Відварний язик вважається делікатесом і готується до свята. Свинячий язик невеликого розміру використовується для святкових страв в основному в складі салатів і піци, хоча можна подати його і в нарізці. Все залежить від смаку.
Як варити свинячий мову
Для початку мову слід відмочити півгодини в холодній воді. Далі мову слід ретельно промити, зрізати зайвий жир. Потім покласти в каструлю, залити водою, так, щоб вона тільки покривала поверхню мови. Виникає питання – а скільки варити свинячий мову? Свинячий язик вариться близько 2 годин, під накритою кришкою.
Розглянемо детально процес варіння. При закипання зняти з бульйону піну, зменшити газ і варити мову, практично, без кипіння. За годину до закінчення варіння додати я відвар, до мови 1 морквину, 1 цибулину, корінь петрушки, сіль, перець, лавровий лист.
Готовий язик очистити від білястої плівки гарячим під холодною водою, покласти назад у відвар і добре прогріти. Потім язик вийняти і остудити. Далі продукт готовий до вживання.
Якщо ви готуєте мову в мультиварці, то оброблений язик покласти в чашу агрегату, залити водою, відразу покласти цибулю і коріння, спеції, закрити кришку. Встановити режим « Гасіння», а таймер включити на 1.5 години.
Рецепти зі свинячим мовою
Інгредієнти для пікантного салату:
- мова свинячий – 300 гр.,
- яблуко – 1 шт.,
- капуста пекінська – 250 гр.,
- огірки – 150 гр.,
- лимонний сік – 20 мл,
- оливкова масло – 60 гр., спеції.
Приготування салату пікантного
1. Пекінську капусту порізати великої локшиною, посолити і злегка віджати.
2. Свинячий язик порізати тонкою соломкою і додати до капусти.
3. Яблуко очистити, вирізати серцевину і нарізати дрібними кубиками.
4. Огірки промити і порізати спочатку вздовж, а потім поперек, тонкими пластинками. Додати разом з яблуками в салат.
5. Змішати разом усі компоненти, влити лимонний сік, додати спеції, олію і добре перемішати.
6. Скласти салат в підходящу посуд, прикрасити гілочками петрушки і подати до столу.
Піца зі свинячим мовою
Інгредієнти для піци з мовою.
- тісто – 500гр.,
- мова 25 – гр.,
- соус томатний – 150 гр.,
- сир – 120 гр.