Як відварити рис – 14 правильних і смачних рецептів приготування в каструлі, в мультиварці і мікрохвильовці

Технологія варіння бурого рису

Велика кількість різної крупи в магазинах допомагають знаходити нові смаки і рецепти. Як варити рис неочищений, щоб був не просто смачним, але і корисним? До речі, бурим буває різна за сортами крупа, адже колір — це відсутність шліфування. Неочищений рис має оболонку, а тому вариться трохи довше звичайного. Відповідно, і води береться більше на третину. Якісний рис виробники зазвичай супроводжують інструкціями по варінні на упаковці.

Коричневий рис — рецепт приготування

Це той же рис, що бурий, але тільки неочищений. Він хороший для плову, можна приготувати рис на салат.

Будь сорт коричневого рису корисний. Максимально зберегти важливі для людського організму речовини дозволяють такі прийоми.

  • Крупа дуже ретельно промивається під струменем води. Чим частіше міняєте воду, тим менше залишається крохмалю.
  • Замочити хоча б на пару годин, а краще витримати ніч. Чим краще замочен рис, тим швидше він звариться, тим більш легким і неклейким вийде.
  • Вскипевшую рідину злити, залити свіжою чистою водою.
  • З бурхливим кипінням тримати на вогні 10 хвилин, вилити стару воду і влити свіжої, дотримуючись співвідношення один до двох.
  • Проваріть 10 хвилин, зняти з плити і вкрити посуд чим-небудь теплим.
Дивіться також:  Як смачно приготувати свинячий язик?