Як швидко засолити ікру горбуші
Якщо потрібно швидко засолити ікру горбуші, скористайтеся наступним рецептом:
- ікра – 500 г;
- велика сіль – 10 г;
- цукор – 3 р.
Приготування:
- Ікринки очистіть від ястиків, промийте водою.
- Помістіть продукт в глибоку тарілку.
- Додайте залишилися інгредієнти.
- Обережно перемішайте ікру, намагаючись не порушити її цілісність.
- Накрийте миску тарілкою і поставте на неї вантаж, щоб не проникав повітря. Ідеально підійде пів-літрова банка з водою.
- Приберіть тару в холодильник.
Ікра подібним способом засолюється 5 годин. Якщо продукт не встигаєте з’їсти протягом 2 діб, його можна прибрати в морозилку. Заморожувати ікру можна тільки 1 раз. Від різниці температур ікринки можуть полопати.