Посмажити млинці – це тільки початок. Потрібно вміти красиво їх подати. Різноманітність меню може не так оценится рідними, як гарна презентація страви.
На спосіб завертання млинчиків впливає щільність начинки або її подача. Наприклад, при подачі «порожніх» млинчиків з повидлом, сметаною, медом або згущеним молоком, їх краще згорнути оригінальним і незвичайним способом.
Якщо млинці планується фарширувати, то вони повинні згортатися щільно, щоб уникнути витікання начинки і втрати форми.
Як правильно загортати млинці
Самим класичним варіантом є млинці у вигляді трикутників. Блін складається навпіл, а потім ще раз так само. Виходить форма трикутника. Можна скласти навпіл млинці, і загорнути їх у вигляді воронок. Середину воронки прикрасити за допомогою трояндочки зі смужок млинцевих.
Самою звичною подачею є порційна викладка. Кілька млинців потрібно скласти вдвічі, і викласти навскіс один одного. Зверху їх можна полити солодкою підливою або доповнити іншим інгредієнтом.
Найпростішим варіантів є згортання кругляшек в трубочки. До трубочках можна подати рідке додаток: мед, сметану, варення, різні солодкі соуси, згущене молоко. Для красивої подачі трубочок, вони складаються пірамідою, «будиночком з дахом» і якось по-іншому. За цим варіантом при бажанні може бути додана начинка.
Як загортати начинку на млинці
При текучою начинці або її маленькій кількості млинчиків з великою кількістю можна скористатися певним способом завертання. За допомогою нього можна загортати начинки з варення, повидла, сиру і фруктів. Основною умовою є тонкість і еластичність млинчиків.
Посередині млинця кладуть начинку і закривається одним куточком млинця, десь на третину діаметра. Інші краї потрібно також загорнути.
З допомогою вільної боку формуємо фігуру квадрата. Потім він складається вдвічі по діагоналі, і утворює фігуру подвійного трикутника.
З такою формою будь-яка начинка надійно утримується всередині млинчика.
Для отримання потрійного трикутника необхідно невелику кількість начинки. Посередині млинця викласти фарш і накривається краями. Повинна сформуватися фігура трикутника. Потім одна з вершин накладається на утворилися шви, і закривається з різних сторін. Виходить млинець у вигляді щільного потрійного трикутника.
При розсипчастою і досить щільному фарші
Млинці з подібними начинками загортають у вигляді простого конвертика. Посередині млинчика викладається начинка і накривається однією стороною млинця, також робиться з іншими сторонами. Потім потрібно трохи стиснути начинку, щоб млинець щільно її обкладав, і загорнути прямокутник до вільного краю або згорнути у вигляді рулетика. Таким способом користуються багато господині.
Для щільної начинки, наприклад, м’ясний підійде наступний спосіб завертання. Начинка викладається посередині млинчика, розрівнюється і закривається краями млинця. Повинен вийти квадрат.
Формування млинцевих рулетиків з начинкою
Згорнуті рулетики можна робити з будь-якою начинкою: солодкою або фруктової, а також солоної, рибної, м’ясної, грибний та іншої. Подібну подачу можна використовувати для млинців з ікрою.
«Порожні» млинці просто згортають у вигляді трубочки, а млинці з начинкою загортають іншим способом. Начинка викладається посередині, а не по краях, щоб вона не випадала. Потім начинка накривається краєм млинця, краї закручуються до середини, і згортається трубочка.
Щоб красиво подати рулетики, приміром, з сьомгою або грибами, вони нарізаються на косі шматочки і викладають на красиве блюдо. Окрасою може служити зелень або овочі.
Прекрасним прикрасою столу стануть трубочки з фруктами. Можна використовувати консервовані фрукти або сухофрукти. Щоб зробити їх ще більш привабливими рекомендується зробити надріз по діагоналі і викласти їх у вигляді віяла на блюдо.
Для красивої подачі трубочки, можна її перев’язати смужечкою будь-якого продукту. Для неї можна використовувати сир сулугуні, смужку кураги, фруктову або овочеву шкірку, цибулю, гілочку зелені і т. д.
Формування мішечків з сюрпризом
Начинка викладається посередині млинчика, піднімають краю, збираються разом і фіксуються за допомогою смужки якого-небудь продукту. Беремо продукт, який підійде до вмісту торбинки. Для солодкого ласощі, пов’язуємо мішечок фруктовими смужками, для солоного – сирними або овочевими смужками.