Готуємо в рисовому оцті
Якщо під руками є рисовий оцет, то можна використовувати іншу технологію маринування. При цьому готовий продукт буде навіть смачніше, ніж той, що продається в магазині.
Для того, щоб замаринувати корінь імбиру, треба взяти:
- 500 грам коренів імбиру;
- 10 грам морської солі;
- 100 грам цукрового піску;
- 250 мл рисового оцту.
Спосіб приготування в даному випадку відрізняється від попереднього варіанту:
- Спочатку імбир, як звичайно, треба очистити, а потім нарізати тоненькими слайсами. Для цього можна використовувати звичну овощечистку.
- Шматочки скласти в тарілку, пересипати сіллю і залишити приблизно на годину.
- Для приготування маринаду цукор помістити в сотейник разом з оцтом, а потім довести до кипіння.
- Солоний імбир укласти в стерилізовану ємність, а потім залити гарячим маринадом. Як тільки розчин охолоне, продукт можна буде пробувати.
При бажанні його можна відразу щільно закупорити (або закатати металевою кришкою) і зберігати до трьох місяців у прохолодному місці.