Є багато рецептів і способів, як маринувати печериці вдома самостійно. Існують рецепти приготування дуже смачної заготовки навіть за 5 хвилин. Всі вони не трудомісткі, але закуски та заготовки виходять дуже насиченими і розходяться на столі першими.
Як замаринувати печериці за класичним рецептом
Найсмачніші замариновані печериці виходять за рецептом, який вже став класичним. Так маринували дари лісу ще наші бабусі.
Потрібні:
• 1500 г грибів;
• 1 ст. масла;
• ½ Скл. оцту;
• 1 л води;
• 5 – 6 зубчиків часнику;
• 20 г солі;
• 4 листків лавра;
• по 12 горошків перцю чорного і запашного.
Готуємо:
1. Гриби вимити і розділити на 4 частини.
2. Варити трохи солоної воді 15 – 20 хв. весь час знімати Пінку.
3. Печериці відкинути.
4. Для маринаду потрібно прокип’ятити воду з цукром, влити олію і оцет, посолити.
Маринад повинен покипіти 3 – 4 хвилини.
5. Потім готовий склад слід закласти гриби і варити їх ще рівно 3 хвилини.
6. У підготовлені банки розкласти прянощі, заповнити ємності грибами і залити маринадом.
Банки закрити, перевернути і вкрити, після чого вони повинні остигати добу.
Така заготовка буде дуже добре стояти всю зиму, а на столі розійдеться дуже швидко. Зберігати її краще всього в коморі при +18ºС.
Швидкий спосіб маринування грибів для шашлику
Не всі знають, як маринувати печериці для пікніка, адже цей рецепт досить простий. На імпровізованому застілля на природі таке блюдо буде найсмачнішим, можете не сумніватися!
Будуть необхідні:
• 1 кг грибів;
• 2 – 3 томата;
• 0,5 ст. майонезу;
• 1 ч. л. солі;
• суміш перців.
Готуємо:
1. Промити сировину. Томати порізати на кружечки.
2. Підготувати маринад, розмішавши майонез з перцем і посолити.
3. Скласти печериці з томатами в глибоку миску і залити маринадом.
4. Маринуватися гриби мають мінімум 20 хвилин.
5. Після закінчення цього часу заготовки пора надіти на шампур і обсмажити протягом третини години.
Такі шампіньйони для барбекю або шампурів виходять дуже насиченими і ароматними.
В пряному маринаді з луком за 20 хвилин
Буквально за 20 хвилин в домашніх умовах можна зробити замариновані печериці. Багато господинь маринують гриби саме так.
Будуть необхідні:
• 500 г грибів;
• 1/5 склянки оцту;
• 1/3 скл. олії;
• 10 г солі;
• 10 г цукру;
• 10 г перцю горошком;
• 2 листи лавра;
• 15 г перцю чилі;
• 100 г цибулі;
• 3 зубчики часнику;
• 20 г кропу.
Готуємо:
1. Вимити і обсушити печериці.
2. На сухій сковороді обсмажити їх протягом 5 хвилин. Гриби виділять рідину і протушатся в ній.
3. Окремо змішати всі інші заявлені інгредієнти, крім цибулі і часнику, додати дрібно перерізаний чилі.
4. Цибулю з кропом дрібно порізати, часник продавити в пресі.
5. Прямо в сковороду вилити маринад, прикрити кришкою і протушкувати близько 10 хвилин.
6. Печериці викласти в підготовлену ємність разом з провареним складом з попереднього кроку, додати цибулю і часник, присипати кропом.
Маринад по цьому рецепту дуже смачний, і така закуска закінчиться обов’язково першої.
Маринувати печериці без води і оцту
Гриби мариновані можна легко заготовити і без води.
Потрібні:
• 0,5 кг грибів;
• 1/3 скл. олії;
• 3 зубчики часнику;
• 15 горошків чорного перцю;
• 4 листків лавра;
• 3 гвоздики;
• 1 ч. л. суміші перців;
• 1,5 ч. л. цукру;
• 1 ч. л. солі.
Готуємо:
1. Гриби протерти губкою, помити, просушити на рушнику і розрізати вздовж.
2. Викласти печериці в сотейник, який не окислюється. Посуд закрити і поставити на малий вогонь.
3. Коли гриби виділять сік, ввести до неї всі інші заявлені в рецепті інгредієнти.
4. Печериці слід регулярно перемішувати, а як тільки маринад закипить, закрити сотейник і проварити його вміст 5 хвилин.
5. Відразу ж зняти сотейник з плити, перекласти закуску в салатник і подати до обіду.
Така заготовка буде найсмачнішою на вашому столі.
Зберігати їх можна в холодильнику, але не більше 5 днів.
Готуємо різані гриби за 5 хвилин
Спробуйте мариновані печериці швидкого приготування, на підготовку яких піде рівно 5 хвилин. Цей рецепт-п’ятихвилинка користується особливою популярністю серед господинь.
Потрібні:
• 0,5 кг печериць;
• 1/3 ст. оцту;
• ½ Скл. олії;
• 3 зубчики часнику;
• 10 горошків чорного перцю;
• 2 ч. л. цукру;
• 1 ч. л. солі;
• 4 листків лавра.
Готуємо:
1. Промити гриби, обсушити і порізати на 4 частині.
2. Всі продукти для маринаду змішати в каструлі.
3. Викласти печериці в склад з попереднього кроку і варити 5 – 6 хвилин. Хоча рідини спочатку буде мало, печериці швидко пустять сік.
4. Розкласти підготовлені гриби гарячими за банкам, укутати і дати охолонути. Після цього заготовки слід виставити на холод на 4 години.
Буквально за 5 хвилин можна зробити чудову заготовку на період холодів або ж просто закуску, яка різноманітить ваш раціон щодня.
Гриби, мариновані по-корейськи
Дуже яскравими на смак виходять печериці по-корейськи, які готуються просто за півгодини.
Необхідні:
• 350 г грибів;
• 1/4 ч. л. коріандру;
• 3 зубчики часнику;
• 10 г кунжуту;
• 1 с. л. соєвого соусу;
• ¼ Ст. олії;
• 3 ст. л. оцту;
• 2 листи лавра;
• ½ Ст. л. кмину;
• 1 шт. перцю пекучого;
• 1 пучок зелені;
• сіль і перець.
Готуємо:
1. Гриби ретельно промити і варити в злегка солоній воді 20 – 25 хв. Потім дати печерицям просохнути.
2. Для маринаду в масло вливається соус і додаються інші продукти. Все добре розмішати.
3. Кунжут слід окремо обсмажити, після чого всипати в маринад.
4. Тепер в отриманий склад залишилося викласти гриби, розмішати і залишити на 12 годин у холоді.
Відмінна закуска домашнього приготування готова! І можете навіть не сумніватися, що вона виявиться смачніше магазинного.
Зберігати її можна в холодильнику в закритій тарі, виконаною зі скла.
Швидкий рецепт з томатним соком
Це дуже смачна і корисна закуска, яку легко приготувати на швидку руку. Можна брати як томатний сік, так і звичайну томатну пасту.
Необхідні:
• 0,5 кг грибів;
• 1,5 ст. соку;
• 1 ч. л. цукру;
• 1 ч. л. солі;
• 1 ст. л. оцту;
• 2 – 3 зубки часнику;
• кілька горошків перцю;
• 20 мл олії;
• кріп.
Готуємо:
1. Гриби слід варити трохи солоній воді 10 хв.
2. У цей час можна закип’ятити томатний сік і додати в нього інші підготовлені продукти. Якщо маринад буде готуватися з томатної пасти, то її потрібно розвести водою.
3. Коли сік прокипить, всипати печериці і варити пару хвилин. В самому кінці процесу додати часник.
4. Як тільки гриби охолонуть, їх можна подавати.
Якщо ви вирішите закрити такі заготовки, то після додавання часнику їх потрібно проварити ще 5 хвилин, і тільки потім закатати. Така грибна закуска піде у вас першою!
Найсмачніша заготівля на зиму
Відкриваючи баночку власноруч приготованих восени грибів, кожна господиня передчуває маленький тріумф смаку. Але іноді трапляється зовсім навпаки. Насправді ж, зробити відмінну заготовку з грибів дуже просто.
Необхідні:
• 1 кг грибів;
• 4 ст. води;
• 5 листів лавра;
• 10 горошків перцю;
• 1 ст. л. солі;
• 1 ст. л. цукру;
• ¼ Ст. оцту.
Готуємо самі смачні мариновані шампіньйони:
1. В першу чергу робимо маринад. Додаємо сіль і цукор у воду, а потім доводимо її до кипіння і відразу ж додаємо оцет.
2. Печериці слід промити і проварити 20 хвилин.
3. Банки простерилізувати і завантажити в них печериці, але не до верху.
4. Додати прянощі, залити маринадом і закатати.
Гарячі заготовки перевернути на кришки, укутати і залишити на добу. Краще всього зберігати при t=+18ºС. Заготівля без проблем зберігається і дуже стрімко йде зі столу.
Всі ці рецепти дійсно дуже прості. Спробуйте приготувати різноманітні заготівлі та закуски з грибів – побалуйте домочадців! Такі страви не тільки дуже корисні, але і збуджують апетит.