Як варити вареники, скільки по часу

Для того, щоб блюдо вийшло таким яке воно має бути, а не розвареною кашею, дуже важливо знати як варити вареники правильно і скільки часу на це потрібно.

Як і скільки хвилин варити вареники після закипання води

Якщо ви купили готовий заморожений продукт, то зазвичай виробники пишуть на упаковці, скільки хвилин варити вареники до готовності. Але що робити, якщо у вас домашній варіант? Залежно від начинки знадобиться зовсім різний час, давайте розглянемо детальніше.

З вишнею

Відомі всім вареники з вишнею, напевно, варяться швидше за все, оскільки потрібно мінімальний час на теплову обробку. Це робиться для того, щоб вишня зберегла всі свої корисні властивості.

Після того як ви помістили вареники в каструлю і знову пішов процес кипіння, достатньо потримати їх всього 2-3 хвилини. Головне – щоб проварилося тісто, а ось начинку варити зовсім не потрібно.

З картоплею

Вареники з картоплею теж готуються недовго. Важливо звернути увагу на розмір, а так само на те, яка начинка. Якщо у вас відварене картопляне пюре, то після закипання вже через п’ять хвилин їх можна знімати. А от якщо ви використовуєте якісь інші додаткові продукти і вони сирі, то доведеться почекати трохи більше – приблизно сім хвилин. Заморожений продукт невеликого розміру буде готовий вже через 4 хвилини.

Ліниві вареники з сиром

Варити ліниві вареники з сиром – одне задоволення. Їх відмінність від звичайного варіанту в тому, що сир відразу втручається в тісто, а не кладеться як начинка. Саме тому вони дістаються відразу після того, як були викладені в каструлю і знову пішов процес кипіння. Такого часу цілком достатньо, щоб довести страву до готовності.

Дивіться також:  Вареники ліниві – 6 смачних рецептів приготування

З капустою

Скільки потрібно часу на приготування вареників з капустою залежить від того, був чи овоч, піддають попередній тепловій обробці.

  • Так якщо в якості начинки використана тушкована чи смажена капуста, то через 4 хвилини після кипіння вареники будуть готові.
  • Якщо ж капуста сира, то час збільшиться вдвічі і знадобиться не менше семи хвилин.

З картоплею та грибами

Вареники з картоплею та грибами готуються стільки ж часу, як і з начинкою з картоплі за умови, що гриби попередньо були пожарены. Тобто вистачить п’яти хвилин.

А от якщо ви змішали відварену картоплю з сирими грибами, то після закипання вмісту доведеться почекати 7-8 хвилин.

З сирою картоплею

Готувати вареники з сирою картоплею досить важко, але якщо ви все-таки зважилися, то слід, звичайно ж, дізнатися, скільки піде часу на приготування.

Багато в чому все залежить від того, яким способом ви подрібнили картоплю: перебили блендером, пропустили через м’ясорубку, або просто нарізали на дрібні шматочки.

  • Нарізана ножем картопля буде готова не менш ніж через 9 хвилин, але знову ж таки варто звернути увагу на розмір вареників. Якщо вони маленькі, то може вистачити і семи хвилин.
  • У разі використання блендера для подрібнення, то після того як вода закипить, і вони спливуть на поверхню діставати готову страву можна вже через 7 хвилин.

Як правильно варити вареники в мультиварці на пару

Довести вареники до готовності можна не тільки в каструлі, але і в такому універсальному приладі як мультиварка. Щоб процес пройшов вдало, потрібно знати, як правильно варити їх.

  • Підготуйте спеціальний контейнер для приготування на пару, добре промажте його вершковим маслом.
  • У чашу налийте необхідну кількість води.
  • На контейнер помістіть вареники, на деякій відстані один від одного, щоб вони не склеїлися в процесі готування.
  • Увімкніть прилад у режим «Варка на пару» на 20 хвилин, і дочекайтеся закінчення програми.
Дивіться також:  Тісто для вареників з сиром

Варимо вареники, щоб вони не розвалилися

Розвалені вареники – не найкрасивіше видовище. І хоч вони як і раніше залишаються смачними, все ж зовнішній вигляд псує враження, і на стіл таке блюдо вже не поставиш. Якщо дотримуватися кількох правил, можна уникнути такого результату.

  • При замішуванні тіста дивіться на його консистенцію, воно не повинно бути м’яким, краще, якщо вийде досить тугим.
  • Розгортайте тісто як можна тонше, це дозволить страви швидко проваритися і не втратити форму.
  • Поміщайте заготівлі тільки в киплячу воду, при цьому трохи помішуючи їх.
  • Не закидайте занадто багато за раз в одну каструлю, між ними повинно бути вільне місце інакше вони будуть склеюватися і рватися.
  • Відварюючи магазинні вареники, слідкуйте за швами, не завжди вони добре скріплені, і якщо трохи перетримати їх у воді вони відразу ж разваляться.

Технологія приготування домашніх заморожених вареників

Процес приготування замороженого продукту не сильно відрізняється від варіння тільки виліплених вареників.

  • Якщо ви зробили заготовки і зберігали в морозилці, то розморожувати їх не потрібно.
  • У каструлю налийте воду, дочекайтеся, коли почнеться кипіння, додайте трохи солі, навіть якщо начинка солодка.
  • Помістіть вареники в ємність і коли вони спливуть на поверхню, зменшіть рівень нагріву і варіть приблизно п’ять хвилин. Точний час залежить від того, що ви поклали всередину.

Як і скільки варити вареники в мікрохвильовці

Виявляється, довести вареники до готовності можна не тільки традиційним способом або в мультиварці, але і за допомогою мікрохвильовки.

  • Підготуйте посуд, який можна використовувати в мікрохвильовій печі, викладіть в неї трохи вареників і залийте водою, але так, щоб вона покривала вміст не повністю, а лише наполовину.
  • Прикрийте ємність кришкою або тарілкою меншого розміру, приберіть в мікрохвильову піч на одну хвилину, при цьому включивши її на повну потужність. За цей час вода повинна закипіти.
  • Знизьте потужність до 700 Вт, і готуйте вареники ще сім хвилин.
  • Після цього дайте настоятися п’ять хвилин, не дістаючи страву можна подавати.
Дивіться також:  Вареники з картоплею – 9 рецептів тіста і начинок

Зверніть також увагу, що під максимальною потужністю мається на увазі – 1000 Вт. Якщо у вас більш слабкий прилад, часу на закипання води буде потрібно трохи більше.

Прокрутка до верху