Як заварити чай з імбиром – 8 правильних рецептів корисного напою

Цей напій володіє широким спектром дії, він може зігріти, позбавити від спраги, дати лікувальний ефект. Але всі ці сторони розкриються, тільки якщо знати, як заварити чай з імбиром правильно.

Чай з імбиром та лимоном

Вживати чай з імбиром та лимоном можна в будь-який час року, адже він смачний як гаряче, так і холодне.

Необхідні інгредієнти:

  • одна ложка хорошого заварного чаю;
  • чверть лимона;
  • близько 10 грам кореня імбиру.

Процес заварки:

  • Візьміть півлітра води, доведіть її до кипіння, покладіть в заварювальний чайник і туди ж засипте потрібну кількість чаю. Дайте постояти близько п’яти хвилин.
  • Після цього видаліть вже набряклі листя і залиште тільки сам напій.
  • Корінь імбиру очистіть від шкірки і наріжте на невеликі, тонкі пластинки для того, щоб чай вийшов прозорим, а не каламутним.
  • Додайте їх в напій і знову нагрійте його, але не давайте рідини закипіти.
  • Після цього видавити сік з лимона, а саму шкірку киньте в чайничок. Почекайте ще 3-4 хвилини і насолоджуйтеся.

З корицею для схуднення

Підходить цей універсальний чай для схуднення.

Вже давно відомо, що використання свіжого імбиру і кориці дозволяє поліпшити обмін речовин.

Необхідні продукти:

  • ложечка меленої кориці;
  • три великих ложки очищеного і перетертого кореня імбиру;
  • літр води.

Процес приготування:

  • Зазначене кількість імбиру і кориці поміщаємо в термос або заварювальний чайник, який добре зберігає тепло.
  • Заливаємо складові окропом, прикриваємо кришкою і залишаємо на дві години, щоб напій добре заварився. Щоб від нього була користь саме для зниження ваги, пити його рекомендується два рази в день – вранці і ввечері.

Бразильський рецепт від застуди

Можна приготувати чай від застуди. Він виходить дуже цікавим за смаком за рахунок незвичайних інгредієнтів, які досить рідко використовуються для даного напою.

Дивіться також:  Сироп Гренадін (Grenadine): склад, смак, як приготувати в домашніх умовах. 5 рецептів коктейлів з гранатовим сиропом

Необхідні продукти:

  • одна маленька ложечка вершкового масла;
  • 0,25 літра молока;
  • чайна ложка очищеного і натертого імбиру;
  • ложечка куркуми.

Процес приготування:

  • Вершкове масло потрібно трохи розтопити, зробити це при кімнатній температурі, потім змішати з куркумою і імбиром.
  • Отриману масу добре перетерти, щоб всі компоненти рівномірно розподілилися.
  • Молоко нагріваємо, але не занадто сильно, а так щоб його можна було спокійно пити.
  • Кладемо в нього половину чайної ложки тієї пасти, яку підготували, перемішуємо напій до її розчинення і вживаємо.

Зелений чай з коренем імбиру

Зелений чай сам по собі володіє багатьма корисними властивостями, звичайно якщо мова йде про якісний продукт. Але зробити його ще більш цінним, можна за рахунок імбиру.

Необхідні інгредієнти:

  • 500 мілілітрів води;
  • велика ложка гарного зеленого чаю;
  • корінь свіжого імбиру приблизно в 2 см завдовжки;
  • дві часточки лимона.

Процес приготування:

  • Воду доведіть до кипіння, потрібно щоб її температура була близько 90 градусів.
  • Засипте до неї зелений чай, перемішайте, прикрийте ємність і настоюйте близько п’яти хвилин або скільки необхідно для обраного сорту.
  • Процідіть напій, щоб листя не заважали.
  • Імбир звільніть від шкірки, його можна нарізати або натерти на тертці. Додайте до вже завареному чаю і знову прогрійте.
  • Залишилося тільки видавити трохи лимонного соку. За бажанням часточки лимона можна опустити в заварювальний чайник або ж викласти в чашки при подачі.

З листям смородини

Ще один рецепт імбирного чаю, який виходить неймовірно ароматним і готується дуже швидко.

Необхідні інгредієнти:

  • 5-7 листків смородини;
  • один невеликий корінь імбиру;
  • 500 мілілітрів води;
  • дві ложечки чорного чаю.

Процес приготування:

  • Листя смородини добре промийте, щоб на них не залишилося слідів пилу, потім обсушити і подрібніть. Краще всього скористатися блендером, але можна і дуже дрібно нарізати. У результаті повинна вийти приблизно столова ложка листя.
  • З кореня імбиру, зніміть шкірку і теж подрібніть. Його можна натерти на крупній тертці або просто нарізати на тонкі пластинки. Цілий корінь в чай краще не класти, він зробить складу каламутним.
  • Зазначене кількість рідини доведіть до кипіння, засипте туди обраний сорт чаю і підготовлені смородинові листя.
  • Потримайте приблизно 5 хвилин у заварному чайнику, після чого напій процідити, щоб позбутися від набряклих листя.
  • Туди де додайте шматочки імбиру і настоюйте чай ще 20 хвилин перед вживанням. Бажано зробити це в термосі, щоб процес пройшов швидше, і прянощі краще віддала свої властивості.
Дивіться також:  Айріш кава (Irish coffee) що це таке, склад, 4 рецепти приготування ароматного напою в домашніх умовах

Як заварювати з медом

Корінь у поєднанні з медом використовується як протизапальний, знеболюючий, загальнозміцнюючий засіб.

Необхідні інгредієнти:

  • один стакан води;
  • мед – одна або дві чайні ложки, по своєму смаку;
  • корінь імбиру приблизно в 2 см завдовжки;
  • лимонний сік за бажанням.

Процес приготування:

  • Зніміть шкірку з імбиру, наріжте його на будь-які форми, можна на гуртки або ж скибочки, але щоб вони не були товстими.
  • Доведіть воду до кипіння, покладіть в неї імбир і настоюйте близько п’яти хвилин.
  • Додаємо мед. Кількість регулюйте виходячи зі своїх переваг. Видавіть трохи лимонного соку або просто опустіть скибочку у напій, перемішайте, щоб мед розчинився і подавайте.

Фруктовий чай з імбиром для зміцнення імунітету

Відмінний рецепт ідеально підходить для зими, так як впливає на імунітет, зміцнюючи його.

Необхідні продукти:

  • один літр води;
  • невеликий корінь імбиру – близько двох сантиметрів;
  • велика ложка апельсинової або лимонної цедри;
  • ложечка меду;
  • щіпка кориці;
  • трохи соку від апельсина;
  • столова ложка зеленого чаю;
  • яблучна сушка – 5-7 штук.

Процес приготування:

  • Доведіть рідину до кипіння і додайте в неї сушені яблука, які попередньо потрібно добре промити.
  • Туди ж додаємо обрану цедру, від апельсина або лимона, а так само корінь імбиру. Його обов’язково очищаємо і перетираємо на тертці.
  • Засипаємо невелика кількість кориці, перемішуємо, ставимо отриманий напій на плиту і прогріваємо не більше п’яти хвилин на слабкому вогні.
  • Після цього засипаємо заварку, кладемо мед по своєму смаку і заливаємо сік апельсина. Знову перемішуємо, накриваємо ємність кришкою і тримаємо ще п’ять хвилин.
  • Перед подачею проціджуємо і можна насолоджуватися смаком і ароматом.

Вітамінний напій з апельсином

Заварювати імбирний чай можна практично з чим завгодно, головне щоб компоненти були смачними, наприклад, хорошим виходить напій з апельсином.

Дивіться також:  Молочний кисіль – 9 рецептів приготування

Необхідні інгредієнти:

  • один невеликий апельсин;
  • кілька гілочок свіжої м’яти;
  • літр води;
  • корінь імбиру довжиною близько чотирьох сантиметрів;
  • дві ложки меду;
  • половинка лимона.

Процес приготування:

  • Апельсин очистити, вичавлюємо з нього сік, розбираємо м’якоть на невеликі шматочки і цю суміш заливаємо окропом.
  • Туди ж вливаємо сік від лимона, а ось м’які частини плода краще не використовувати інакше чай може вийти гіркуватим.
  • Очищаємо імбир і перетираємо його, при цьому він повинен вичинити сік, який бажано збирати в ємність.
  • Листя м’яти розриваємо на невеликі шматочки, змішуємо з імбиром і його соком, відправляємо все до гарячої води.
  • Залишилося лише покласти мед, дати чаю постояти близько 20 хвилин і готово.
Прокрутка до верху