Як замаринувати курку для запікання в духовці?

Медово-соєвий соус

Мед у поєднанні з соєвим соусом додає м’ясу неповторний смак. Після запікання курки з’являється золотиста карамельна скоринка, і її дає саме мед. В такому маринаді можна підготувати крильця, стегна, стегенця, а ідеальний спосіб приготування на відкритому вогні або грилі.

Підготуємо:

  • Мед (натуральний квітковий) — 5 ст. л.
  • Соєвий соус – 100 мл
  • Сіль, перець – за смаком.
  • Будь-які спеції за смаком — всього одна щіпка.

Змішуємо всі компоненти, даємо їм настоятися, щоб вони «одружилися», опускаємо в маринад шматочки птиці, злегка натираючи їх нашим маринадом. Для хорошої просочення маринувати можна всю ніч, але в екстрених випадках достатньо і 2-3 годин.

Наша порада! Куряче м’ясо має бути охолодженим, але ніяк не замороженим. Для хорошої просочення будь-яким соусом заздалегідь підготуйте птицю, розділивши її на шматочки величиною трохи більше сірникової коробки, або залиште їх цілком.

Дивіться також:  Підлива з свинини – 9 рецептів