Як варити пшоно? Скільки і як правильно?

Як смачно приготувати пшоняну крупу на гарнір?

Порядок приготування страви на гарнір майже такий же, як і для звичайної каші. Найголовніше, щоб пшоно вийшло розсипчастим і не приклеювалося до ложці або каструлі.

Список інгредієнтів:

  • сіль за смаком;
  • пшонка – 180 гр;
  • вода – 400 мл

Алгоритм дій:

  • Кілька разів крупу промиваємо під краном теплою водою.
  • Викладаємо його на дно каструлі і заливаємо холодною водою.
  • Як тільки каша закипить, зливаємо стару рідину і вливаємо свіжу.
  • Доведіть блюдо до кипіння, насипте сіль.
  • Зменшуємо вогонь і варимо 20 хвилин до повного випаровування води.
  • Після цього залишаємо страва на 15 хвилин. При необхідності додатково можна кинути шматочок вершкового масла. Приємного апетиту!
Дивіться також:  Курячі рулетики – 10 рецептів приготування
Прокрутка до верху