Як варити свинячий мову. Рецепти зі свинячим мовою

Відварний язик вважається делікатесом і готується до свята. Свинячий язик невеликого розміру використовується для святкових страв в основному в складі салатів і піци, хоча можна подати його і в нарізці. Все залежить від смаку.

Як варити свинячий мову

Для початку мову слід відмочити півгодини в холодній воді. Далі мову слід ретельно промити, зрізати зайвий жир. Потім покласти в каструлю, залити водою, так, щоб вона тільки покривала поверхню мови. Виникає питання – а скільки варити свинячий мову? Свинячий язик вариться близько 2 годин, під накритою кришкою.

Розглянемо детально процес варіння. При закипання зняти з бульйону піну, зменшити газ і варити мову, практично, без кипіння. За годину до закінчення варіння додати я відвар, до мови 1 морквину, 1 цибулину, корінь петрушки, сіль, перець, лавровий лист.

Готовий язик очистити від білястої плівки гарячим під холодною водою, покласти назад у відвар і добре прогріти. Потім язик вийняти і остудити. Далі продукт готовий до вживання.

 

Якщо ви готуєте мову в мультиварці, то оброблений язик покласти в чашу агрегату, залити водою, відразу покласти цибулю і коріння, спеції, закрити кришку. Встановити режим « Гасіння», а таймер включити на 1.5 години.

Рецепти зі свинячим мовою

Інгредієнти для пікантного салату:

  • мова свинячий – 300 гр.,
  • яблуко – 1 шт.,
  • капуста пекінська – 250 гр.,
  • огірки – 150 гр.,
  • лимонний сік – 20 мл,
  • оливкова масло – 60 гр., спеції.

Приготування салату пікантного

1. Пекінську капусту порізати великої локшиною, посолити і злегка віджати.
2. Свинячий язик порізати тонкою соломкою і додати до капусти.
3. Яблуко очистити, вирізати серцевину і нарізати дрібними кубиками.
4. Огірки промити і порізати спочатку вздовж, а потім поперек, тонкими пластинками. Додати разом з яблуками в салат.
5. Змішати разом усі компоненти, влити лимонний сік, додати спеції, олію і добре перемішати.
6. Скласти салат в підходящу посуд, прикрасити гілочками петрушки і подати до столу.

Дивіться також:  Рецепти пирогів та пиріжків з тесту на кефірі

Піца зі свинячим мовою

Інгредієнти для піци з мовою.

  • тісто – 500гр.,
  • мова 25 – гр.,
  • соус томатний – 150 гр.,
  • сир – 120 гр.

Приготування піци зі свинячим мовою

  • З борошна, води, дріжджів і рослинної олії (краще оливкової) замісити тісто, якому необхідно підійти близько 2 годин.
  • Выбродившее тісто розкачати великою круглою коржем і покласти на змащене деко або велику чавунну сковороду.
  • Змастити шар тіста томатним соусом. У кожної господині свої рецепт його приготування.
  • Свинячий язик нарізати навпіл уздовж, потім порізати тонкими пластинками поперек і покласти на томатний соус рівним шаром.
  • Сир твердих сортів натерти на тертці і посипати ним шар мови.
  • Поставити піцу в духовку і випікати до готовності.
  • Прокрутка до верху