Маринувати печериці без води і оцту
Гриби мариновані можна легко заготовити і без води.
Потрібні:
• 0,5 кг грибів;
• 1/3 скл. олії;
• 3 зубчики часнику;
• 15 горошків чорного перцю;
• 4 листків лавра;
• 3 гвоздики;
• 1 ч. л. суміші перців;
• 1,5 ч. л. цукру;
• 1 ч. л. солі.
Готуємо:
1. Гриби протерти губкою, помити, просушити на рушнику і розрізати вздовж.
2. Викласти печериці в сотейник, який не окислюється. Посуд закрити і поставити на малий вогонь.
3. Коли гриби виділять сік, ввести до неї всі інші заявлені в рецепті інгредієнти.
4. Печериці слід регулярно перемішувати, а як тільки маринад закипить, закрити сотейник і проварити його вміст 5 хвилин.
5. Відразу ж зняти сотейник з плити, перекласти закуску в салатник і подати до обіду.
Така заготовка буде найсмачнішою на вашому столі.
Зберігати їх можна в холодильнику, але не більше 5 днів.