Як засолити ікру горбуші – 7 швидких і смачних рецептів в домашніх умовах

Простий варіант з рослинним маслом

Рецепт засолу ікри червоної риби з рослинним маслом користується великою популярністю. У цьому випадку термін придатності продукту збільшується до 2 тижнів.

Необхідні інгредієнти:

  • ікра – 100 г;
  • сіль – 3 г;
  • цукор – 3 г;
  • масло рослинне – 5 р.

Процес приготування:

  • Відокремте ікру від плівки, промити прохолодною водою, просушіть.
  • Перекладіть ікру в скляну тару.
  • Додайте сіль, цукор, рослинна олія. Намагайтеся, щоб інгредієнти розмістилися по всьому периметру тари, але перемішувати ікру не варто. У цьому випадку велика ймовірність пошкодження цілісності ікринок.
  • Закрийте тару щільною кришкою і приберіть в холодильник.

Через 9 годин ікру можна їсти. За цим рецептом вона виходить малосольною. Якщо любите більш насичений смак, додайте трохи більше солі.

Дивіться також:  Як варити манну кашу на молоці та воді і без грудочок? 4 смачні рецепти
Прокрутка до верху