Медово-соєвий соус
Мед у поєднанні з соєвим соусом додає м’ясу неповторний смак. Після запікання курки з’являється золотиста карамельна скоринка, і її дає саме мед. В такому маринаді можна підготувати крильця, стегна, стегенця, а ідеальний спосіб приготування на відкритому вогні або грилі.
Підготуємо:
- Мед (натуральний квітковий) — 5 ст. л.
- Соєвий соус – 100 мл
- Сіль, перець – за смаком.
- Будь-які спеції за смаком — всього одна щіпка.
Змішуємо всі компоненти, даємо їм настоятися, щоб вони «одружилися», опускаємо в маринад шматочки птиці, злегка натираючи їх нашим маринадом. Для хорошої просочення маринувати можна всю ніч, але в екстрених випадках достатньо і 2-3 годин.
Наша порада! Куряче м’ясо має бути охолодженим, але ніяк не замороженим. Для хорошої просочення будь-яким соусом заздалегідь підготуйте птицю, розділивши її на шматочки величиною трохи більше сірникової коробки, або залиште їх цілком.