Як загасити кролика – 7 смачних рецептів приготування, щоб м’ясо було м’яким і соковитим

Кролик, тушкований з овочами

Ще одна варіація приготування кролика, для виконання якої необхідні:

• тушка кролика вагою в 1,5 кг;
• корінь селери – 1 шт.;
• солодкий перець – 4 шт.;
• морква – стільки ж;
• цибуля – 2 шт.;
• часник – ½ головки;
• петрушка – пучок;
• сметана нежирна – 300 мл;
• олія для смаження;
• сіль і спеції.

У процесі приготування дотримуємося такого алгоритму:

1. Шматочки розділеного кролика натираються сіллю, спеціями і викладаються у форму для запікання, яка поміщається в розігріту до 200°C духовку під гриль.
2. Після утворення на м’ясі рум’яної скоринки, духовка переводиться в звичайний режим з температурою 170°C.
3. М’ясо заливають сметаною і гаситься в закритій ємності близько 80 хвилин.
4. У другу форму для випікання викладаються порізані довільними шматками овочі, які подсаливаются і випікаються 40 хвилин під закритою кришкою до м’якості.
5. За 10 хвилин до готовності кролика овочі викладаються до м’яса.
6. Блюдо притрушивается зеленню і гаситься без кришки зазначений вище час.

Дивіться також:  Гречка в мікрохвильовці – 8 рецептів приготування
Прокрутка до верху