Як зварити розсипчасту пшоняну кашу на воді?
Таким питанням зазвичай переймаються господині, коли планують подавати варену пшеницю в якості гарніру. Щоб страва була розсипчастим, потрібно вибрати якісну крупу і правильно її приготувати. Крім пшонки (180 г), береться: трохи більше 2 ст. води, цукор і сіль за смаком, будь-яке рослинне масло.
- Пшоно перебирається і промивається, щоб позбавити його від виробничого пилу та сміття.
- В кінці продукт обдается скипіла водою, щоб він не гірчив в готовому блюді. Це ж забезпечить страви розсипчастість.
- У товстостінній посуді до кипіння доводиться вода. У неї висипається підготовлена крупа. Залишилося додати спеції, пару столових ложок олії і готувати кашу близько 25 хвилин до густоти.