Як варити пшоняну кашу на воді – 7 рецептів

Як зварити розсипчасту пшоняну кашу на воді?

Таким питанням зазвичай переймаються господині, коли планують подавати варену пшеницю в якості гарніру. Щоб страва була розсипчастим, потрібно вибрати якісну крупу і правильно її приготувати. Крім пшонки (180 г), береться: трохи більше 2 ст. води, цукор і сіль за смаком, будь-яке рослинне масло.

  • Пшоно перебирається і промивається, щоб позбавити його від виробничого пилу та сміття.
  • В кінці продукт обдается скипіла водою, щоб він не гірчив в готовому блюді. Це ж забезпечить страви розсипчастість.
  • У товстостінній посуді до кипіння доводиться вода. У неї висипається підготовлена крупа. Залишилося додати спеції, пару столових ложок олії і готувати кашу близько 25 хвилин до густоти.
Дивіться також:  Свинина з картоплею в духовці – 10 рецептів приготування