Як засолити скумбрію швидко і смачно

Скумбрія – це морська риба сімейства скумбрієвих. М’ясо риби жирне, ледь рожеве і без дрібних кісток. У її складі безліч корисних речовин: білок, йод, кальцій, калій, фосфор, цинк, вітамін B і D. Скумбрія містить жирні Омега-3 кислоти, які благотворно впливають на роботу всього організму і підвищують імунну систему. Вживання скумбрії сприяє покращенню роботи нервової системи, обміну речовин і кровообігу, зниженню холестерину в крові, підвищення гемоглобіну.

 

Як засолити скумбрію швидко і смачно

 

Використовують різні способи приготування скумбрії: її можна смажити на грилі або сковороді, варити і тушкувати, нафарширувати різними овочами, запекти в духовці, замаринувати або закоптити. Один з поширених методів готування цієї риби – це соління скумбрії в морській солі з різними прянощами і спеціями. Соля скумбрію в домашніх умовах, ви отримуєте в міру солону і без консервантів, рибу. Можна солити скумбрію двома способами – сухим і в розсолі.

Як солити скумбрію сухим способом

Час приготування: 2 дні.

Кількість порцій: 1.

Інгредієнти:

  • Скумбрія – 1 шт. (близько 500 гр)
  • Сіль – 1 столова ложка
  • Цукор – 1 столова ложка
  • Чорний перець
  • Лавровий лист
  • Сухі трави – петрушка, базилік, кріп

Приготування:

  • Скумбрію солити можна як цілком, так і невеликими шматочками. При купівлі скумбрії в магазині, рекомендується купувати рибу разом з головою, так як вона більш ніжна і соковита. Якщо риба заморожена, то слід попередньо розморозити її до кімнатної температури.
  • Перед просолкой необхідно очистити рибу від нутрощів, вирізати голову, хвіст і плавники, після цього промити водою.
  • У невеликій тарілці змішати цукор, сіль, чорний запашний перець, шматочками лавровий лист і сухі трави. Сіль рекомендується брати велику морську або куховарську, вона зробить рибу м’якою і соковитою. Спеції додаються для більш пряного смаку і аромату.
  • Якщо ви солите скумбрію шматочками, то слід обваляти кожен шматочок риби з двох сторін в спеціях. Якщо скумбрія солиться цілком, то обов’язково наповнити черевце риби сіллю зі спеціями, і посипати з двох сторін.
  • Викласти рибу в скляну ємність, накрити кришкою і прибрати в холодильник на 48 годин. Також можна використовувати целофановий пакет або харчову плівку. Потрібно щільно загорніть рибу у кілька шарів і залишити в холодильнику.
  • Після того як скумбрія засолится протягом 2 днів, слід промити рибу від солі і спецій і подавати до столу. За бажанням можна додати оцет, порізану цибулю і невелику кількість рослинного масла.
Дивіться також:  Нерка – що за риба, чим корисна, як готувати? 6 рецептів приготування

Як солити скумбрію в розсолі

Час приготування: добу.

Кількість порцій: 1.

Інгредієнти:

  • Скумбрія: 2 шт. (приблизно 1 кг)
  • Сіль – 3 столові ложки
  • Цукор – 2 столові ложки
  • Гвоздика
  • Коріандр
  • Лавровий лист

Приготування:

  • Скумбрію випатрати видаливши всі нутрощі, плавці, хвіст і голову. Прибрати чорну плівку, що покриває черевце риби. Нарізати скумбрію на невеликі шматочки.
  • У каструлі закип’ятити літр води. Додати цукор, сіль, сухі спеції.
  • Після того як розсіл закипить зняти з вогню і залишити остигати.
  • В емальовану або скляну ємність викласти шматочки скумбрії. Можна використовувати скляну банку.
  • Залити рибу пряним розсолом і щільно закрити кришкою.
  • Солити скумбрію шматочками в розсолі слід добу в холодильнику.
  • Готову рибу вийняти з розсолу і подавати з рослинним маслом і свіжою зеленню. Засолена в розсолі скумбрія виходить дуже ніжною, м’якою і ароматною.

Солона скумбрія прекрасна поєднується з смаженим і вареним картоплею, вона відмінно підходить в якості закуски в поєднанні з овочевим гарніром.

Прокрутка до верху