Як засолити ікру форелі в домашніх умовах – 6 рецептів

Солона форелеве ікра з лимоном

Ще один приголомшливий спосіб посолити ікру – додати в розсіл лимон. В результаті ікра виходить з приголомшливим смаком і ароматом. Для рецепту краще взяти морську сіль, а для поливання – будь-соняшникова олія.

Інгредієнти:

  • 160 г ікри;
  • половина лимона;
  • ложка солодкого піску;
  • дві ложки з гіркою солі;
  • дві ложки олії;
  • 600 мл води.

Спосіб приготування:

  • З лимона знімаємо шкірочку (цедру) і вичавлюємо сік. Краще зробити це так, щоб не було зайвої м’якоті і кісточок.
  • Лимонні кірки заливаємо водою і кип’ятити три хвилини, потім додаємо сіль і підсолоджувач, варимо пару хвилин. Після розсіл проціджуємо і остуджуємо до 50 градусів.
  • В охолоджену рідину виливаємо цитрусовий сік, закладаємо ікру, розмішуємо і вичікуємо 25 хвилин.
  • Відкидаємо на друшляк або сито ікру, стряхиваем з неї залишки рідини і кладемо закуску в банку. Примасливаем її і подаємо до столу.
Дивіться також:  В’ялена куряча грудка – 7 рецептів приготування в домашніх умовах