Як замаринувати курку для запікання або смаження в духовці – 7 рецептів смачного маринаду

Маринад для курки-гриль

Курку для гриля маринують. Тут наведено найбільш простий варіант підготовки птиці.

Потрібні такі складові:

  • куряча тушка;
  • 2,5-3 л кип’яченої води;
  • 3-5 столових ложок солі;
  • гранульований часник за смаком;
  • невелика кількість меленої паприки і чорного перцю;
  • 30 мл рафінованої олії без запаху.

Як зробити маринад для курки гриль:

  • Кладемо помиту і випатрану тушку у велику ємність, зверху наливаємо теплу кип’ячену воду з розчиненою в ній сіллю. Рідина повинна повністю покрити птицю.
  • Прибираємо посуд у прохолодне місце не менш ніж на 9-11 годин.
  • Після закінчення цього часу витягаємо тушку, обережно витираємо серветками, змащуємо сумішшю олії зі спеціями. Не забуваємо про внутрішній частині птахи!
  • Даємо курятині промаринуватися ще пару годин, після чого можна приступати до приготування.

Аналогічним способом можна підготувати курку для запікання, порізавши тушку на частини.

Дивіться також:  Горбуша у фользі - 10 смачних рецептів соковитої запеченої горбуші в духовці
Прокрутка до верху