Як замаринувати курку в кефірі для смаження в духовці
Брати для маринаду тільки кефір не рекомендується, краще додати до нього трохи гірчиці або кетчупу. У цьому розділі ми розглянемо другий варіант.
Потрібні такі компоненти:
- 1,2-1,3 кг курятини;
- склянка кисломолочного продукту будь-якої жирності;
- кілька столових ложок улюбленого кетчупу;
- 4-5 зубців часнику;
- будь-яка сушена зелень;
- сіль і мелений перець.
Як зробити кефірний маринад для курки:
- Кладемо помиту птицю в глибоку посуд, посипаємо сіллю і приправами.
- Вводимо подрібнений зручним способом часник.
- Додаємо кефір і кетчуп, ретельно перемішуємо вміст посуду.
- Відправляємо птицю маринуватися в холодне місце.
Рада. Насправді курятині достатньо і години, щоб належним чином просочитися маринадом. Але краще потримати птицю у складі перед засмажкою або запіканням трохи довше.