Простий варіант з рослинним маслом
Рецепт засолу ікри червоної риби з рослинним маслом користується великою популярністю. У цьому випадку термін придатності продукту збільшується до 2 тижнів.
Необхідні інгредієнти:
- ікра – 100 г;
- сіль – 3 г;
- цукор – 3 г;
- масло рослинне – 5 р.
Процес приготування:
- Відокремте ікру від плівки, промити прохолодною водою, просушіть.
- Перекладіть ікру в скляну тару.
- Додайте сіль, цукор, рослинна олія. Намагайтеся, щоб інгредієнти розмістилися по всьому периметру тари, але перемішувати ікру не варто. У цьому випадку велика ймовірність пошкодження цілісності ікринок.
- Закрийте тару щільною кришкою і приберіть в холодильник.
Через 9 годин ікру можна їсти. За цим рецептом вона виходить малосольною. Якщо любите більш насичений смак, додайте трохи більше солі.