуємо їх у воді на 6 годин. Рекомендується за цей час три рази поміняти воду. Якщо у вас не залишається часу на належну підготовку пшона, то просто обдайте його окропом. Пшонка в суп вариться 20-30 хвилин.

Інгредієнти молочного супу:

  • вода – 0,4 л;
  • пшоняна крупа – 150 гр;
  • молоко – 1,5 л;
  • вершкове масло за смаком.

Поетапне приготування:

  • Оброблену крупу відправити в каструлю з водою, покласти шматочок масла.
  • Довести суміш до кипіння. Після цього варимо ще 15 хвилин на маленькій потужності вогню.
  • Доливаємо молоко і готуємо суп ще 10 хвилин.
Дивіться також:  Плов в мультиварці – 8 покрокових рецептів
Прокрутка до верху