З нашої збірки рецептів ви дізнаєтеся, як варити юшку з різних видів риб, щоб юшка вийшла прозорою і смачною. В зимові дні цей суп допоможе підняти настрій, зігріти і нагадати про літніх днях.
Класична вуха швидкого приготування
Починаючи знайомство з супом, рекомендуємо приготувати юшку за цим рецептом. Юшка виходить ароматною і легкою. Для приготування підходить будь-яка риба.
Компоненти:
- риба – 1350 г;
- лавр – 2 аркуша;
- картопля – 4 шт.;
- цибуля – 1 шт.;
- перець – 2 горошини;
- вода – 1950 мл;
- сіль;
- часник – 2 шт.;
- кріп;
- морква – 2 шт.;
- спеції.
Діємо по порядку:
- З тушок видалити нутрощі, зрізати зябра. Гарненько промити. Відрізати хвости і голови. Помістити всі частини в воду.
- Одна морквина знадобиться у вигляді кілець. Надіслати до риби. Проварюють півгодини. Для прозорості бульйону обов’язково збирайте піну.
- Процідити рідину. Повернути рибу, але без хвостів і голів. Додати нарізані бульби картоплі. Проварити шість хвилин.
- Нарізати моркву, цибулину і додати в юшку. Підсолити. Варити до готовності.
- Розтерти часник. Нашаткувати кріп. Закинути в юшку. Додати лаврушку і перець. Настояти під кришкою.
Рецепт приготування з горбуші
Юшка з горбушею значно відрізняється за смаком від юшки з білим м’ясом. Корисне Блюдо і наваристое.
Компоненти:
- горбуша – 470 г;
- сіль;
- дрібна риба (йорж, окунь або плотва) – 320 г;
- селера – 0,5 стебла;
- картопля – 5 шт.;
- перець чорний – 12 горошин;
- морква – 1 шт.;
- цибулина;
- лавр – 2 листа.
Діємо по порядку:
- Для навару додавайте дрібну рибку, яку обов’язково випатрайте. Залити водою. Підсолити.
- Цибулю в лушпинні помістити цілком. Закинути перець і селера. Відварити рибу. Щоб бульйон вийшов міцним, варіть близько години.
- Залишилися овочі нарізати. Бульйон процідити. З’єднати з овочами. Закип’ятити.
- Додати горбушу і варити чверть години. Зняти з плити. Накрити кришкою і настояти сім хвилин.
Швидка юшка з голови риби
Чудове дієтичне блюдо ідеально підійде для сімейної трапези в затишній атмосфері.
Щоб уникнути появи гіркоти в супі, обов’язково видаляйте хрящики у основи голови і зябра.
Інгредієнти:
- риб’ячі голови (форелі, сьомги або горбуші) – 1450 м;
- рослинна олія;
- вода – 2100 мл;
- картопля – 530 г;
- сіль;
- зелень – 35 г;
- морква – 120 г;
- лаврушка – 2 аркуша;
- цибуля – 120 г;
- чорний мелений перець;
- мелена паприка – 0,5 ч. ложки.
Приготування:
- У воду помістити підготовлені голови. Проварюють півгодини. Кришка повинна бути закрита.
- Моркву натерти. Щоб юшка вийшла смачніше, використовуйте тільки крупну тертку.
- Нашаткувати дрібно цибулину. Картоплю нарізати скибочками.
- Витягти голови. Відокремити м’ясо і прибрати на час в сторону. Пролити бульйон через марлю. Додати половину моркви з цибулею і картопляні шматочки. Проварюють півгодини.
- Розжарити масло в сковороді. Овочі, що залишилися засмажити.
- Повернути в юшку м’ясо і засмажку. Кинути лаврушку. Посипати паприкою і перцем. Підсолити. Проварити сім хвилин. Готову юшку посипати зеленню.
Наваристий суп з лосося
Юшка з червоної риби – це неймовірно смачне і наваристое блюдо. Хороший варіант для обіду.
Інгредієнти:
- чорний перець;
- лосось – 850 м;
- сіль;
- цибуля – 2 шт.;
- кріп;
- морква – 1 шт.;
- лаврушка;
- картопля – 3 шт.
Приготування:
- Завдяки тому, що жирна риба, рибна юшка виходить насиченим. Промитий лосось відправити у воду. Підсолити. Коли утворюється піна, обов’язково зняти. Цілком закинути цибулини. Додати горошини перцю і лаврушку.
- Коли побачите, що очі риби побіліли, лосось зварився.
- Нарізати на шматки картопляні бульби.
- Крупно порубати моркву.
- Дістати рибні шматки з юшки. Остудити і відокремити м’ясо. Додати в юшку. Закинути овочі і відварити.
- У готову юшку насипати порубану зелень.
Юшка по-царськи з щуки
Назва говорить сама за себе. Це смачний делікатес, для приготування якого крім щуки потрібен півень.
Інгредієнти:
- тушка півня – 0,5 шт.;
- зелень;
- рибна дрібниця – 850 м;
- спеції;
- щука – 500 г;
- сіль;
- горілка – 45 мл;
- судак – 470 г;
- цукор – 20 г;
- морква – 1 шт.;
- рослинна олія – 30 мл;
- яйце – 2 шт.;
- цибуля – 1 шт.;
- картопля – 4 шт.;
- молоко – 300 мл;
- вершкове масло – 65 г;
- борошно – 150 г;
- курячий білок – 2 шт.
Приготування:
- Обробити півня. Залити водою і відварити бульйон. Додати спеції і перемішати.
- Дістати тушку. Відокремити кістки.
- Процідити рідину. Взяти мішок з марлі і помістити рибну дрібниця. Відправити в бульйон. Проварити півгодини, викинути дрібниця.
- Щуку і судака обробити. Голови і хвости для приготування не потрібні. Відправити в бульйон. Відварити. Дістати відокремити м’ясо від кісточок.
- Від загальної маси бульйону взяти полкружки рідини. Остудити, змішати зі збитим білком. Відправити в юшку і проварити кілька хвилин. Процідити через сито.
- Подрібнити картоплю. Додати в юшку. Нашатковані овочі (цибуля, морква) відправити на сковорідку з розтопленим вершковим маслом. Обсмажити і перемістити в суп.
- Коли картопля отварится, влити горілку. Настояти з відкритою кришкою.
- З яйця, солі, борошна, молока і цукру зробити млинці. Випікати їх слід на сковорідці з олією. Половину млинців, нафарширувати півнячим м’ясом. Другу – рибним. Помістити на деко і запекти в духовій шафі.
- Подавати юшку з щуки в піалах посипавши зеленню і розташувавши поруч млинці.
Юшка з річкової риби
Якщо ви наловили багато риби, значить саме час приготувати смачну юшку. Якщо хочете, щоб юшка вийшла смачніше, варити, не накриваючи кришкою і на мінімальному вогні.
Інгредієнти:
- морква – 1 шт.;
- річкова риба – 1550 р;
- сіль – 2 ч. ложки;
- вода – 1950 мл;
- перець – 10 горошин;
- картопля – 3 шт.;
- лаврове листя – 5 аркушів;
- цибуля – 2 шт.
Приготування:
- Нарізану рибу і картоплю відправити в окріп. Додати порубані овочі. Проварюють півгодини.
- Закинути спеції і лаврушку. Проварити п’ять хвилин. Підсолити. Присипати зеленню.
Фінська вуха з вершками
Якщо ви не знайшли вершки, їх можна замінити молоком. Юшка буде не таким насиченим, але смачною. Слідкуйте за ступенем готовності риби. Якщо переваріть, то у юшки з’явиться неприємний запах.
Інгредієнти:
- лаврушка – 2 аркуша;
- вершки – 1 склянка;
- запашний перець – 2 горошини;
- картопля – 6 шт.;
- сіль;
- цибулю з лушпинням – 1 шт.;
- форель – 1 шт.
Приготування:
- Закинути рибу, не очищений цибулю, перець і лавр у воду. Проварити годину. Відкласти рибу, а рідину процідити.
- Помістити порубаний картоплю в рідину. Як тільки приготується закинути рибне м’ясо без кісток. Закип’ятити і залити вершками. Підсолити і змішати з посіченою зеленню.
Рибний суп з коропа в мультиварці
Овочі в мультиварці не розварюються, а доходять до необхідного стану. Тому юшка виходить смачною і насиченою.
Компоненти:
- морква – 1 шт.;
- короп – 500 г;
- рубана зелень;
- цибуля – 1 шт.;
- вершкове масло – 35 г;
- сіль;
- картопля – 5 шт.
Діємо по порядку:
- Моркву і картоплю порізати шматками.
- Цибулину розрізати.
- Нарізати рибу.
- Помістити в чашу. Насипати сіль. Закинути масло і лаврушку. Залити водою.
- Встановити режим. Знадобиться «Суп». Таймер – 1,5 години.
- Посипати зеленню.
Ситна юшка з голови сьомги
Поживна і навариста юшка, яка припаде до смаку всьому сімейству.
Інгредієнти:
- цибуля – 2 шт.;
- вода – 1950 мл;
- голова сьомги – 1 шт.;
- сіль;
- лавр – 2 аркуша;
- морква – 2 шт.;
- картопля – 3 шт.
Приготування:
- У гарячу воду помістити голову і порубані овочі. Проварюють півгодини. Дістати м’ясо, остудити і повернути назад у юшку.
- Закинути лаврушки і підсолити. Перемішати. Настояти чверть години.
Варимо з минтая
Порадуйте себе класикою російської кухні.
Інгредієнти:
- минтай – 950 г;
- зелень – 15 г;
- картопля – 850 м;
- сіль;
- морква – 2 шт.;
- селера – 1 корінь;
- цибуля – 2 шт.;
- чорний перець – 5 горошин;
- лаврушка – 2 листа.
Діємо по порядку:
- Порізати рибу. Нарізати овочі. Помістити у воду.
- Закип’ятити. Підсолити. Додати лаврушку і перець. Відварити.
- Дістати рибу. Відокремити від кісток. М’ясо повернути. Посипати зеленню. Перемішати.
З скумбрії
Ця смачна юшка не лише гарячої, а й холодної.
Інгредієнти:
- скумбрія – 1 тушка;
- цибуля – 1 шт.;
- картопля – 2 шт.;
- лимон – 1 шт.;
- морква – 2 шт.;
- зелень – 95 г;
- сіль – 1 ч. ложка;
- лаврушка – 1 аркуш;
- чорний перець мелений – щіпка.
Приготування:
- Порізати овочі та рибу. Помістити у воду і відварити. Дістати риб’ячі шматки і відокремити м’ясо. Повернути назад.
- Закинути порубану зелень і перець з лаврушкой. Присолити і перемішати. Проварити сім хвилин.
- У кожну тарілку налити сік, вичавлений з лимона.
Традиційна донська вуха
Це блюдо рекомендують готувати на вогнищі. Відмінний варіант для походу. Крім простих продуктів обов’язково знадобиться казанок.
Інгредієнти:
- картопля – 3 шт.;
- сіль;
- цибуля – 1 шт.;
- часник;
- томат – 3 шт.;
- перець гіркий;
- спеції;
- кріп;
- риба – тушка.
Діємо по порядку:
- В казанок налити воду. Помістити нарізані овочі і рибу. Відварити. Додати томатні кубики. Проварити п’ять хвилин. Насипати спеції і підсолити.
- Засипати нашатковану зелень.
- Зачерпнути ополоник бульйону і змішати з натертим часниковими зубками, гірким перцем і сіллю. Відправити назад у юшку. Перемішати.
З консервованої сайри
Юшка з консервів виходить не менш смачною, ніж за класичним варіантом приготування.
Інгредієнти:
- перець;
- вода – 1950 мл;
- картопля – 4 шт.;
- сіль;
- кріп – 3 гілки;
- цибуля – 1 шт.;
- спеції;
- морква – 0,5 шт.;
- лаврушка – 1 аркуш;
- сайра – 1 банку.
Приготування:
- Порубані овочі відправити у воду. Закип’ятити. Підсолити і додати лаврушку. Присипати спеціями і відварити до готовності.
- Консерви розім’яти виделкою. І відправити в юшку. Потомити сім хвилин і присипати зеленню, яку заздалегідь нашинковали.