Смак і ніжність засоленої червоної риби багато в чому залежить не від обраного сорту, а саме від способу засолювання. Принісши з магазину свіжу рибну тушку, хочеться швидше насолодитися таящими у роті шматочками сьомги, форелі або горбуші. Перед тим, як засолити червону рибу, варто дізнатися нюанси і секрети всіх способів засолювання.
Як засолити рибу вдома сухим способом
Найбільш популярний спосіб, яким риба засолюється у власному соку, передбачає наявність:
- 1 кг лосося;
- 15 г цукру;
- в 2 рази більшої кількості солі;
- улюблені спеції;
- сік лимона.
Спосіб приготування:
- Промите і обсушенное філе червоної риби натирається сумішшю із солі, цукру і спецій, після чого взбрызгивается соком лимона за бажанням.
- Філе укладається шкірою вгору у відповідний за розміром контейнер, який закривається кришкою.
- Ємність з рибою витримується в холоді, де через 48 годин лосось набуває потрібну кондицію.