Як запекти яблука в духовці цілком і шматочками?

Не кожна господиня знає, як запекти яблука в духовці, щоб страва не розвалилася, не підгоріло і було смачним. З нашими рецептами ви швидко навчитеся готувати ці фрукти в духовій шафі і зможете радувати рідних смачним і корисним десертом хоч кожен вечір.

Яблука, запечені в духовці цілком з медом

Яблука, приготовлені в духовці цілком, – це відмінний, дуже смачний десерт, який не соромно подати і гостям. Але важливо правильно вибрати сорт фруктів.

Найбільш підходящі для запікання сорти хрусткі, так як вони добре тримають форму і не розвалюються. Відмінно запікаються яблука «Гольден».

Будуть необхідні:

  • 4 великих або 6 середніх яблук;
  • 60 г меду;
  • 60 г будь-яких горіхів;
  • 4 ч. л. цукру;
  • 1 ст. л. кориці.

У кожного яблука потрібно вирізати насіння. Повинна вийде конусоподібна виїмка. Залишки насіння можна зіскоблити ложкою, але робити це треба акуратно, щоб не зіпсувати яблуко.

  • Далі в кожне яблуко потрібно покласти по ложці цукру. Якщо фрукти маленькі, то кладемо поменше.
  • Поверх цукру в кожне яблуко треба засипати трохи кориці. Поєднання смаків цієї спеції та фруктів обов’язково сподобається вашим домашнім.
  • Поверх кориці викладають горішки. Тепер порції десерту потрібно розставити на кальці, розстеленому на деко і відправити в духовку. Багато господинь змащують невелику форму вершковим маслом і запікають фрукти в ній.

На запікання йде близько 20 – 30 хвилин при 180 градусах.

За процесом весь час потрібно спостерігати, щоб, як тільки яблука стануть м’якими, вийняти їх. Інакше шкірка фруктів може сильно розтріснутися, м’якоть розповзеться, і десерт буде мало виглядати привабливо.

Як тільки ви дістанете яблука з духовки, їх відразу ж треба перекласти на блюдо і полити рідким медом. Якщо у вас є тільки засахарівшійся, його можна розтопити на пару. Аромат на кухні, поки ви будете готувати яблука, запечені в духовці з медом, буде стояти просто непередаваний!

Дивіться також:  Булочки з родзинками – 8 дуже смачних рецептів

Яблука в слоенном тесті

Яблука в духовці цілком можна запекти в слоенном тесті. Для приготування цього десерту можна купити готове заморожене листкове тісто.

Крім нього, будуть необхідні:

  • 1 кг яблук;
  • 50 г волоських горіхів;
  • 70 г меду;
  • 1 яйце.

Яблука слід вимити, вирізати в них ножем серцевину. Але до кінця видаляти її не можна – повинно залишитися трохи м’якоті на «дні» фрукта.

  • У мисці потрібно розпустити мед на пару і окремо подрібнити волоські горіхи. Змішати ці інгредієнти і розкласти у виїмки в яблуках.
  • В окремій ємності потрібно збити яйце в піну.
  • Розморожене тісто розкочується і нарізати на квадрати такого розміру, щоб було зручно загорнути яблуко. На центр заготовки ставиться фарширований фрукт, куточки тесту склеюються яйцем. У підсумку яблука повинні бути наче в мішечку з тіста з невеликими розрізами з боків. Зверху десерт слід змастити яйцем.

Форму для випікання вистилають калькою і ставлять на неї яблука. Досить запікати десерт в духовій шафі 20 хвилин при 200 градусах. Яблука в листковому тісті – це дуже ситно і, до того ж, корисно.

Рецепт запікання шматочками з цукром

Цей м’який і ароматний, в міру солодкий десерт можна отримати, якщо запекти яблука в духовій шафі невеликими шматочками, притрусивши цукром.

Вам будуть необхідні:

  • 4 середніх за розміром яблука;
  • 2 ст. л. цукру;
  • 30 г вершкового масла;
  • щіпка кориці;

Форму для запікання потрібно рясно змастити маслом. Яблука помити, розрізати на чотири частини і вирізати у них насінну коробочку. Фруктові скибочки викласти у форму, зверху посипати цукром і корицею. Запікати яблука з цукром в духовій шафі потрібно всього 10 хвилин при температурі 180 градусів.

Запечені яблука з сиром

Для дітей можна приготувати запечені яблука з сиром. У такому десерті маса корисних речовин і багато кальцію, який необхідний для дитячого організму. Десерт виходить надзвичайно ніжним і смачним.

Дивіться також:  Вафельний торт – 6 рецептів приготування в домашніх умовах

Вам будуть необхідні:

  • 4 середніх яблука;
  • 100 г сиру жирністю 1%;
  • ванільний цукор за смаком;
  • жовток;
  • жменю родзинок.

Яблука, традиційно, слід промити, зрізати у них верхівку і видалити ножем серцевину. У вас повинні вийти імпровізовані «чашечки» з плодів.

  • Щоб приготувати начинку, потрібно яблучні серцевини почистити від насіння і перегородок, а потім збити в блендері разом з жовтком, з сиром та родзинками.
  • В отриману масу додають ванілін і ще раз добре збивають.
  • Потім яблука фарширують начинкою і викладають в попередньо промазану рослинним або вершковим маслом форму.
  • Можна накрити «чашечки» зрізаними верхівками. Випікають десерт 20 хвилин при 180 градусах.

Готуємо з додаванням горіхів

Буквально за півгодини можна приготувати божевільної смачний десерт з яблук і волоських горіхів, який не соромно подати і гостям. У поєднанні з волоськими горіхами і згущеним молоком яблука виходять особливо смачними.

Вам будуть необхідні:

  • 4 середніх яблука;
  • 4 ст. л. згущеного молока;
  • 50 г горіхів;
  • трохи лимонної кислоти;
  • за бажанням, ванілін;
  • 1 ч. л. цукрової пудри.

Процес приготування зовсім не складний:

  • Волоські горіхи очистити, дрібно порубати ножем, а потім змішати зі згущеним молоком і ваніллю. Останню потрібно додати на свій смак. Це і буде начинка.
  • Яблука промити і обсушити. Зрізати у плодів верхівку, ложкою дістати насінну коробочку. Можна видалити і трохи м’якоті, щоб покласти більше начинки.
  • Стінки яблук натерти лимонкою, щоб вони не потемніли.
  • Підготовлені фрукти наповнити начинкою, поставити в промазану маслом форму і відправити на 15 хвилин у розігріту до 180 градусів духовку.

Як приготувати у фользі

Яблука в духовій шафі запікають з цукром ще й у фользі. За смаком у десерт також додається кориця.

Вам будуть необхідні:

  • 5 середніх яблук;
  • 5 ч. л. цукру;
  • ½ Ч. л. меленої кориці.
Дивіться також:  Заливний пиріг з куркою – 6 рецептів приготування

Приступаємо:

  • Яблука слід добре промити і вирізати гострим ножем їх нутрощі.
  • Цукор змішати з корицею і покласти по 1 ч. л. в кожне яблуко.
  • Фольгу розрізати на квадрати, щоб кожен можна було загорнути цілий фрукт.
  • Яблука розставити по квадратах з фольги і щільно загорнути, скріпивши її зверху.
  • Десерт випікають на деку 20 хвилин при 200 градусах в духовій шафі.

Коли фрукти будуть готові, їм дають трохи охолонути, після чого обережно звільняють від фольги.

Нюанси запікання яблук в духовці

У досвідчених господинь є свої секрети приготування запечених яблук в духовій шафі, завдяки яким вони не розвалюються і не перетворюються в кашу.

Має величезне значення, скільки запікати яблука, і при якій температурі.

Скільки запікати яблука в духовці

Тут все залежить від товщини стінок яблука та його розміру. Якщо запікаються маленькі плоди, то цілком достатньо 15 хвилин. Якщо ж фрукти великі, то час потрібно збільшити до 20 – 25 хвилин.

Багато господинь не виймають яблука відразу ж після запікання, а дають їм трохи потомитися в остигає духовці. Після «відпочинку» готовий десерт присипають цукровою пудрою.

При якій температурі готувати фрукти

Температура, при якій будуть запікатися яблука, вибирається виходячи з розміру плодів та їх сорти. Середньої жорсткості фрукти, нафаршировані начинкою, можуть запікати до повної готовності при температурі 220 градусів. Визначити, що десерт вже готовий, можна також і злегка розтрісканої шкірці.

  • Дрібні плоди, діаметр яких близько 7 см, запікають при температурі 220 градусів.
  • Середні за розміром яблука (близько 10 см) готують при 200 градусах.
  • Великі фрукти добре запікається при температурі від 170 до 200 градусів.

Як бачите, корисний і смачний десерт приготувати дуже просто. Мінімум інгредієнтів, зовсім трохи часу на приготування, а користь для здоров’я і насолода для шлунка забезпечені!

Прокрутка до верху