Як засолити грудинку – 7 найбільш смачних рецептів

Незважаючи на поширену думку про шкоду сала, засолене в домашніх умовах воно багате вітамінами A, E, D, F, а також селеном і лецитином. Щоб насолодитися смаком високоякісного продукту, перед тим, як засолити грудинку, варто познайомитися з різними прийомами і деякими хитрощами процесу засолювання.

Як смачно засолити свинячу грудинку в розсолі

Свиняча грудинка в розсолі вийде дуже ніжною і соковитою, якщо підготувати:

  • 1 кг грудинки;
  • 1 л води;
  • 10 горошин запашного перцю;
  • стільки ж чорного перцю;
  • 5 лаврових листочків;
  • 5 бутонів гвоздики;
  • часникову головку;
  • 1 гострий перець;
  • трохи насіння коріандру, гірчиці і кмину;
  • сіль.

Основні кроки підготовки полягають у виконанні наступних дій:

  • Філе нарізати шматочками 5х8 см, які викладаються у відповідний контейнер.
  • У каструльку поміщається яйце, і порціями всипається сіль до того моменту, поки яйце, яке потім витягується, не спливе.
  • Рідина, куди відправляються всі спеції, доводять до кипіння і варять 5 хвилин.
  • Після охолодження розсолу до 50°C, їм заливається свинина з салом так, щоб рідина перевищувала основний продукт на 1 див.
  • Через 2 доби після знаходження в холодильнику можна приступати до дегустації.

Сухий спосіб засолювання

Не менш смачною грудинка виходить при сухому засолі, рецепт якого передбачає підготовку:

  • 1 кг грудинки;
  • 150 г солі;
  • 5 г меленого перцю;
  • трохи червоного меленого перцю;
  • 1,5 головки часнику.

Етапи створення:

  • Всі приправи змішуються в піалі.
  • Сало з м’ясної прорізом нарізається кубиками 6х8 см з підрізанням майже до самої шкірки.
  • В прорізі поміщаються часникові пластинки.
  • Сало натирається сумішшю прянощів, загортається в плівку і кладеться в холодильну камеру.
  • Коли пройде 24 години, підсолений продукт відправляється в морозильну камеру.
  • Після аналогічної кількості часу сало готове.

В цибулинні

Якщо засолити грудинку в домашніх умовах в цибулинні, то на виході вийде ароматний продукт красивого кольору, зовні нагадує копчене сало з проріззю.

Дивіться також:  Маринована скумбрія -7 рецептів в домашніх умовах

Для приготування знадобляться:

  • 1 л води;
  • 1 кг грудинки;
  • по 5 горошин перцю запашного і чорного;
  • головка часнику;
  • 120 г солі;
  • 5 р цибулиння;
  • 2 лаврових листочка.

Покрокова інструкція підготовки:

  • По дну каструлі розподіляються цибулиння, лаврове листя і перець.
  • Далі додається сіль.
  • Вміст заливається рідиною, після чого розсіл кип’ятиться.
  • Після закипання в маринад опускається грудинка, яка обкладається часниковими зубчиками.
  • Кип’ятиться сало 30 хвилин.
  • Після охолодження сало в розсолі відправляється на 24 години на холод.
  • Коли зазначений час закінчиться, сало перекладається в морозилку на 12 годин.

Грудинка солона під гнітом

Ще одна варіація прийому засолювання, яка готується з:

  • 1 кг сала;
  • 100 г солі;
  • 15 г перцю горошком, коріандру і пряних трав;
  • кілька листочків лаврового листа і часникових зубчиків.

У процесі створення:

  • Промите і добре обсушенное сало з проріззю надрізається по 5 см не до самої шкірки.
  • Сіль змішується зі спеціями.
  • Часник ріжеться пластинками, які вставляються в надрізи.
  • На дно ємності висипається підготовлена суміш, на яку викладається сало, покрывающееся тарілкою.
  • Далі встановлюється гніт, а сало солиться добу на столі.
  • Коли сало промаринується, на 3 діб воно забирається в холод.
  • По закінченні вказаного часу сало з проріззю готове до вживання.

Готуємо гарячим способом

Швидкий метод засолювання сала с проріззю передбачає наявність:

  • 1 кг грудинки;
  • 220 г солі;
  • 15 горошин чорного перцю;
  • 5 р аджики;
  • кілька лаврових листочків;
  • 1,5 л води;
  • ½ Головки часнику.

Спосіб створення смачного сала з м’ясної прорізом полягає у виконанні наступних дій:

  • Свинина з салом промивається, обсушивается і нарізати поздовжніми шматочками по довжині ємності з шириною в 3 див.
  • У каструльці кип’ятиться вода, в яку відправляються сіль і всі приправи.
  • Зубчики часнику пропускаються через прес.
  • Після закипання в рідину відправляється сало, яке там вариться 5 хвилин.
  • Посуд знімається з плитки і залишають на 10 годин.
  • По закінченні вказаного часу сало присипається подрібненої часниковою кашкою і обмазується аджикою, після чого загортається в плівку.
  • Через 3 години перебування в холодильній камері сало готове.
Дивіться також:  Спеції для плову — 8 варіантів

Найсмачніший рецепт з паприкою

Приготувавши грудинку з паприкою, можна не тільки насолодитися чудовим смаком, але і заощадити певну суму грошей з-за більш низької ціни сирого сала, в порівнянні з готовим.

Для виконання рецепта необхідні:

  • 1 кг грудинки;
  • 100 г солі;
  • головка часнику;
  • по 15 г чамана, паприки і червоного перцю.

При приготуванні:

  • По підготовленій грудинки робляться надрізи, в які поміщаються часникові пластинки.
  • Грудинка обсипається сіллю і поміщається під гніт на 24 години.
  • Коли пройде зазначений час, розсіл зливається, грудинка обмазується сумішшю спецій з чамана, паприки і чилі.
  • Підготовлений продукт обертається харчовою плівкою і відправляється на добу в морозильну камеру.

Як засолити грудинку з аскорбіновою кислотою

Оригінальний рецепт, який втілюється в життя:

  • ½ Кг грудинки;
  • 6 таблеток аскорбінової кислоти;
  • 5 бутончиків гвоздики;
  • 8 горошин чорного перцю;
  • такої ж кількості запашного;
  • 120 г солі;
  • головки часнику;
  • мелений перець;
  • 1 л води.

Засолювання грудинки полягає у виконанні таких маніпуляцій:

  • Вода з сіллю і прянощами кип’ятиться.
  • Свинина з салом промивається, обсушивается і натирається сумішшю з товченого часнику і аскорбінки.
  • Сало заливається маринадом кімнатної температури і відправляється в холод на 7 днів.
  • По закінченні вказаного часу розсіл зливається. Після чого сало обсипається меленим перцем і оговтується на 24 години на холод.

Отже, щоб скуштувати смачне сало, немає необхідності переплачувати зайві гроші за готовий продукт. Достатньо купити свіжу грудинку і засолити її по своєму смаку.

Прокрутка до верху