Як варити суп? 9 рецептів приготування супу

Супи вважаються повноцінним харчуванням для людини. Класичний рецепт цього смачного і дуже смачного блюда передбачає використання м’ясного бульйону і перловки. Однак існує багато способів, як варити суп на іншій основі з додаванням різних інгредієнтів. Якщо ж ви кладете перлову крупу, її необхідно заздалегідь (на 5-6 годин) замочити в холодній воді: так вона звариться швидше.

Класичний суп розсольник з перловкою

Це найпопулярніший рецепт розсольнику.

Щоб супчик вийшов смачніше, для приготування бульйону потрібно обов’язково використовувати кісточки.

Необхідні продукти:

  • 400 г свинини на кістці;
  • 3 картопляні бульби;
  • 100 г перловки;
  • 3 солоних огірка;
  • 2 цибулі;
  • 1 морква;
  • 20 мл рослинного масла;
  • 50 г томат-пасти;
  • 3 г солі.

Кроки приготування.

  • Свинину і цільну цибулину заливають 3 л питної води і відварюють протягом 1,5 години.
  • Заздалегідь вимочену крупу варять в іншій каструлі близько 25 хвилин. Зернятка повинні стати м’якими, але зберегти форму.
  • Готовий бульйон проціджують, виклавши м’ясо, і знову доводять до закипання.
  • У каструлю кладуть кубики картоплі і сіль.
  • Подрібнюють другу цибулину і моркву. Обсмажують в олії до підрум’янення.
  • До засмажки додають натерті огірочки, все разом тушкують 10 хвилин.
  • Томат-пасту розводять 50 мл води і вливають в овочеву пасеровку. Тушкують 5 хвилин, помішуючи.
  • У бульйон з картоплею викладають томатну зажарку і перловку.
  • Супчик томят на мінімальному вогні 10 хвилин.
  • М’ясо ріжуть на шматочки і повертають в каструлю.

Як варити з рисом?

Якщо часу на замочування і варіння перловки зовсім немає, виручить цей рецепт.

Інгредієнти:

  • 2,5 л м’ясного бульйону;
  • 3 середні картоплини;
  • 100 г промитого рису;
  • 1 морква;
  • 2 цибулинки;
  • 2 солоних огірка;
  • 80 г томатного соусу;
  • сіль за смаком;
  • 30 мл олії для обсмажування.

Технологія приготування.

  • Картоплю нарізати довільно і відправляють в киплячий бульйон.
  • Через 7 хвилин додають рис. Солять. Варять 15 хвилин.
  • У маслі обсмажують цибулю з морквою, потім додають огірки, накривають кришкою і тушкують 12 хвилин.
  • Обсмажені овочі заливають соусом і тушкують ще 5 хвилин.
  • Вміст сковороди перекладають у каструлю. Суп доварюють протягом 5 хвилин.
Дивіться також:  Сирний десерт з ягодами і фруктами з фото

Порада: замість солоних огірків можна взяти свіжі овочі. У цьому випадку при варінні треба додати столову ложку свіжовичавленого лимонного соку.

Покроковий рецепт з яловичиною

Щоб суп вийшов наваристим, його потрібно готувати на яловичини з кісткою.

Список продуктів:

  • 60 г перлової крупи;
  • 700 г молодої яловичини на кістці;
  • 3 великих бочкових огірка;
  • 3 великі картоплини;
  • полморкови;
  • 1 цибуля;
  • 30 мл соняшникової олії;
  • 1 лавровий лист;
  • 5 г солі.

Кроки приготування.

  • Протягом півгодини варять бульйон.
  • Кістки видаляють, а м’ясо нарізають і знову кладуть у каструлю.
  • Додають заздалегідь вимочену перловку.
  • У сотейнику В невеликій кількості бульйону тушкують нарізані огірки.
  • Окремо обсмажують цибулю і моркву.
  • У суп кладуть подрібнену картоплю, огірки, зажарку, сіль, лавровий лист.
  • Страву варять на повільному вогні 20 хвилин.

Смачний суп в мультиварці

Перш ніж закладати всі інгредієнти в каструлю, перловку потрібно окремо зварити до напівм’якого стану.

Необхідні продукти:

  • 300 г вареної перловки;
  • 2 бульби картоплі;
  • 4 солоних огірка;
  • 40 г томатної пасти;
  • 2,5 л бульйону на будь-якому м’ясі;
  • 200 мл огіркового розсолу;
  • жир для смаження.

Спосіб приготування.

  • Подрібнені цибулю і моркву кладуть у чашу мультиварки, змащену жиром, і готують на програмі «випічка» 10 хвилин.
  • Додають порізані кубиками огірочки, томат-пасту. Готують ще пару хвилин.
  • Засипають скибочки картоплі, перловку, заливають розсіл і бульйон.
  • Страву готують на програмі «суп» 40 хвилин.
  • Після вимкнення режиму мультиварку не відкривають ще 20 хвилин, щоб розсольник настоявся.

З перловкою і говяжьими нирками

По цьому рецепту виходить дуже ситний суп з незабутнім смаком.

Список інгредієнтів:

  • 3 гострих маринованих огірка;
  • 2 яловичі нирки;
  • 100 мл розсолу від огірків;
  • 2 картопляні бульби;
  • 1 маленька морквина;
  • 2 цибулини;
  • 50 г перлової крупи;
  • сіль, приправи за смаком;
  • 30 г рідкого вершкового масла.
Дивіться також:  Горохова каша – покрокові рецепти з фото!

Спосіб приготування.

  • Набряклі перловку варять у підсоленій воді до м’якості, потім промивають.
  • Нирки ріжуть на середні шматочки.
  • Всі овочі нашинковывают.
  • Цибулину і моркву обсмажують в олії до рум’яного кольору.
  • Нирки відварюють 30 хвилин.
  • Додають до них крупу, картоплю, огірки, розсіл. Суп солять і приправляють.
  • Наприкінці варіння в каструлю викладають обжарку.
  • Блюдо кип’ятять ще 7 хвилин на мінімальному вогні.

На курячому бульйоні

По аромату і смаку цей супчик нагадує яловичий, однак калорійність курячого значно нижче.

Знадобиться:

  • 1 л бульйону з курятини;
  • 2 картоплі;
  • 1 морква;
  • 1 невеликий корінь селери;
  • 15 р петрушки;
  • 1 цибулина;
  • 15 г розтопленого вершкового масла;
  • 3 солоних огірка;
  • 100 мл огіркового розсолу;
  • 150 г перловки;
  • чорний перець, сіль за смаком;
  • 1 лавровий лист.

Рецепт приготування.

  • Заздалегідь підготовлену перловку варять 20 хвилин.
  • Всі овочі і зелень дрібно нарізають.
  • У сотейнику на вершковому маслі обсмажують коріння, цибулю, додають лавровий лист, петрушку, перчать, солять.
  • Компоненти заливають частиною бульйону. Тушкують під кришкою 7 хвилин.
  • Додають картоплю, огірочки і залишки бульйону. Тушкують 15 хвилин.
  • У завершенні додають перловку і для гостроти смаку розсіл. Варять ще 15 хвилин.

Як приготувати розсольник в банках?

Чудовий рецепт, який допоможе в будь-який час року швидко зварити ароматний суп.

Потрібно:

  • 3 кг огірків з грядки;
  • за 1 кг цибулі і моркви;
  • 600 мл томат-пасти;
  • 250 р цукрового піску;
  • 200 мл рослинного масла;
  • 0,5 кг перловки;
  • 70 г солі;
  • 100 мл столового оцту.

Покрокова інструкція.

  • Цибулю нарізають півкільцями, моркву й огірки — натирають на крупній тертці.
  • Промиту крупу відварюють 50-60 хвилин.
  • У жаровні з’єднують овочі, олія, сіль, томат, цукор. Тушкують 40 хвилин.
  • Додають перловку, готують ще 5 хвилин.
  • Вливають оцет.
  • Заготовку в гарячому вигляді розкладають по стерильним банкам і закочують.

З додаванням грибів

Розсольник з маринованими печерицями виходить ще пахучіше і апетитніше. Його можна готувати як на курячому, так і на яловичому бульйоні.

Дивіться також:  Бараняча нога, запечена в духовці, рецепт

Список продуктів:

  • 3 л бульйону;
  • 120 г перлової крупи;
  • 2 бульби картоплі;
  • 200 г маринованих шампіньйонів;
  • 150 г солоних огірочків;
  • по 1 цибулині і моркви;
  • 3 свіжих помідора;
  • 40 мл олії;
  • сіль за смаком.

Рецепт приготування.

  • Крупу варять до м’якості.
  • Картоплю нарізають і відварюють в бульйоні до напівготовності.
  • В половині приготованого олії гриби обсмажують.
  • Через 2 хвилини до них додають нарізані огірки і обсмажують разом 10 хвилин.
  • На маслі, що в іншій сковороді моркву і цибулю пасерують.
  • Обидві обжарювання з’єднують, додають подрібнені помідори, тушкують 8 хвилин.
  • У бульйон до картоплі перекладають крупу і вміст сковороди. Кип’ятять хвилину на сильному вогні, потім 15 хвилин на мінімальному. Солять.

Рецепт від шеф-кухаря Іллі Лазерсона

Кулінарний маестро Ілля Лазерсон пропонує унікальний рецепт розсольнику з потрошками.

Складові:

  • 350 г яловичини на кістці;
  • 200 г курячих сердечок;
  • 200 г курячих шлуночків;
  • 150 г перловки;
  • 1 велика цибулина;
  • 1 морква;
  • 1 корінь селери;
  • 3 картоплі;
  • 3 бочкових огірка;
  • 2 лаврових листа;
  • 20 мл соку лимона;
  • олія для обсмажування;
  • чорний перчик і сіль за смаком.

Кроки приготування.

  • Протягом 2 годин варять бульйон.
  • У середині варіння в бульйон кладуть цибулину в лушпинні і моркву, розрізані навпіл, нечищений селера.
  • Бульйон проціджують.
  • В іншій каструлі відварюють перловку до напівготовності.
  • Окремо відварюють потрошки до готовності.
  • Картоплю нарізають подрібніше, додають в бульйон.
  • Огірки подрібнюють на крупній тертці.
  • У маслі обсмажують, потім тушкують у невеликій кількості води огірки.
  • До готового картоплі додають крупу.
  • Шлуночки і сердечка нарізають і так само додають в бульйон.
  • Суп солять, додають огірки, лимонний сік.
  • Обсмажують півкільця цибулі і натерту моркву.
  • Засмажку кладуть в суп.
  • В кінці додають лаврові листочки і перець.

Готовий суп розсольник можна зберігати в холодильнику до 5 днів. Страву подають із зеленню, часником, сметаною, перцем чилі, чорним хлібом типу бородінської.

Прокрутка до верху