Як засолити ікру горбуші – 7 швидких і смачних рецептів в домашніх умовах

Як швидко засолити ікру горбуші

Якщо потрібно швидко засолити ікру горбуші, скористайтеся наступним рецептом:

  • ікра – 500 г;
  • велика сіль – 10 г;
  • цукор – 3 р.

Приготування:

  • Ікринки очистіть від ястиків, промийте водою.
  • Помістіть продукт в глибоку тарілку.
  • Додайте залишилися інгредієнти.
  • Обережно перемішайте ікру, намагаючись не порушити її цілісність.
  • Накрийте миску тарілкою і поставте на неї вантаж, щоб не проникав повітря. Ідеально підійде пів-літрова банка з водою.
  • Приберіть тару в холодильник.

Ікра подібним способом засолюється 5 годин. Якщо продукт не встигаєте з’їсти протягом 2 діб, його можна прибрати в морозилку. Заморожувати ікру можна тільки 1 раз. Від різниці температур ікринки можуть полопати.

Дивіться також:  Як варити перловку на воді — 4 рецепта
Прокрутка до верху