Птах, мариновий в сметані
Сметана допоможе зробити соковитим і м’яким куряче м’ясо, навіть якщо це сухувата грудка.
Для приготування такого маринаду знадобляться наступні продукти:
- упаковка будь-яких частин курки;
- 5-6 зубчиків часнику;
- 100 г сметани;
- столова ложка гірчиці;
- сіль;
- сушена зелень за бажанням.
Як замаринувати курку для запікання в духовці:
- Моєму м’ясо, обережно обтираем серветками, щоб видалити зайву вологу.
- Очищаємо зубці часнику, після чого пропускаємо їх через прес або перетворюємо в стружку за допомогою терки.
- Додаємо часник до сметані, туди ж кладемо сушену зелень і гірчицю, перемішуємо до однорідності.
- Вводимо маринад до курки, не забуваємо посолити м’ясо, після чого заважаємо його руками, не докладаючи механічних зусиль і не придавлюючи шматочки.
- Прибираємо ємність з птахом в холодне місце, даємо їй постояти не менше 2 годин.
Рада. Краще запікати курятину в такому маринаді, помістивши її в кулінарний рукав.