Як варити юшку смачно і швидко?

З нашої збірки рецептів ви дізнаєтеся, як варити юшку з різних видів риб, щоб юшка вийшла прозорою і смачною. В зимові дні цей суп допоможе підняти настрій, зігріти і нагадати про літніх днях.

Класична вуха швидкого приготування

Починаючи знайомство з супом, рекомендуємо приготувати юшку за цим рецептом. Юшка виходить ароматною і легкою. Для приготування підходить будь-яка риба.

Компоненти:

  • риба – 1350 г;
  • лавр – 2 аркуша;
  • картопля – 4 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • перець – 2 горошини;
  • вода – 1950 мл;
  • сіль;
  • часник – 2 шт.;
  • кріп;
  • морква – 2 шт.;
  • спеції.

Діємо по порядку:

  • З тушок видалити нутрощі, зрізати зябра. Гарненько промити. Відрізати хвости і голови. Помістити всі частини в воду.
  • Одна морквина знадобиться у вигляді кілець. Надіслати до риби. Проварюють півгодини. Для прозорості бульйону обов’язково збирайте піну.
  • Процідити рідину. Повернути рибу, але без хвостів і голів. Додати нарізані бульби картоплі. Проварити шість хвилин.
  • Нарізати моркву, цибулину і додати в юшку. Підсолити. Варити до готовності.
  • Розтерти часник. Нашаткувати кріп. Закинути в юшку. Додати лаврушку і перець. Настояти під кришкою.

Рецепт приготування з горбуші

Юшка з горбушею значно відрізняється за смаком від юшки з білим м’ясом. Корисне Блюдо і наваристое.

Компоненти:

  • горбуша – 470 г;
  • сіль;
  • дрібна риба (йорж, окунь або плотва) – 320 г;
  • селера – 0,5 стебла;
  • картопля – 5 шт.;
  • перець чорний – 12 горошин;
  • морква – 1 шт.;
  • цибулина;
  • лавр – 2 листа.

Діємо по порядку:

  • Для навару додавайте дрібну рибку, яку обов’язково випатрайте. Залити водою. Підсолити.
  • Цибулю в лушпинні помістити цілком. Закинути перець і селера. Відварити рибу. Щоб бульйон вийшов міцним, варіть близько години.
  • Залишилися овочі нарізати. Бульйон процідити. З’єднати з овочами. Закип’ятити.
  • Додати горбушу і варити чверть години. Зняти з плити. Накрити кришкою і настояти сім хвилин.

Швидка юшка з голови риби

Чудове дієтичне блюдо ідеально підійде для сімейної трапези в затишній атмосфері.

Щоб уникнути появи гіркоти в супі, обов’язково видаляйте хрящики у основи голови і зябра.

Інгредієнти:

  • риб’ячі голови (форелі, сьомги або горбуші) – 1450 м;
  • рослинна олія;
  • вода – 2100 мл;
  • картопля – 530 г;
  • сіль;
  • зелень – 35 г;
  • морква – 120 г;
  • лаврушка – 2 аркуша;
  • цибуля – 120 г;
  • чорний мелений перець;
  • мелена паприка – 0,5 ч. ложки.
Дивіться також:  Гаспачо класичний рецепт і 8 варіантів

Приготування:

  • У воду помістити підготовлені голови. Проварюють півгодини. Кришка повинна бути закрита.
  • Моркву натерти. Щоб юшка вийшла смачніше, використовуйте тільки крупну тертку.
  • Нашаткувати дрібно цибулину. Картоплю нарізати скибочками.
  • Витягти голови. Відокремити м’ясо і прибрати на час в сторону. Пролити бульйон через марлю. Додати половину моркви з цибулею і картопляні шматочки. Проварюють півгодини.
  • Розжарити масло в сковороді. Овочі, що залишилися засмажити.
  • Повернути в юшку м’ясо і засмажку. Кинути лаврушку. Посипати паприкою і перцем. Підсолити. Проварити сім хвилин. Готову юшку посипати зеленню.

Наваристий суп з лосося

Юшка з червоної риби – це неймовірно смачне і наваристое блюдо. Хороший варіант для обіду.

Інгредієнти:

  • чорний перець;
  • лосось – 850 м;
  • сіль;
  • цибуля – 2 шт.;
  • кріп;
  • морква – 1 шт.;
  • лаврушка;
  • картопля – 3 шт.

Приготування:

  • Завдяки тому, що жирна риба, рибна юшка виходить насиченим. Промитий лосось відправити у воду. Підсолити. Коли утворюється піна, обов’язково зняти. Цілком закинути цибулини. Додати горошини перцю і лаврушку.
  • Коли побачите, що очі риби побіліли, лосось зварився.
  • Нарізати на шматки картопляні бульби.
  • Крупно порубати моркву.
  • Дістати рибні шматки з юшки. Остудити і відокремити м’ясо. Додати в юшку. Закинути овочі і відварити.
  • У готову юшку насипати порубану зелень.

Юшка по-царськи з щуки

Назва говорить сама за себе. Це смачний делікатес, для приготування якого крім щуки потрібен півень.

Інгредієнти:

  • тушка півня – 0,5 шт.;
  • зелень;
  • рибна дрібниця – 850 м;
  • спеції;
  • щука – 500 г;
  • сіль;
  • горілка – 45 мл;
  • судак – 470 г;
  • цукор – 20 г;
  • морква – 1 шт.;
  • рослинна олія – 30 мл;
  • яйце – 2 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • картопля – 4 шт.;
  • молоко – 300 мл;
  • вершкове масло – 65 г;
  • борошно – 150 г;
  • курячий білок – 2 шт.

Приготування:

  • Обробити півня. Залити водою і відварити бульйон. Додати спеції і перемішати.
  • Дістати тушку. Відокремити кістки.
  • Процідити рідину. Взяти мішок з марлі і помістити рибну дрібниця. Відправити в бульйон. Проварити півгодини, викинути дрібниця.
  • Щуку і судака обробити. Голови і хвости для приготування не потрібні. Відправити в бульйон. Відварити. Дістати відокремити м’ясо від кісточок.
  • Від загальної маси бульйону взяти полкружки рідини. Остудити, змішати зі збитим білком. Відправити в юшку і проварити кілька хвилин. Процідити через сито.
  • Подрібнити картоплю. Додати в юшку. Нашатковані овочі (цибуля, морква) відправити на сковорідку з розтопленим вершковим маслом. Обсмажити і перемістити в суп.
  • Коли картопля отварится, влити горілку. Настояти з відкритою кришкою.
  • З яйця, солі, борошна, молока і цукру зробити млинці. Випікати їх слід на сковорідці з олією. Половину млинців, нафарширувати півнячим м’ясом. Другу – рибним. Помістити на деко і запекти в духовій шафі.
  • Подавати юшку з щуки в піалах посипавши зеленню і розташувавши поруч млинці.
Дивіться також:  Курячий суп з вермішеллю – 10 рецептів приготування

Юшка з річкової риби

Якщо ви наловили багато риби, значить саме час приготувати смачну юшку. Якщо хочете, щоб юшка вийшла смачніше, варити, не накриваючи кришкою і на мінімальному вогні.

Інгредієнти:

  • морква – 1 шт.;
  • річкова риба – 1550 р;
  • сіль – 2 ч. ложки;
  • вода – 1950 мл;
  • перець – 10 горошин;
  • картопля – 3 шт.;
  • лаврове листя – 5 аркушів;
  • цибуля – 2 шт.

Приготування:

  • Нарізану рибу і картоплю відправити в окріп. Додати порубані овочі. Проварюють півгодини.
  • Закинути спеції і лаврушку. Проварити п’ять хвилин. Підсолити. Присипати зеленню.

Фінська вуха з вершками

Якщо ви не знайшли вершки, їх можна замінити молоком. Юшка буде не таким насиченим, але смачною. Слідкуйте за ступенем готовності риби. Якщо переваріть, то у юшки з’явиться неприємний запах.

Інгредієнти:

  • лаврушка – 2 аркуша;
  • вершки – 1 склянка;
  • запашний перець – 2 горошини;
  • картопля – 6 шт.;
  • сіль;
  • цибулю з лушпинням – 1 шт.;
  • форель – 1 шт.

Приготування:

  • Закинути рибу, не очищений цибулю, перець і лавр у воду. Проварити годину. Відкласти рибу, а рідину процідити.
  • Помістити порубаний картоплю в рідину. Як тільки приготується закинути рибне м’ясо без кісток. Закип’ятити і залити вершками. Підсолити і змішати з посіченою зеленню.

Рибний суп з коропа в мультиварці

Овочі в мультиварці не розварюються, а доходять до необхідного стану. Тому юшка виходить смачною і насиченою.

Компоненти:

  • морква – 1 шт.;
  • короп – 500 г;
  • рубана зелень;
  • цибуля – 1 шт.;
  • вершкове масло – 35 г;
  • сіль;
  • картопля – 5 шт.

Діємо по порядку:

  • Моркву і картоплю порізати шматками.
  • Цибулину розрізати.
  • Нарізати рибу.
  • Помістити в чашу. Насипати сіль. Закинути масло і лаврушку. Залити водою.
  • Встановити режим. Знадобиться «Суп». Таймер – 1,5 години.
  • Посипати зеленню.

Ситна юшка з голови сьомги

Поживна і навариста юшка, яка припаде до смаку всьому сімейству.

Інгредієнти:

  • цибуля – 2 шт.;
  • вода – 1950 мл;
  • голова сьомги – 1 шт.;
  • сіль;
  • лавр – 2 аркуша;
  • морква – 2 шт.;
  • картопля – 3 шт.
Дивіться також:  8 рецептів класичного харчо з рисом

Приготування:

  • У гарячу воду помістити голову і порубані овочі. Проварюють півгодини. Дістати м’ясо, остудити і повернути назад у юшку.
  • Закинути лаврушки і підсолити. Перемішати. Настояти чверть години.

Варимо з минтая

Порадуйте себе класикою російської кухні.

Інгредієнти:

  • минтай – 950 г;
  • зелень – 15 г;
  • картопля – 850 м;
  • сіль;
  • морква – 2 шт.;
  • селера – 1 корінь;
  • цибуля – 2 шт.;
  • чорний перець – 5 горошин;
  • лаврушка – 2 листа.

Діємо по порядку:

  • Порізати рибу. Нарізати овочі. Помістити у воду.
  • Закип’ятити. Підсолити. Додати лаврушку і перець. Відварити.
  • Дістати рибу. Відокремити від кісток. М’ясо повернути. Посипати зеленню. Перемішати.

З скумбрії

Ця смачна юшка не лише гарячої, а й холодної.

Інгредієнти:

  • скумбрія – 1 тушка;
  • цибуля – 1 шт.;
  • картопля – 2 шт.;
  • лимон – 1 шт.;
  • морква – 2 шт.;
  • зелень – 95 г;
  • сіль – 1 ч. ложка;
  • лаврушка – 1 аркуш;
  • чорний перець мелений – щіпка.

Приготування:

  • Порізати овочі та рибу. Помістити у воду і відварити. Дістати риб’ячі шматки і відокремити м’ясо. Повернути назад.
  • Закинути порубану зелень і перець з лаврушкой. Присолити і перемішати. Проварити сім хвилин.
  • У кожну тарілку налити сік, вичавлений з лимона.

Традиційна донська вуха

Це блюдо рекомендують готувати на вогнищі. Відмінний варіант для походу. Крім простих продуктів обов’язково знадобиться казанок.

Інгредієнти:

  • картопля – 3 шт.;
  • сіль;
  • цибуля – 1 шт.;
  • часник;
  • томат – 3 шт.;
  • перець гіркий;
  • спеції;
  • кріп;
  • риба – тушка.

Діємо по порядку:

  • В казанок налити воду. Помістити нарізані овочі і рибу. Відварити. Додати томатні кубики. Проварити п’ять хвилин. Насипати спеції і підсолити.
  • Засипати нашатковану зелень.
  • Зачерпнути ополоник бульйону і змішати з натертим часниковими зубками, гірким перцем і сіллю. Відправити назад у юшку. Перемішати.

З консервованої сайри

Юшка з консервів виходить не менш смачною, ніж за класичним варіантом приготування.

Інгредієнти:

  • перець;
  • вода – 1950 мл;
  • картопля – 4 шт.;
  • сіль;
  • кріп – 3 гілки;
  • цибуля – 1 шт.;
  • спеції;
  • морква – 0,5 шт.;
  • лаврушка – 1 аркуш;
  • сайра – 1 банку.

Приготування:

  • Порубані овочі відправити у воду. Закип’ятити. Підсолити і додати лаврушку. Присипати спеціями і відварити до готовності.
  • Консерви розім’яти виделкою. І відправити в юшку. Потомити сім хвилин і присипати зеленню, яку заздалегідь нашинковали.