Як замаринувати печериці в домашніх умовах – 8 рецептів швидкого приготування

Найсмачніша заготівля на зиму

Відкриваючи баночку власноруч приготованих восени грибів, кожна господиня передчуває маленький тріумф смаку. Але іноді трапляється зовсім навпаки. Насправді ж, зробити відмінну заготовку з грибів дуже просто.

Необхідні:

• 1 кг грибів;
• 4 ст. води;
• 5 листів лавра;
• 10 горошків перцю;
• 1 ст. л. солі;
• 1 ст. л. цукру;
• ¼ Ст. оцту.

Готуємо самі смачні мариновані шампіньйони:

1. В першу чергу робимо маринад. Додаємо сіль і цукор у воду, а потім доводимо її до кипіння і відразу ж додаємо оцет.
2. Печериці слід промити і проварити 20 хвилин.
3. Банки простерилізувати і завантажити в них печериці, але не до верху.
4. Додати прянощі, залити маринадом і закатати.
Гарячі заготовки перевернути на кришки, укутати і залишити на добу. Краще всього зберігати при t=+18ºС. Заготівля без проблем зберігається і дуже стрімко йде зі столу.
Всі ці рецепти дійсно дуже прості. Спробуйте приготувати різноманітні заготівлі та закуски з грибів – побалуйте домочадців! Такі страви не тільки дуже корисні, але і збуджують апетит.

Дивіться також:  Лазанья «Болоньєзе» – 6 смачних рецептів
Прокрутка до верху