Як засолити червону рибу – 10 швидких та смачних рецептів у домашніх умовах з покроковими фото

Слабосолона червона риба – це не тільки дуже смачний продукт, але й корисний. У сьомзі та форелі міститься величезна кількість насичених жирів, білка та безлічі амінокислот, яких особливо потребує жіночий організм, тому що ці речовини безпосередньо впливають на ріст та якість волосся та нігтів. А засолити філе вдома насправді неймовірно просто і швидко. І спробувавши приготувати таку закуску самостійно лише одного разу, ви назавжди забудете про придбання напівфабрикатів у магазинах.

Як смачно та швидко засолити червону рибу в домашніх умовах

Як смачно та швидко засолити червону рибу в домашніх умовах? Якщо ви любите морепродукти або робите акцент на корисних продуктах, то ви, напевно, ставили питання вище. Тому що у магазинах нам не завжди пропонують якісну продукцію. І для того, щоб не розчаровуватись, приготуємо рибу самі!

Інгредієнти:

на – 8 порції

  • Горбуша – 1 кг
  • Сіль – 30 гр.

Процес приготування:

Як смачно та швидко засолити червону рибу в домашніх умовах? Розтрощену тушку розморожуємо, але не до кінця і ретельно промиваємо, видаляючи темні плівки та луску.

Розрізаємо рибу по хребту, позбавляємося плавників, хребта та кісточок.

На дно скляної форми насипаємо трохи солі. Горбушу розрізаємо на 4 сегменти, кожен натираємо сіллю з усіх боків.

Два шматочки укладаємо шкірою вниз.

Рибу, що залишилася, навпаки, укладаємо шкірою догори.

Поміщаємо ємність у пакет і загортаємо, забираємо в холодильник на 10 годин.

Після закінчення зазначеного часу горбушу акуратно перевертаємо і повертаємо в холод ще на 10 годин.

Малосольна червона риба готова! Перед подачею зливаємо рідину, що утворилася, ріжемо тонкими слайсами і доповнюємо лимоном. Приємної дегустації!

Червона риба сухого посолу з сіллю та цукром

Червона риба сухого посолу з сіллю та цукром – це найпростіший і найвірогідніший спосіб приготування апетитної та жирної риби, яка ідеально підходить для приготування ролів, смачних бутербродів або різноманітних салатів. Спробувавши одного разу, ви назавжди відмовитеся від покупних варіацій!

Час приготування – 38 год.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • Філе червоної риби – 500 грн.
  • Цукор-пісок – 1,5 ч.л.
  • Сіль – 1,5 ч.л.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком процесу відокремлюємо від філе шкіру, виймаємо всі кісточки – промиваємо та насухо промокуємо паперовими серветками.

Крок 2. У піалі з’єднуємо чорний перець, сіль та цукровий пісок.

Крок 3. Обвалюємо рибу в сухій суміші та укладаємо у контейнер, щільно закривши кришкою.

Крок 4. Прибираємо в холодильник на дві-чотири доби (залежно від ступеня солі, яка вам подобається). Потім зливаємо розсіл і обполіскуємо від надлишків солі.

Крок 5. Сервіруємо страву і подаємо до столу в охолодженому вигляді. Смачного!

Засолювання червоної риби з горілкою

Засолювання червоної риби з горілкою – це елементарний процес, з яким упорається навіть той, хто раніше не готував навіть яєчню. Бо все приготування полягає у правильній грамуванні та виборі якісних компонентів, решта відбудеться саме по собі, ось побачите!

Дивіться також:  Відбивні зі свинини в клярі – 7 рецептів приготування

Час приготування – 24 год.

Час приготування – 10 хв.

Порцій – 2-3.

Інгредієнти:

  • Риба червона (філе) – 400 гр.
  • Горілка – 60 мл.
  • Перець чорний мелений – 0,25 ч.л.
  • Соль – 1,5 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед відокремлюємо філе від шкірки, кісток та хребця – ретельно промиваємо та обсушуємо будь-яким зручним способом.

Крок 2. Розрізаємо рибу на шматочки середнього розміру і укладаємо у скляну чи керамічну форму.

Крок 3. Посипаємо рибу сіллю та активно втираємо у м’якоть.

Крок 4. Аналогічно чинимо з меленим перцем.

Крок 5. Збризкуємо заготівлю горілкою і як би промокуємо філе.

Крок 6. Накриваємо пакетом і відправляємо на добу в холодильну камеру для просочення.

Крок 7. Після закінчення зазначеного часу риба повністю готова до дегустації. Смачного!

Солена червона риба з лимоном

Солона червона риба з лимоном – це вишукана закуска, яка обов’язково сподобається всім тим, хто обожнює цитрусові нотки та оригінальне поєднання інгредієнтів. Рецепт показаний на прикладі горбуші, але ви можете використовувати абсолютно будь-який вид червоної риби.

Час приготування – 1 доба.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • Філе горбуші – 350 г.
  • Лимон – 1 шт.
  • Соль – 1,25 ст.л.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Озбройуємось пінцетом і витягаємо з риби всі кісточки, м’якоть промиваємо і укладаємо в миску.

Крок 2. Всипаємо сіль, чорний перець та цукор – активно змішуємо компоненти.

Крок 3. Додаємо скибочки лимона.

Крок 4. Розминаємо інгредієнти руками, не порушуючи цілісність горбуші, але пригнічуючи цитрус.

Крок 5. Затягуємо ємність харчовою плівкою та на 24 години ставимо в холодильник. Періодично помішуємо.

Крок 6. Через добу виймаємо рибу з маринаду та подаємо до столу, нарізавши порційними шматочками. Готуйте та отримуйте задоволення!

Слабосолона червона риба в розсолі

Слабосолона червона риба в розсолі – це оригінальний спосіб приготування корисної та жирної закуски, перед якою неможливо встояти. Традиційно, більшість кулінарів використовує сухий спосіб посолу, однак, ми рекомендуємо вам випробувати рецепт з розсолом.

Час приготування – 120 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Сьомга – 500 гр.
  • Вода – 500 гр.
  • Соль – 2 ст.л.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Олія – ​​4 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. У каструлю з емальованим покриттям всипаємо вказану кількість цукру та солі, доводимо до кипіння та остуджуємо.

Крок 2. Промите та обсушене філе нарізаємо скибочками однакового розміру.

Дивіться також:  Скляна локшина – 6 дуже смачних рецептів страв з фунчозы

Крок 3. Заливаємо сьомгу остиглим розсолом, закриваємо кришкою і залишаємо для просочення на 2-3 години.

Крок 4. Потім рідину зливаємо, а рибу змішуємо з олією без запаху.

Крок 5. Гарно викладаємо шматочки на блюдо і подаємо до столу на радість сім’ї. Смачного!

Малосольна червона риба з лимоном

Малосольна червона риба з лимоном готується лише за дві години – чи це не привід посолити соковите філе прямо зараз і лише через кілька годин насолодитися апетитною рибкою, приготовленою своїми руками з усім своїм коханням і турботою? Приступимо ж!

Час приготування – 125 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порцій – 2-4.

Інгредієнти:

  • Філе сьомги – 200 г.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Цукор-пісок – 0,5 ч.л.
  • Перець білий мелений – до смаку.
  • Лимон – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Викладаємо на стіл продукти, наведені вище.

Крок 2. Білий перець, цукор та сіль змішуємо та натираємо рибні шматочки з усіх боків.

Крок 3. Сьомгу поміщаємо в контейнер, додавши часточки лимона.

Крок 4. Закриваємо кришкою або затягуємо плівкою і охолоджуємо дві години в холодильній камері.

Крок 5. До столу подаємо у поєднанні з багетом і вершковим маслом. Смачного!

Як смачно засолити червону рибу з коньяком

Як смачно засолити червону рибу з коньяком? Використовуючи міцні алкогольні напої під час посолу риби, ми захищаємо себе від такого неприємного моменту, як розповзання волокон. А додавши зовсім небагато ароматного коньяку, рибне філе збереже свою щільну та пружну текстуру.

Час приготування – 24 год. 10 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 5.

Інгредієнти:

  • Філе форелі – 500 гр.
  • Коньяк – 1,5-2 ч.л.
  • Сіль – 2 ч.л.
  • Цукор-пісок – 1 ч.л.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Філе, відокремлене від тушки, ретельно промиваємо водою та обсушуємо серветками, витягуємо всі кісточки.

Крок 2. Кладемо рибу на обробну дошку і притримуючи шкіру з одного боку, підтягуємо ножем з іншого і відокремлюємо від м’якоті.

Крок 3. Натираємо сьомгу сухою сумішшю із цукру, солі та перцю. Збризкуємо коньяком.

Крок 4. Поміщаємо напівфабрикат у контейнер, закриваємо кришкою, забираємо в холодильник на добу.

Крок 5. Готову закуску промокуємо паперовими рушниками від зайвого розсолу та подаємо. Смачного!

Засолювання червоної риби з апельсином

Засолювання червоної риби з апельсином – це оригінальний та незвичайний спосіб приготування всіма улюбленого делікатесу. Купувати готову солону рибу зовсім невигідно, оскільки її ціна в рази вища за сире філе. То навіщо переплачувати, якщо можна самому приготувати, та ще й набагато смачніше?

Час приготування – 48 год.

Час приготування – 20 хв.

Порцій – 8-10.

Інгредієнти:

  • Філе форелі – 800 гр.
  • Перець чорний горошок – 2 ч. л.
  • Перець рожевий горошок – 1 ч. л.
  • Сіль морська – 3 ст.
  • Цукор-пісок – 6 ст.л.
  • Апельсини – 3 шт.
  • Лавровий лист – 2 шт.
Дивіться також:  Холодець зі свинячої рульки – 7 рецептів як варити

Процес приготування:

Крок 1. Філе обполіскуємо водою і даємо час обсохнути, витягуємо всі кісточки, навіть найдрібніші.

Крок 2. Апельсин промиваємо і ріжемо тонкими кільцями.

Крок 3. У ступці розламуємо горошини перців та лавр, прянощі з’єднуємо з сіллю та цукровим піском.

Крок 4. Рибу натираємо отриманою сумішшю та укладаємо у глибоку ємність.

Крок 5. Зверху розподіляємо часточки апельсинів.

Крок 6. Закриваємо ємність кришкою або плівкою і дві доби прибираємо на полицю холодильника.

Крок 7. Після зазначеного часу закуску сервіруємо і негайно знімаємо пробу. Смачного!

Слабосолона червона риба з олією

Слабосолона червона риба з рослинною олією – це жирна, але така смачна закуска, якій хоча б зрідка, але можна побалувати себе особливо, якщо готували ви її самі. Використовуючи масло, тонкі слайси риби добре зберігаються в холодильнику і не псуються тривалий час.

Час приготування – 38 год.

Час приготування – 15 хв.

Порцій – 3-4.

Інгредієнти:

  • Сьомга – 300 гр.
  • Олія – ​​100 мл.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Рибу зачищаємо від шкіри із лускою, старанно промиваємо під струменем води.

Крок 2. Нарізаємо скибочками філе середнього розміру. Ця маніпуляція скоротить час посолу.

Крок 3. У невелику баночку шарами укладаємо сьомгу, присипаючи шари чорним перцем та сіллю.

Крок 4. Інгредієнти повністю заливаємо олією без запаху і, закривши кришкою, відправляємо в холодильник на 2-3 доби.

Крок 5. Після млосного очікування знімаємо пробу і насолоджуємося. Готуйте та отримуйте задоволення!

Малосольна червона риба з кропом

Малосольна червона риба з кропом – це вишукана закуска, яка скрасить будь-який прийом їжі і наситить ваш організм насиченими жирами, які дуже важливі для зростання нігтів та волосся. Подавати таку ароматну рибу рекомендується з підрум’яненим багетом та вершковим маслом.

Час приготування – 24 год.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 5.

Інгредієнти:

  • Філе лосося – 500 гр.
  • Кріп – 4 гілочки.
  • Соль – 2 ст.л.
  • Цукор-пісок – 0,5 ст.
  • Спеції для риби – 1 год.

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком процесу обполіскуємо зелень та рибу, обсушуємо.

Крок 2. У мисочці з’єднуємо спеції для риби, сіль та цукровий пісок.

Крок 3. Натираємо лосось сухою сумішшю з усіх боків і кладемо в глибоку ємність шкіркою вниз.

Крок 4. Щедро посипаємо рубаним кропом.

Крок 5. Затягуємо посуд плівкою та залишаємо на столі на 2-3 години, потім на 20-24 години відправляємо у холодильну камеру.

Крок 6. Для подачі нарізаємо тонкими слайсами та доповнюємо каперсами та лимоном. Смачного!