Як варити свинячий язик, скільки варити язик в каструлі і мультиварці

Секрети варіння мови щоб він був м’яким

Як бачите свинячий язик досить примхливий продукт. Крім вже перелічених нюансів підготовки і варіння є й інші, які дозволяють отримати м’яке і смачне блюдо.

  • Якщо субпродукт стає м’яким після варіння, значить він готовий. Це можна дуже легко перевірити, якщо проткнути його виделкою, легко входить – діставайте.
  • Обов’язково давайте мови полежати деякий час у воді перед варінням. Це не тільки зробить його підсумок більш м’яким, але і усуне неприємний запах.
  • Спробуйте приготувати страву в двох бульйонах, тобто спочатку помістіть в один, доведіть до кипіння, протримаєте на вогні близько 15-20 хвилин, злийте всю рідину, промийте мову і знову опустіть в каструлю з водою не забувши приправити спеціями.
  • Не допускайте сильного кипіння, досить того щоб вміст всього лише трохи булькало. Якщо процес буде дуже активним, то це може негативно позначитися на смакових якостях і м’якості.
  • Вважається, що солити мову потрібно після приготування вже звільнивши від шкірки, а в бульйон додавати лише спеції та деякі овочі. Причому робиться це не відразу, а десь через 40-50 хвилин.
  • Не поспішайте діставати продукт тільки тому, що минуло дві години, точний час залежить від температури, на якій він готувався, а також від довжини і товщини. Можливо, що за цей період часу він буде ще твердим і доведеться доварити, що не дуже добре. Набагато краще відразу його перевірити.
Дивіться також:  Як чіпси роблять на заводі і як приготувати чіпси в домашніх умовах – 9 рецептів