Як замаринувати курку для запікання або смаження в духовці – 7 рецептів смачного маринаду

Птах, мариновий в сметані

Сметана допоможе зробити соковитим і м’яким куряче м’ясо, навіть якщо це сухувата грудка.

Для приготування такого маринаду знадобляться наступні продукти:

  • упаковка будь-яких частин курки;
  • 5-6 зубчиків часнику;
  • 100 г сметани;
  • столова ложка гірчиці;
  • сіль;
  • сушена зелень за бажанням.

Як замаринувати курку для запікання в духовці:

  • Моєму м’ясо, обережно обтираем серветками, щоб видалити зайву вологу.
  • Очищаємо зубці часнику, після чого пропускаємо їх через прес або перетворюємо в стружку за допомогою терки.
  • Додаємо часник до сметані, туди ж кладемо сушену зелень і гірчицю, перемішуємо до однорідності.
  • Вводимо маринад до курки, не забуваємо посолити м’ясо, після чого заважаємо його руками, не докладаючи механічних зусиль і не придавлюючи шматочки.
  • Прибираємо ємність з птахом в холодне місце, даємо їй постояти не менше 2 годин.

Рада. Краще запікати курятину в такому маринаді, помістивши її в кулінарний рукав.

Дивіться також:  Як гасити капусту на сковороді – 6 рецептів
Прокрутка до верху