Як засолити горбушу з замороженої риби – 8 швидких та смачних рецептів

Як засолити горбушу із замороженої риби знає далеко не кожна господиня. Щоб ви легко змогли впоратися з таким завданням, ми зібрали в статті тільки перевірені рецепти. Тут ви знайдете швидкий спосіб засолити горбушу цілком і шматочками, з використанням спецій, розсолу та олії. А також навчитеся вибирати заморожену горбушу для засолювання, що також дуже важливо.

Як швидко та смачно засолити горбушу із замороженої риби в домашніх умовах

Як швидко і смачно засолити горбушу із замороженої риби в домашніх умовах, щоб на майбутньому святковому гулянні була смачна закуска і гості були задоволені, ви дізнаєтеся з нашого рецепту. До того ж, заморозка знижує ймовірність того, що в слабосоленій рибі можуть залишитися шкідливі мікроорганізми.

Інгредієнти:

на – 5 порції

  • Горбуша – 1.5 кг
  • Соль – 3 ст.л
  • . – 10 гр.
  • Цукор-пісок – 1 ст.л.

Процес приготування:

Як швидко та смачно засолити горбушу із замороженої риби в домашніх умовах? Коли ви купуєте заморожену тушку горбуші важливо, щоб вона не була деформована і на рибі не було великого шару крижаної кірки. Очі у риби не повинні бути каламутними. Перед засолювання горбушу необхідно розморозити. Покладіть її на нижню полицю холодильника та залиште там на 10-12 годин.

Коли риба повністю розморозиться, очистіть її від луски, випатрайте, відріжте голову, хвіст і плавці. Добре помийте тушку всередині та зовні. Потім розріжте горбушу по хребту і розділіть навпіл на дві великі частини, видаліть усі кістки.

У мисці змішайте 3 столові ложки солі, столову ложку цукру та подрібнений кріп.

Кожне філе горбуші можете розрізати поперек навпіл, щоб зручно було укладати в ємність. На дно контейнера насипте невеликий шар суміші. Далі покладіть перший шматок риби шкірою донизу, його рясно посипте сумішшю і покладіть зверху другий шматок філейної частиною вниз. Потім знову посолювальна суміш і наступний шматок риби, продовжуйте укладати рибу подібним чином. На останній шматок висипте суміш спецій, що залишилася. Контейнер закрийте кришкою та приберіть у холодильник на 12 годин.

Через 12 годин повертайте рибу в контейнері і знову заберіть її в холодильник ще на 12 годин.

Горбуша виходить дуже смачною і в міру солоною. Подавайте її на стіл у вигляді нарізки або використовуйте у приготуванні інших закусок. Смачного!

Малосольна горбуша із замороженої риби із сіллю та цукром

Малосольна горбуша з сіллю та цукром – це чудова страва зі свіжої риби, яку можна приготувати лише з трьох компонентів. Готова горбуша набуває насичений смак і аромат, який радуватиме вас протягом тривалого часу. Закуска ідеально підходить для святкового столу або вечері в затишному сімейному колі. Подавати малосольну горбушу можна зі свіжими овочами та зеленню, щоб ще більше насолодитися смаком морського делікатесу.

Час приготування – 2 доби.

Час приготування – 10 хв.

Порцій – 10.

Інгредієнти:

  • Горбуша – 1 кг.
  • Соль – 2 ст.л.
  • Цукор-пісок – 1 ст.

Процес приготування:

1) Випотрошену рибу ретельно промиваємо і ріжемо на порційні шматки середньої товщини, промокуємо серветками з усіх боків.

Дивіться також:  Засолювання ікри горбуші - 10 швидких та смачних рецептів із замороженої риби в домашніх умовах

2) У глибокій чаші поєднуємо цукровий пісок із сіллю.

3) Щедро посипаємо сумішшю горбуша і натираємо з усіх боків.

4) Перекладаємо нарізку в контейнер і щільно закриваємо кришкою. На добу поміщаємо в холодильник, потім перевертаємо та залишаємо ще на 24 години.

5) Апетитну рибу сервіруємо та подаємо до столу. Смачного!

Слабосолона горбуша в розсолі в домашніх умовах

Слабосолона горбуша в розсолі в домашніх умовах виходить смачною, а процес досить простий. Але, як і в будь-якому процесі засолювання, потрібен час, щоб риба придбала легкий солоний смак і стала придатною до вживання в їжу.

Час готування: 1 доба

Час приготування: 30 хв.

порцій – 12.

Інгредієнти:

  • Перець чорний горошком – 6 шт.
  • Тушка горбуші заморожена – 1 кг
  • Цукор-пісок – 50 гр.
  • Оцет 9% – 1 ст.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Вода – 500 мл.
  • Сіль – 100 гр.

Процес приготування:

  1. Вибирайте для засолювання гарну на вигляд заморожену горбушу без видимих ​​пошкоджень на шкірі. Рибу необхідно перед засолюванням повністю розморозити, щоб вона просолилася рівномірно.
  2. Якщо у вас непотрошена тушка, то з неї необхідно витягти нутрощі, відрізати голову та плавці. Потім рибу добре помийте.
  3. Далі приготуємо розсіл для горбуші. Закип’ятіть воду та остудіть її до 40 градусів. У теплій воді розчиніть сіль та цукор. Влийте в розчин оцет, додайте перець горошком і лавровий лист.
  4. Покладіть тушку горбуші в ємність, що підходить за розміром, влийте розсіл. На рибу встановіть невеликий гніт і тримайте заготівлю 3-4 години за кімнатної температури, потім помістіть її на добу в холодильник.
  5. Через добу малосольну горбушу можна подавати на стіл як закуску і використовувати її для приготування салатів і бутербродів. Смачного!

Як швидко та смачно засолити горбушу сухим способом із замороженої риби

Як швидко та смачно засолити горбушу сухим способом із замороженої риби – запитають любителі червоної риби, а ми їм відповімо, що у нас є для цього перевірений рецепт. Він швидкий і економний, до того ж не займе багато часу, тільки потрібно дочекатися, щоб горбуша повністю розморозилася.

Час приготування: 22 год.

Час приготування: 30 хв.

порцій – 24.

Інгредієнти:

  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Горбуша – 1,5 кг.
  • Перець чорний мелений – за бажанням.
  • Соль – 3 ст.л.
  • Лист лавровий – за смаком.

Процес приготування:

  1. Після того як ви розморозили рибу, перевірте її на наявність стороннього запаху та при натисканні, тушка має бути щільною. І в жодному разі не використовуйте для засолювання горбуші металеві ємності. Можна засолювати тушку цілком, але зручніше таки використовувати тільки філейну частину. Для відділення філе необхідно випатрати тушку, відрізати голову і плавці.
  2. Далі зробіть надріз уздовж хребта та розділіть рибу на дві частини, видаліть усі кісточки. До речі, голову та хребет можна згодом використовувати у варінні бульйону.
  3. У вас вийде два великі шматки філе на шкірі, їх можна залишити цілими або розрізати на кілька великих частин.
  4. Для засолювання беріть сіль великого помелу не йодовану, цукор і за бажання можна додати чорний мелений перець і лавровий лист. Пропорція цукру до солі повинна становити 1 до 3. Відразу можна змішати ці два основні інгредієнти в окремій ємності.
  5. На дно ємності, в якій солитиметься горбуша насипте невеликий шар солі та цукру. Потім покладіть одну частину філе, її просипте сіллю та цукром, додайте мелений перець та лавровий лист за бажанням. Зверху частиною філе вниз покладіть другий шматок горбуші, її шкіру також просипте сумішшю солі і цукру. На рибу встановіть гніт і потримайте її за кімнатної температури протягом кількох годин. Потім вже без гніту заберіть горбушу в холодильник.
  6. Приблизно через добу слабосолона горбуша буде готова і можна знімати першу пробу. Зберігається така риба протягом тижня у холодильнику. Смачного!
Дивіться також:  Квашена капуста класична – 10 рецептів хрумкої та соковитої квашеної капусти в домашніх умовах

Як смачно засолити горбушу шматочками в домашніх умовах

Як смачно засолити горбушу шматочками в домашніх умовах, якщо у вас заморожена риба, цю тему буде розкрито в рецепті. Найбільш трудомістка частина рецепту – це підготовка і обробка тушки горбуші, в іншому засолювання вдасться навіть кулінарам-початківцям.

Час приготування: 12 год.

Час приготування: 45 хв.

порцій – 10.

Інгредієнти:

  • Цукор-пісок – 2 ст.
  • Соль – 2 ст.л.
  • Перець чорний горошком/коріандр – 3-5 шт.
  • Олія – ​​1,5 ст.л.
  • Горбуша – 1 шт.

Процес приготування:

  1. Щоб горбуша розморозилася природним шляхом, залиште її на ніч у холодильнику на нижній полиці. На ранок можна випатрати її, помити і приступати до засолювання. Крім риби вам знадобиться цукор, сіль, а також для аромату можна взяти перець горошком або коріандр.
  2. Тушку розріжте уздовж навпіл по хребту. Далі відокремте філе від кісток та шкіри.
  3. Філе горбуші наріжте шматочками приблизно по 1-1,5 сантиметра завтовшки, тому риба швидко і добре просолиться.
  4. У мисці змішайте сіль та цукор, додайте пряні спеції за бажанням.
  5. Для засолювання візьміть пластиковий контейнер або скляну форму. На дно форми насипте трохи суміші спецій.
  6. Викладайте шматочки горбуші рівними шарами. Кожен шар просипайте сумішшю солі, цукру та спецій.
  7. Коли вся риба буде укладена в ємність. Полийте її олією. Закрийте кришкою контейнер і приберіть його в холодильник.
  8. Їсти смачну слабосолену горбушу можна вже за 12 годин. Смачного!

Солона горбуша цілком із замороженої риби

Солона горбуша цілком із замороженої риби – це чудова закуска, яка завжди має великий успіх. До того ж горбуша – це цілком доступна риба, яку можуть дозволити собі все без винятку, а її м’ясисте філе чудово підходить для засолювання.

Час готування: 1 день

Час приготування: 30 хв.

порцій – 12.

Інгредієнти:

  • Перець горошком – 7-9 шт.
  • Горбуша – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Лист лавровий – 1-2 шт.
  • Соль – 2 ст.л.

Процес приготування:

  1. Заморожену тушку горбуші розморозьте повністю природним способом. Використання для розморожування мікрохвильової печі може погано позначитися на смаку солоної риби. Горбушу випатрайте, відріжте голову, плавці і добре промийте під краном.
  2. У ємності змішайте сіль, цукор та спеції.
  3. Рибу натріть сумішшю спецій з усіх боків, у тому числі шкіру по всій площі.
  4. Тушку горбуші загорніть у пергамент. Помістіть пакунок у широку ємність і встановіть зверху невеликий гніт. У такому стані залиште горбушу на добу за кімнатної температури.
  5. Через добу горбушу витягніть з пергаменту і обмийте проточною водою. Зберігайте кілька днів солону горбушу в холодильнику, вживати її можна відразу ж. Смачного!
Дивіться також:  Гранола в домашніх умовах – 8 рецептів приготування

Як засолити горбушу в олії

Як засолити горбушу в олії із замороженої риби, ви точно повинні знати. Тому пропонуємо вам обов’язково скуштувати цей оригінальний рецепт. Закуска виходить ніжною, м’якою та соковитою. Така солона риба чудово поєднуватиметься з картоплею або пюре.

Час приготування: 1 день 50 хв.

Час приготування: 40 хв.

порцій – 10.

Інгредієнти:

  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Горбуша середня – 1 шт.
  • Вода – 1 л.
  • Сіль – 1 ст.
  • Олія – ​​100 мл.

Процес приготування:

  1. Щоб горбуша вийшла смачною і добре просолилася, заморожену тушку потрібно розморожувати тільки природним способом, на нижній полиці холодильника. Потім рибу випатрайте, очистіть внутрішню порожнину від чорних плівок, відріжте голову, хвіст і плавці. Ретельно обмийте її з усіх боків.
  2. Коли тушка буде готова можна переходити до приготування розсолу. Закип’ятіть літр води і розчиніть у ній 1 склянку солі. Розчин остудіть.
  3. Горбушу наріжте шматочками завтовшки по 2-3 сантиметри.
  4. Складіть нарізану рибу в контейнер і залийте розсолом. Залишіть горбушу на 2 години.
  5. Цибулеві головки очистіть, помийте і наріжте кубиками або півкільцями.
  6. Шматочки горбуші витягніть із розсолу. Складіть рибу в контейнер, викладати її потрібно шарами, прокидаючи цибульною нарізкою. Останній шар у ємності повинен бути цибульним, після цього залийте все олією.
  7. Закрийте контейнер кришкою та приберіть холодильник. Через день солона горбуша в олії буде готова. Смачного!

Домашня солона горбуша з лимоном

Домашня солона горбуша з лимоном – абсолютний лідер всіх урочистостей, а також з нею виходять красиві ситні бутерброди для сніданку на піджаристих тостах. Якщо у вас є можливість замість магазинної солоної горбуші приготувати її самостійно, обов’язково скористайтеся цим шансом.

Час готування: 1 день

Час приготування: 30 хв.

порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Лимон – 1 шт.
  • Соль – 2 ст.л.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Олія – ​​100-130 мл.
  • Горбуша потрошена – 1,2 кг

Процес приготування:

  1. Дві середні тушки горбуші повністю розморозьте. Після цього випотрошіть їх, відріжте голови та плавці. У списку інгредієнтів вказано вагу потрошеної риби. Лимон вимийте гарячою водою.
  2. Кожну рибку розріжте вздовж хребта і розділіть навпіл. Після цього відокремте філе від шкіри та кісточок.
  3. Філе горбуші наріжте невеликими смужками приблизно по 2 сантиметри завширшки. Складіть нарізку в миску.
  4. Засипте нарізане філе горбуші сіллю та цукром, акуратно перемішайте.
  5. Лимон наріжте тонкими кружальцями, потім кожен кружечко розріжте навпіл.
  6. Для засолювання горбуші можна використовувати пластиковий контейнер або скляну банку. Складайте горбушу шарами, перекладаючи їх півкухлями лимона. Завершіть складання лимонним шаром.
  7. Залийте рибу олією і закрийте ємність кришкою, приберіть у холодильник на 24 години.
  8. За добу смачна солона горбуша з легким цитрусовим ароматом буде готова, можна пригощатися. Смачного!
Прокрутка до верху