Маринуємо в соєвому соусі
Страви азіатської кухні стають все популярнішими в Росії з кожним днем, і вже багато господинь пробували робити курку в соєвому соусі. М’ясо, замариноване в цьому складі, можна готувати не тільки в духовці, але і на мангалі або сковороді.
Для роботи потрібні такі складові:
- упаковка курячих гомілок або стегон (можна взяти кожних по лотку);
- 3 столових ложки соєвого соусу;
- кілька зубців часнику (допустимо виключити цю складову);
- паприка;
- порошковий перець (чорний або червоний);
- мала кількість солі.
Етапи підготовки курятини до запіканню або засмажки:
- Промиті курячі частини складаємо в каструлю, попередньо обсушивши серветками.
- Чистимо часник, подрібнюємо зручним способом і кладемо до м’яса.
- Посипаємо птицю сіллю і приправами, наливаємо соєвий соус.
- Перемішуємо м’ясо з маринадом, а потім прибираємо в холодильник на кілька годин.
На замітку. Є інший варіант такого маринаду, коли до нього додається томатна паста в тій же кількості, що і соєвий соус. Якщо її немає, припустимо взяти кетчуп потрібної гостроти, а деякі господині кладуть свіжі помідори, порізані тонкими часточками.