Як засолити ікру горбуші – 7 швидких і смачних рецептів в домашніх умовах

Класичний рецепт приготування

За класичним способом ікра солиться «мокрим» способом. Час приготування страви – 3 години.

Для рецепту знадобляться прості інгредієнти:

  • ікра – 250 г;
  • фільтрована вода – 300 мл;
  • сіль – столова ложка;
  • цукор – 5 р.

Процес приготування включає в себе наступні етапи:

  • Ікру відокремте від плівки, промити її проточною водою, відкиньте на сито, дайте трохи просохнути.
  • Закип’ятіть воду, додайте цукор і сіль. Слідкуйте за тим, щоб інгредієнти повністю розчинилися, не було кристаликів.
  • Остудіть воду до 30-40 градусів. Якщо цього не зробити ікра просто звариться, блюдо вийде не смачним.
  • Залийте отриманим розсолом ікринки, дайте настоятися не менше 2 годин.
  • Відкиньте ікру на марлю, рідина повинна повністю стекти.
  • Розкладіть ікру по банкам і відправте в холодильник.

Ікра, приготовлена за таким рецептом, може зберігатися в холодильнику 2-3 доби. Якщо хочете збільшити термін придатності продукту, додайте соняшникову олію. Воно повинно бути рафінованим, без запаху, щоб не зіпсувати смак ікри.

Дивіться також:  Ячна каша: як варити на молоці та воді, користь і шкода
Прокрутка до верху