Як і скільки варити свинячий язик до готовності
Середній час приготування від півтори години до двох, але більш точно сказати скільки варити свинячий мову можна тільки після того як буде обрано спосіб теплової обробки, адже можна скористатися кількома варіантами.
У каструлі
- Підготуйте мову як описано вище, не забувши його промити і очистити.
- Ємність для приготування заповніть водою, дочекайтеся, коли вона почне кипіти і викладіть туди м’ясо, причому рівень рідини на кілька сантиметрів повинен покривати вміст.
- Знову доведіть все до процесу кипіння, зробіть менший рівень нагріву і тримайте на плиті близько двох годин. За своїм смаком можна додати різні спеції, трави і лавровий лист.
- Як тільки відведений час пройде, відразу ж відокремте від мови шкуру.
В мультиварці
Можна приготувати мову в мультиварці, тоді на це піде значно менше часу.
- Мова підготуйте, ретельно промийте від бруду і відправте на дно чаші.
- Влийте в неї необхідну кількість води, так щоб вона повністю покривала м’ясо і була навіть трохи вище.
- Відразу ж викладіть спеції, які вирішили використовувати, наприклад, сіль і перець.
- Увімкніть прилад у режим «Гасіння» і виставите час на 60 хвилин, цього буде досить, щоб він дійшов до м’якості.
- Після того як програма відключиться відразу видаліть з мови шкірку.
В скороварці
Загальний час приготування в цьому приладі – годину, але доведеться трохи повозитися.
- Починаємо з підготовки та промивання мови, потім відправляємо його в скороварку, яку заздалегідь наповнили потрібною кількістю води.
- Включаємо прилад буквально на 15 хвилин, після чого мова виймаємо, швидко окатываем дуже холодною водою і звільняємо від шкури.
- Скороварку перед подальшим використанням відмиваємо, наповнюємо чистої підсоленою водою і знову опускаємо туди субпродукт. Можна присипати та іншими приправами або навіть покласти свіжу зелень.
- Готуємо ще близько 50 хвилин і дістаємо.
В пароварці
Як і у всіх інших варіантах приготування, спочатку обов’язково підготуйте мову і добре промийте його. Час варіння у цьому приладі навіть більше, ніж в каструлі, але зате такий варіант обробки дозволяє максимально зберегти всі корисні властивості продукту.
- Поміщаємо мова у відділення, де зазвичай готуються крупи, закриваємо, включаємо потрібний режим, і час на 120 хвилин або дві години.
- Через це час приправляємо мова спеціями, можна додати цибулю, свіжу зелень, моркву і продовжуємо готувати ще 60 хвилин.
Після відварювання мови його завжди необхідно очистити від шкірки, якщо ви не знаєте, як це зробити, то дана інструкція допоможе вам.
- Готовий свинячий субпродукт заливаємо холодною водою, таким чином, дозволяючи йому трохи охолонути.
- Підчіплюємо шкуру гострим ножем і починаємо її знімати. Якщо це відбувається з працею, значить мова ще не готовий. Відправте його поваритися на деякий час і знову повторіть дії. З доведеного до готовності продукту шкіра злазить дуже добре.