Солона форелеве ікра з лимоном
Ще один приголомшливий спосіб посолити ікру – додати в розсіл лимон. В результаті ікра виходить з приголомшливим смаком і ароматом. Для рецепту краще взяти морську сіль, а для поливання – будь-соняшникова олія.
Інгредієнти:
- 160 г ікри;
- половина лимона;
- ложка солодкого піску;
- дві ложки з гіркою солі;
- дві ложки олії;
- 600 мл води.
Спосіб приготування:
- З лимона знімаємо шкірочку (цедру) і вичавлюємо сік. Краще зробити це так, щоб не було зайвої м’якоті і кісточок.
- Лимонні кірки заливаємо водою і кип’ятити три хвилини, потім додаємо сіль і підсолоджувач, варимо пару хвилин. Після розсіл проціджуємо і остуджуємо до 50 градусів.
- В охолоджену рідину виливаємо цитрусовий сік, закладаємо ікру, розмішуємо і вичікуємо 25 хвилин.
- Відкидаємо на друшляк або сито ікру, стряхиваем з неї залишки рідини і кладемо закуску в банку. Примасливаем її і подаємо до столу.