Як відокремити жовток від білка з допомогою пластикового стаканчика
Легко розділити компоненти можна навіть за допомогою пластикового стаканчика. Необхідно прогріти кухонний тонкий ніж і здійснити на дні одноразової посудини надріз. Роблять його не більше 1 див.
В стаканчик розбивається яйце і білок повністю витече в надріз.
Спеціальний прилад у вигляді ситечка
В допомогу кулінарам придумано безліч пристосувань, що в значній мірі полегшують роботу на кухні. Наприклад, прилад маленького розміру для поділу яєць у вигляді ситечка.
У нього просто виливається все яйце, і весь білок крізь отвори випливає. Щоб прискорити процес, можна в різні сторони злегка понаклонять ситечко.
Якщо немає спеціального девайса, то легко відокремити жовток від білка можна, використовуючи звичайне сито для борошна.
- Його слід промити, просушити, а потім підставити під нього глибоку тарілку.
- Яйце виливають у сито, і білок протікає крізь нього в тарілку.
- Можна трохи «просіяти» білок дрібними рухами, щоб він швидше протек. Жовток ж затримається.
Зараз продається безліч пристосувань для поділу яєчних складових. Це і спеціальні чашки з «усмішкою», і тарілки з прорізами, і навіть спеціальні яєчні пістолети, і різні ложки.
Але будь роздільник створений за одним і тим же принципом – білку дають можливість протекти крізь спеціальні отвори або сито.