Як варити яловичий язик, покроковий рецепт

Сьогодні ми розповімо як правильно варити яловичий мову в домашніх умовах, скільки потрібно часу, щоб зварити мова і які соуси і страви доповнять смак цього не повсякденного, м’ясної страви.

Яловичий язик по праву вважається делікатесом. Його відносять до субпродуктів першої категорії якості. Мова має більшу харчову цінність, низький вміст холестерину, є дієтичним блюдом, нормалізує обмін речовин і зміцнює імунну систему завдяки вмісту заліза, білка, вітамінів групи В і РР, цинку. Колір свіжого, якісного і не піддався заморожуванню мови – фіолетовий або рожевий. За структурою мова складається з м’язової тканини, вкритою щільною шорсткою шкірою.

 

Як варити яловичий язик правильно

 

Він вважається універсальним і підходить для різноманітних холодних і гарячих закусок, холодцю, салатів і гарячих страв. Можна вживати мову в якості м’ясної нарізки з різними соусами: з гірчицею, сметаною і часниковим соусом, подавати з гарніром або овочами. Маса різноманітних рецептів салатів з використанням яловичого мови, так як він надає ніжний виразний смак і гарний у поєднанні з багатьма продуктами.

 

Головне знати як правильно зварити яловичий язик і як відварити яловичий язик для нарізки:

  • Перед готуванням залишити яловичий мову в холодній воді на 30 хвилин. Це необхідно для легкого очищення мови від різних забруднень. Після замочування ретельно прочистити від забруднень за допомогою кухонного ножа, зрізати жир і плівку та промити холодною проточною водою.
  • На середній вогонь поставити велику каструлю з холодною водою і дочекатися кипіння. Потрібно враховувати те, що при готуванні яловичий язик розбухне і збільшиться приблизно в півтора рази, тому потрібно взяти саму велику каструлю. Якщо мова досить великих розмірів, можна розрізати його навпіл.
  • Додати сухі спеції – лавровий лист, петрушку і запашний перець. Прянощі додадуть мови пікантний смак і аромат.
  • Не слід солити на початку готування, так як сіль зробить мова жорстким.
  • Зменшити вогонь до невеликого і покласти мова в каструлю. Не допускати варіння мови в киплячій воді, так як він вийде дуже жорстким і гумовим, а бульйон не буде прозорим.
  • В залежності від ваги, віку тварини і розміру, варити яловичий язик від 2-х до 4 годин. Якщо вага яловичого мови близько 1 кг, то варити 2 години, якщо більше 1 кг, то – 3 години. Не забувати періодично знімати піну шумівкою.
  • Щоб перевірити готовність необхідно проткнути кінчик язика кухонним ножем або зубочисткою. Якщо він легко проколюється і виділяється прозорий сік, це означає, що мова готовий. Не слід переварювати мову, він може втратити свої корисні і смакові властивості ніжну структуру. Регулярно при варінні протикати яловичий язик, перевіряючи таким чином готовність.
  • Після варіння перекладаємо яловичий мову в глибоку посуд з холодною водою. Це необхідно, щоб зняти шкіру з мови.
  • Після того як шкіра знята, повертаємо мову в каструлю з бульйоном, додаємо сіль, цибулю, зелень і моркву кубиками. Варимо яловичий язик на повільному вогні близько 20 хвилин.
  • Готовий язик остудити і нарізати упоперек волокон тонкими пластинками, скибочками або соломкою.
  • Приготований яловичий язик можна зберігати в холодильнику, попередньо обернувши в харчову плівку або фольгу, і використовувати при наступних приготуваннях.
  • Дивіться також:  Як посмажити курочку на сковороді

    Покроковий рецепт правильного приготування яловичого мови. Як зварити скільки варити яловичий язик.

     

    Існує маса різноманітних страв з яловичим язиком. Він добре поєднується з овочами і маринованими грибами, має чудовий смак при гасінні в вершкових соусах, крім того, мову можна засолити або запекти. Подавати мову можна в якості холодного або гарячого блюда. Завдяки низькій калорійності яловичий язик можна включати в дієтичне меню.

     

    Рецепт салату з яловичим язиком

     

    Готуємо салат з яловичим язиком
    Витрата часу – 25 хв.
    Кількість порцій – 4.
    Склад продуктів для салату з яловичим язиком:

    • 1. 400 г язичка яловичого.
    • 2. 280 г свіжих печериць.
    • 3. 400 г глив.
    • 4. 360 г грибів шиітаке.
    • 5. 60 мл оливкової олії.
    • 6. 200 г помідор черрі.
    • 7. 1 цибулина.
    • 8. 4 курячих яйця.
    • 9. 100 г руколи.
    • 10. Сіль.
    • 11. 100 р майонезу.
    • 12. 200 г малосольних огірків.
    • 13. Зелень.

     

    Приготування салату з яловичим язиком

  • Спочатку яловичий язичок необхідно відварити. Потім він ріжеться у вигляді соломки.
  • З печериць видаляються ніжки. Капелюшки печериць нарізати на великі шматочки.
  • Гриби шиітаке відварюються, але не до кінця. Вони повинні бути в напівготовому стані. Суміш з грибів обсмажується в сковорідці з додаванням оливкової олії, солі і перцю.
  • Малосольні огірочки очищаються від шкірки і нарізати на невеликі часточки.
  • Помідори розрізають на четвертинки. Цибулина нарізається на півкільця.
  • Яйце потрібно зварити круто і відокремити від нього білок. Він ріжеться у вигляді соломки.
    Підготовлені інгредієнти салату з’єднуються, змішуються з руколою, солятся і заправляються майонезом.
  •  

    Салат викласти гіркою на тарілку, прикрашається за допомогою листочків рукколи, а з боків викладаються половинки жовтка.

    Дивіться також:  Зелений борщ – 6 рецептів приготування
    Прокрутка до верху