Як загасити кролика – 7 смачних рецептів приготування, щоб м’ясо було м’яким і соковитим

Кролятина характеризується високою харчовою цінністю і включається в лікувальне, дієтичне, дитяче меню. Існує безліч способів, як загасити кролика, оскільки цей дієтичний продукт зберігає вишуканість смаку в сковороді, і в мультиварці і в поєднанні з іншими інгредієнтами.

Як загасити кролика в сметані?

Класичний рецепт передбачає підготовку таких інгредієнтів:

• тушка кролика вагою в 2 кг;
• морква – 1 шт.;
• цибуля – 1 шт.;
• часник – головка;
• сметана жирна – ½ л;
• сіль і спеції.

Спосіб приготування:

1. Тушка обробляється на порційні шматочки, які вимочуються, натираються часником і спеціями, а потім маринуються.
2. Через 1 годину м’ясо солиться і обсмажується до рум’яної скоринки.
3. На сковороді, де було м’ясо, обсмажуються морквяні і цибульні кружечки.
4. Кролятина викладається в казан, зверху розподіляються овочі.
5. Все заливається сметаною, підсолювати, приправляється і доводиться до кипіння.
6. Після закипання блюдо гаситься 40 хвилин на самому мінімальному вогні в щільно закритій ємності.

Готуємо в мультиварці

Щоб насолодитися улюбленим смаком кролятини, можна для приготування м’яса використовувати мультиварку. Для цього готуються:
• тушка кролика вагою в 2 кг;
• морква – 1 шт.;
• цибуля – 2 шт.;
• часник – головка;
• сметана нежирна – 350 мл;
• олія для смаження;
• сіль і спеції.

Етапи підготовки:

1. Кролик обробляється на шматки, які викладаються в миску і заливаються водою для вимочування.
2. Через 12 годин шматочки обсушиваются і обсмажуються разом із зубчиками часнику в режимі «Смаження».
3. Морква ріжеться шайбами, цибулю – півкільцями.
4. Сметана розводиться водою.
5. Коли у м’яса утворюється рум’яна кірочка, часник витягується, а на кролятину викладаються овочі.
6. Вміст чаші заливають сметанним соусом, солиться і приправляється.
7. Мультиварка встановлюється в режим «Гасіння».
8. Готується кролик в сметані близько 60 хвилин.

У каструлі з картоплею

Ситний вечеря з кролятини оцінять справжні гурмани, які віддають перевагу дієтичне і низькокалорійне м’ясо.

Дивіться також:  Як засолити ікру форелі в домашніх умовах – 6 рецептів

Для виконання рецепта необхідні:

• тушка кролика;
• цибулина;
• 4 бульби картоплі;
• 250 мл сметани;
• італійські трави і сіль.

Основні кроки:

1. Перед тим, як загасити кролика в каструлі, обробити тушку на порційні шматочки і натріть їх приправами і сіллю.
2. Цибуля шинкуется і пассеруется до золотистого кольору, потім переводиться у каструлю з товстим дном.
3. Слідом обсмажуються шматочки кролятини і розподіляються по цибулевої подушці.
4. М’ясо покривається порізаним брусочками картоплею.
5. Блюдо заливають сметаною таким чином, щоб вся картопля була під нею прихована.
6. Каструля накривається кришкою, під якою страву доводять до кипіння, після чого готується на мінімальному вогні близько 30 хвилин.

Кролик, тушкований з овочами

Ще одна варіація приготування кролика, для виконання якої необхідні:

• тушка кролика вагою в 1,5 кг;
• корінь селери – 1 шт.;
• солодкий перець – 4 шт.;
• морква – стільки ж;
• цибуля – 2 шт.;
• часник – ½ головки;
• петрушка – пучок;
• сметана нежирна – 300 мл;
• олія для смаження;
• сіль і спеції.

У процесі приготування дотримуємося такого алгоритму:

1. Шматочки розділеного кролика натираються сіллю, спеціями і викладаються у форму для запікання, яка поміщається в розігріту до 200°C духовку під гриль.
2. Після утворення на м’ясі рум’яної скоринки, духовка переводиться в звичайний режим з температурою 170°C.
3. М’ясо заливають сметаною і гаситься в закритій ємності близько 80 хвилин.
4. У другу форму для випікання викладаються порізані довільними шматками овочі, які подсаливаются і випікаються 40 хвилин під закритою кришкою до м’якості.
5. За 10 хвилин до готовності кролика овочі викладаються до м’яса.
6. Блюдо притрушивается зеленню і гаситься без кришки зазначений вище час.

Дивіться також:  Як смачно приготувати курячі сердечка? 9 рецептів

Рецепт приготування з капустою

Смачно загасити кролика, замаринованого в сметані, можна з додаванням капусти брокколі. Для приготування цікавого рецепта знадобиться:
• тушка вагою в 1,5 кг;
• 1 кг картоплі;
• брокколі;
• цибулина;
• 2 морквини;
• 60 мл сметани;
• пучок кропу;
• сіль.

Щоб подати до столу апетитне блюдо, виконуються такі дії:

1. Тушка обробляється на шматки.
2. Кріп дрібно рубається і змішується зі сметаною.
3. В окремому посуді кролятина солиться і заливається отриманої заправкою.
4. Моркву і картоплю нарізати шайбами, цибулю шинкуется, а брокколі розбираються на суцвіття.
5. На сковороді трохи обсмажується кролятина, після чого відправляється в каструлю, куди вливається трохи води.
6. Кролик тушкується на повільному вогні 40 хвилин, після закінчення яких зверху на м’ясо викладаються підсолені овочі.
7. Блюдо перемішується і продовжує гаситися ще 20 хвилин.

Тушковане м’ясо на сковороді

Дієтичне блюдо з ніжним смаком і вишуканим ароматом готується з:

• 1,5 кг кролятини;
• 400 мл сметани;
• цибулини;
• 1 морквини;
• 4 бульб картоплі;
• ½ Л води;
• соняшникової олії для смаження;
• солі і спецій.
Щоб загасити кролика з картоплею та іншими овочами в сковороді, виконуються наступні дії:
1. Кролик рубається на невеликі шматки, які натираються улюбленими спеціями і сіллю.
2. Через 20 хвилин вони обсмажуються на соняшниковій олії до утворення золотистої скоринки.
3. Цибулю і моркву очищаються і подрібнюються довільними шматочками, які викладаються в іншу сковороду, де солятся, перчатся і обсмажуються до м’якості.
4. Кролятина викладається в сковороду з товстим дном, заливається водою і гаситься під закритою кришкою.
5. Через 15 хвилин до м’яса додаються запашні овочі і нарізану брусками картоплю.
6. Ще через 20 хвилин м’ясо з овочами, заливають сметаною, приправляється за смаком і продовжує тушкуватися на мінімальному вогні близько півгодини.

Дивіться також:  Пиріжки з грибами — 8 рецептів, як приготувати дуже смачні пиріжки

В гірчичному соусі

У французьких селах кролик традиційно готується в гірчичному соусі, який додає м’ясу особливу пікантність.

Інгредієнти:

• тушка кролика;
• зерниста і діжонська гірчиця – по 25 г;
• цибуля – 1 шт.;
• часник – ½ головки;
• петрушка – за смаком;
• оливкова олія – 30 мл;
• біле сухе вино – 150 мл;
• вершки – стільки ж;
• масло вершкове – шматочок;
• сіль і чебрець.

Спосіб приготування:

1. Кролик обробляється і обсмажується до золотистого кольору на суміші оливкової і вершкового масел.
2. М’ясо виймають, а на маслі обсмажують подрібнені цибуля та часник.
3. За допомогою вина сковорода деглазируется.
4. Коли випарується весь алкоголь на максимальному вогні, на сковороду викладаються чебрець, гірчиця і м’ясо, яке буде гаситися під кришкою 45 – 60 хвилин.
5. Для загусання соусу м’ясо знову витягується, а вогонь збільшується до максимуму.
6. Коли рідини залишиться вдвічі менше. у сковороду вливаються вершки і повертається кролятина.
7. Блюдо перемішується, притрушивается рубаною петрушкою, прибирається з плити і настояти 20 хвилин.

Як зробити, щоб м’ясо кролика було м’яким і соковитим – поради

Щоб м’ясо було м’яким і соковитим слід правильно:

1. Вибирати тушку. Вона повинна бути знекровлена, мати ніжно-рожеве м’ясо з незначними прожилками жиру (що підтверджує молодий вік) і володіти доказом своєї приналежності до сімейства зайцевих.
2. Готувати тушку. Молодий кролик не потребує маринуванні, але для отримання ніжного смаку витримується у воді, молоці або вини. Більш старе м’ясо вимагає попереднього маринування близько 4 годин в оцтовому розчині, приготовленому з розрахунку 5 мл оцту на 1 л води.
Таким чином, вибравши відповідний спосіб та набір продуктів за смаком, можна з легкістю приготувати ніжне і соковите блюдо з дієтичного м’яса.

Прокрутка до верху