Як замаринувати імбир в домашніх умовах – 6 рецептів

Готуємо в рисовому оцті

Якщо під руками є рисовий оцет, то можна використовувати іншу технологію маринування. При цьому готовий продукт буде навіть смачніше, ніж той, що продається в магазині.

Для того, щоб замаринувати корінь імбиру, треба взяти:

  • 500 грам коренів імбиру;
  • 10 грам морської солі;
  • 100 грам цукрового піску;
  • 250 мл рисового оцту.

Спосіб приготування в даному випадку відрізняється від попереднього варіанту:

  • Спочатку імбир, як звичайно, треба очистити, а потім нарізати тоненькими слайсами. Для цього можна використовувати звичну овощечистку.
  • Шматочки скласти в тарілку, пересипати сіллю і залишити приблизно на годину.
  • Для приготування маринаду цукор помістити в сотейник разом з оцтом, а потім довести до кипіння.
  • Солоний імбир укласти в стерилізовану ємність, а потім залити гарячим маринадом. Як тільки розчин охолоне, продукт можна буде пробувати.

При бажанні його можна відразу щільно закупорити (або закатати металевою кришкою) і зберігати до трьох місяців у прохолодному місці.

Дивіться також:  Макарони в духовці -7 рецептів запікання