Як замаринувати курку для запікання або смаження в духовці – 7 рецептів смачного маринаду

Як замаринувати курку в кефірі для смаження в духовці

Брати для маринаду тільки кефір не рекомендується, краще додати до нього трохи гірчиці або кетчупу. У цьому розділі ми розглянемо другий варіант.

Потрібні такі компоненти:

  • 1,2-1,3 кг курятини;
  • склянка кисломолочного продукту будь-якої жирності;
  • кілька столових ложок улюбленого кетчупу;
  • 4-5 зубців часнику;
  • будь-яка сушена зелень;
  • сіль і мелений перець.

Як зробити кефірний маринад для курки:

  • Кладемо помиту птицю в глибоку посуд, посипаємо сіллю і приправами.
  • Вводимо подрібнений зручним способом часник.
  • Додаємо кефір і кетчуп, ретельно перемішуємо вміст посуду.
  • Відправляємо птицю маринуватися в холодне місце.

Рада. Насправді курятині достатньо і години, щоб належним чином просочитися маринадом. Але краще потримати птицю у складі перед засмажкою або запіканням трохи довше.

Дивіться також:  Філе качки – 7 смачних рецептів приготування
Прокрутка до верху