Засолювання замороженої ікри горбуші
Смачна ікра горбуші може вийти з мороженого продукту. Щоб ікринки не лопалися, їх потрібно правильно розморозити. В цій справі головне не поспішати.
Покладіть ікру з плівкою в холодильник, залиште мінімум на 8 годин. Розморожуватися продукт буде природним способом.
Інгредієнти Для рецепта знадобляться:
- ікра – 0,5 кг;
- кип’ячена вода – 2 л;
- велика сіль – 100 р;
- цукор – 5 г;
- оливкова олія – 40 мл
Приготування:
- З розмороженого продукту видаліть плівку, покладіть ікру в сито, промийте водою.
- Підігрійте 1 літр води (температура 40 градусів), розчиніть в ній половину солі і цукру.
- Занурте в розсіл ікру на кілька хвилин.
- Злити розсіл, починайте готувати новий.
- Доведіть воду до кипіння, додайте залишилися цукор і сіль, остудіть розсіл до 30 градусів.
- Ще раз помістіть ікринки в розсіл. На цей раз на 20-30 хвилин.
- Злийте рідину, викладіть ікринки на рушник, дайте їм трохи підсохнути.
- Перекладіть ікру в банку, залийте олією.
Якщо зробити все правильно, ікра вийде ароматної і смачної.