Як загасити кролика – 7 смачних рецептів приготування, щоб м’ясо було м’яким і соковитим

В гірчичному соусі

У французьких селах кролик традиційно готується в гірчичному соусі, який додає м’ясу особливу пікантність.

Інгредієнти:

• тушка кролика;
• зерниста і діжонська гірчиця – по 25 г;
• цибуля – 1 шт.;
• часник – ½ головки;
• петрушка – за смаком;
• оливкова олія – 30 мл;
• біле сухе вино – 150 мл;
• вершки – стільки ж;
• масло вершкове – шматочок;
• сіль і чебрець.

Спосіб приготування:

1. Кролик обробляється і обсмажується до золотистого кольору на суміші оливкової і вершкового масел.
2. М’ясо виймають, а на маслі обсмажують подрібнені цибуля та часник.
3. За допомогою вина сковорода деглазируется.
4. Коли випарується весь алкоголь на максимальному вогні, на сковороду викладаються чебрець, гірчиця і м’ясо, яке буде гаситися під кришкою 45 – 60 хвилин.
5. Для загусання соусу м’ясо знову витягується, а вогонь збільшується до максимуму.
6. Коли рідини залишиться вдвічі менше. у сковороду вливаються вершки і повертається кролятина.
7. Блюдо перемішується, притрушивается рубаною петрушкою, прибирається з плити і настояти 20 хвилин.

Як зробити, щоб м’ясо кролика було м’яким і соковитим – поради

Щоб м’ясо було м’яким і соковитим слід правильно:

1. Вибирати тушку. Вона повинна бути знекровлена, мати ніжно-рожеве м’ясо з незначними прожилками жиру (що підтверджує молодий вік) і володіти доказом своєї приналежності до сімейства зайцевих.
2. Готувати тушку. Молодий кролик не потребує маринуванні, але для отримання ніжного смаку витримується у воді, молоці або вини. Більш старе м’ясо вимагає попереднього маринування близько 4 годин в оцтовому розчині, приготовленому з розрахунку 5 мл оцту на 1 л води.
Таким чином, вибравши відповідний спосіб та набір продуктів за смаком, можна з легкістю приготувати ніжне і соковите блюдо з дієтичного м’яса.

Дивіться також:  Вершковий соус для риби – 7 рецептів приготування
Прокрутка до верху