Як замаринувати курку для запікання або смаження в духовці – 7 рецептів смачного маринаду

Маринуємо в соєвому соусі

Страви азіатської кухні стають все популярнішими в Росії з кожним днем, і вже багато господинь пробували робити курку в соєвому соусі. М’ясо, замариноване в цьому складі, можна готувати не тільки в духовці, але і на мангалі або сковороді.

Для роботи потрібні такі складові:

  • упаковка курячих гомілок або стегон (можна взяти кожних по лотку);
  • 3 столових ложки соєвого соусу;
  • кілька зубців часнику (допустимо виключити цю складову);
  • паприка;
  • порошковий перець (чорний або червоний);
  • мала кількість солі.

Етапи підготовки курятини до запіканню або засмажки:

  • Промиті курячі частини складаємо в каструлю, попередньо обсушивши серветками.
  • Чистимо часник, подрібнюємо зручним способом і кладемо до м’яса.
  • Посипаємо птицю сіллю і приправами, наливаємо соєвий соус.
  • Перемішуємо м’ясо з маринадом, а потім прибираємо в холодильник на кілька годин.

На замітку. Є інший варіант такого маринаду, коли до нього додається томатна паста в тій же кількості, що і соєвий соус. Якщо її немає, припустимо взяти кетчуп потрібної гостроти, а деякі господині кладуть свіжі помідори, порізані тонкими часточками.

Дивіться також:  Винний оцет: склад, застосування, чим можна замінити?
Прокрутка до верху