Класичний рецепт приготування
За класичним способом ікра солиться «мокрим» способом. Час приготування страви – 3 години.
Для рецепту знадобляться прості інгредієнти:
- ікра – 250 г;
- фільтрована вода – 300 мл;
- сіль – столова ложка;
- цукор – 5 р.
Процес приготування включає в себе наступні етапи:
- Ікру відокремте від плівки, промити її проточною водою, відкиньте на сито, дайте трохи просохнути.
- Закип’ятіть воду, додайте цукор і сіль. Слідкуйте за тим, щоб інгредієнти повністю розчинилися, не було кристаликів.
- Остудіть воду до 30-40 градусів. Якщо цього не зробити ікра просто звариться, блюдо вийде не смачним.
- Залийте отриманим розсолом ікринки, дайте настоятися не менше 2 годин.
- Відкиньте ікру на марлю, рідина повинна повністю стекти.
- Розкладіть ікру по банкам і відправте в холодильник.
Ікра, приготовлена за таким рецептом, може зберігатися в холодильнику 2-3 доби. Якщо хочете збільшити термін придатності продукту, додайте соняшникову олію. Воно повинно бути рафінованим, без запаху, щоб не зіпсувати смак ікри.