Як засолити ікру горбуші – 7 швидких і смачних рецептів в домашніх умовах

По-царськи з вершками і цибулею

Якщо ви любите кулінарні експерименти, пропонуємо наступний рецепт приготування ікри.

Нам знадобляться інгредієнти:

  • ікра – 250 г;
  • цибуля – 1 головка середнього розміру;
  • вершки – 25 мл Краще підійде продукт середньої жирності (15-20%);
  • сіль – чайна ложка;
  • червоний і чорний мелений перець – 2 р.

Процес приготування:

  • Видаліть плівку з ікри, гарненько промийте і просушіть.
  • Перекладіть ікру горбуші в скляну тару.
  • Дрібно наріжте цибулю. Краще вибрати спосіб нарізки кубиками. Додайте готовий продукт до ікри.
  • Посипте сіллю (половина порції), додайте перець, акуратно перемішайте.
  • Зверху полийте ікру вершками, намагайтеся, щоб вони розподілилися рівномірно.
  • Додайте залишилася сіль. Перемішувати ікру вже не потрібно.

Готується така ікра близько 2 годин. Після цього її можна їсти.

Ікра горбуші, приготовлена таким способом, виходить дуже ніжною (за рахунок вершків). Її можна використовувати в салатах або є, як закуску.

Дивіться також:  Куряча грудка в духовці – 9 рецептів
Прокрутка до верху