Як засолити ікру горбуші – 7 швидких і смачних рецептів в домашніх умовах

Засолювання замороженої ікри горбуші

Смачна ікра горбуші може вийти з мороженого продукту. Щоб ікринки не лопалися, їх потрібно правильно розморозити. В цій справі головне не поспішати.

Покладіть ікру з плівкою в холодильник, залиште мінімум на 8 годин. Розморожуватися продукт буде природним способом.

Інгредієнти Для рецепта знадобляться:

  • ікра – 0,5 кг;
  • кип’ячена вода – 2 л;
  • велика сіль – 100 р;
  • цукор – 5 г;
  • оливкова олія – 40 мл

Приготування:

  • З розмороженого продукту видаліть плівку, покладіть ікру в сито, промийте водою.
  • Підігрійте 1 літр води (температура 40 градусів), розчиніть в ній половину солі і цукру.
  • Занурте в розсіл ікру на кілька хвилин.
  • Злити розсіл, починайте готувати новий.
  • Доведіть воду до кипіння, додайте залишилися цукор і сіль, остудіть розсіл до 30 градусів.
  • Ще раз помістіть ікринки в розсіл. На цей раз на 20-30 хвилин.
  • Злийте рідину, викладіть ікринки на рушник, дайте їм трохи підсохнути.
  • Перекладіть ікру в банку, залийте олією.

Якщо зробити все правильно, ікра вийде ароматної і смачної.

Дивіться також:  Рубані котлети з свинини – 7 рецептів приготування
Прокрутка до верху