Маринад для курки-гриль
Курку для гриля маринують. Тут наведено найбільш простий варіант підготовки птиці.
Потрібні такі складові:
- куряча тушка;
- 2,5-3 л кип’яченої води;
- 3-5 столових ложок солі;
- гранульований часник за смаком;
- невелика кількість меленої паприки і чорного перцю;
- 30 мл рафінованої олії без запаху.
Як зробити маринад для курки гриль:
- Кладемо помиту і випатрану тушку у велику ємність, зверху наливаємо теплу кип’ячену воду з розчиненою в ній сіллю. Рідина повинна повністю покрити птицю.
- Прибираємо посуд у прохолодне місце не менш ніж на 9-11 годин.
- Після закінчення цього часу витягаємо тушку, обережно витираємо серветками, змащуємо сумішшю олії зі спеціями. Не забуваємо про внутрішній частині птахи!
- Даємо курятині промаринуватися ще пару годин, після чого можна приступати до приготування.
Аналогічним способом можна підготувати курку для запікання, порізавши тушку на частини.