Цей напій володіє широким спектром дії, він може зігріти, позбавити від спраги, дати лікувальний ефект. Але всі ці сторони розкриються, тільки якщо знати, як заварити чай з імбиром правильно.
Чай з імбиром та лимоном
Вживати чай з імбиром та лимоном можна в будь-який час року, адже він смачний як гаряче, так і холодне.
Необхідні інгредієнти:
- одна ложка хорошого заварного чаю;
- чверть лимона;
- близько 10 грам кореня імбиру.
Процес заварки:
- Візьміть півлітра води, доведіть її до кипіння, покладіть в заварювальний чайник і туди ж засипте потрібну кількість чаю. Дайте постояти близько п’яти хвилин.
- Після цього видаліть вже набряклі листя і залиште тільки сам напій.
- Корінь імбиру очистіть від шкірки і наріжте на невеликі, тонкі пластинки для того, щоб чай вийшов прозорим, а не каламутним.
- Додайте їх в напій і знову нагрійте його, але не давайте рідини закипіти.
- Після цього видавити сік з лимона, а саму шкірку киньте в чайничок. Почекайте ще 3-4 хвилини і насолоджуйтеся.
З корицею для схуднення
Підходить цей універсальний чай для схуднення.
Вже давно відомо, що використання свіжого імбиру і кориці дозволяє поліпшити обмін речовин.
Необхідні продукти:
- ложечка меленої кориці;
- три великих ложки очищеного і перетертого кореня імбиру;
- літр води.
Процес приготування:
- Зазначене кількість імбиру і кориці поміщаємо в термос або заварювальний чайник, який добре зберігає тепло.
- Заливаємо складові окропом, прикриваємо кришкою і залишаємо на дві години, щоб напій добре заварився. Щоб від нього була користь саме для зниження ваги, пити його рекомендується два рази в день – вранці і ввечері.
Бразильський рецепт від застуди
Можна приготувати чай від застуди. Він виходить дуже цікавим за смаком за рахунок незвичайних інгредієнтів, які досить рідко використовуються для даного напою.
Необхідні продукти:
- одна маленька ложечка вершкового масла;
- 0,25 літра молока;
- чайна ложка очищеного і натертого імбиру;
- ложечка куркуми.
Процес приготування:
- Вершкове масло потрібно трохи розтопити, зробити це при кімнатній температурі, потім змішати з куркумою і імбиром.
- Отриману масу добре перетерти, щоб всі компоненти рівномірно розподілилися.
- Молоко нагріваємо, але не занадто сильно, а так щоб його можна було спокійно пити.
- Кладемо в нього половину чайної ложки тієї пасти, яку підготували, перемішуємо напій до її розчинення і вживаємо.
Зелений чай з коренем імбиру
Зелений чай сам по собі володіє багатьма корисними властивостями, звичайно якщо мова йде про якісний продукт. Але зробити його ще більш цінним, можна за рахунок імбиру.
Необхідні інгредієнти:
- 500 мілілітрів води;
- велика ложка гарного зеленого чаю;
- корінь свіжого імбиру приблизно в 2 см завдовжки;
- дві часточки лимона.
Процес приготування:
- Воду доведіть до кипіння, потрібно щоб її температура була близько 90 градусів.
- Засипте до неї зелений чай, перемішайте, прикрийте ємність і настоюйте близько п’яти хвилин або скільки необхідно для обраного сорту.
- Процідіть напій, щоб листя не заважали.
- Імбир звільніть від шкірки, його можна нарізати або натерти на тертці. Додайте до вже завареному чаю і знову прогрійте.
- Залишилося тільки видавити трохи лимонного соку. За бажанням часточки лимона можна опустити в заварювальний чайник або ж викласти в чашки при подачі.
З листям смородини
Ще один рецепт імбирного чаю, який виходить неймовірно ароматним і готується дуже швидко.
Необхідні інгредієнти:
- 5-7 листків смородини;
- один невеликий корінь імбиру;
- 500 мілілітрів води;
- дві ложечки чорного чаю.
Процес приготування:
- Листя смородини добре промийте, щоб на них не залишилося слідів пилу, потім обсушити і подрібніть. Краще всього скористатися блендером, але можна і дуже дрібно нарізати. У результаті повинна вийти приблизно столова ложка листя.
- З кореня імбиру, зніміть шкірку і теж подрібніть. Його можна натерти на крупній тертці або просто нарізати на тонкі пластинки. Цілий корінь в чай краще не класти, він зробить складу каламутним.
- Зазначене кількість рідини доведіть до кипіння, засипте туди обраний сорт чаю і підготовлені смородинові листя.
- Потримайте приблизно 5 хвилин у заварному чайнику, після чого напій процідити, щоб позбутися від набряклих листя.
- Туди де додайте шматочки імбиру і настоюйте чай ще 20 хвилин перед вживанням. Бажано зробити це в термосі, щоб процес пройшов швидше, і прянощі краще віддала свої властивості.
Як заварювати з медом
Корінь у поєднанні з медом використовується як протизапальний, знеболюючий, загальнозміцнюючий засіб.
Необхідні інгредієнти:
- один стакан води;
- мед – одна або дві чайні ложки, по своєму смаку;
- корінь імбиру приблизно в 2 см завдовжки;
- лимонний сік за бажанням.
Процес приготування:
- Зніміть шкірку з імбиру, наріжте його на будь-які форми, можна на гуртки або ж скибочки, але щоб вони не були товстими.
- Доведіть воду до кипіння, покладіть в неї імбир і настоюйте близько п’яти хвилин.
- Додаємо мед. Кількість регулюйте виходячи зі своїх переваг. Видавіть трохи лимонного соку або просто опустіть скибочку у напій, перемішайте, щоб мед розчинився і подавайте.
Фруктовий чай з імбиром для зміцнення імунітету
Відмінний рецепт ідеально підходить для зими, так як впливає на імунітет, зміцнюючи його.
Необхідні продукти:
- один літр води;
- невеликий корінь імбиру – близько двох сантиметрів;
- велика ложка апельсинової або лимонної цедри;
- ложечка меду;
- щіпка кориці;
- трохи соку від апельсина;
- столова ложка зеленого чаю;
- яблучна сушка – 5-7 штук.
Процес приготування:
- Доведіть рідину до кипіння і додайте в неї сушені яблука, які попередньо потрібно добре промити.
- Туди ж додаємо обрану цедру, від апельсина або лимона, а так само корінь імбиру. Його обов’язково очищаємо і перетираємо на тертці.
- Засипаємо невелика кількість кориці, перемішуємо, ставимо отриманий напій на плиту і прогріваємо не більше п’яти хвилин на слабкому вогні.
- Після цього засипаємо заварку, кладемо мед по своєму смаку і заливаємо сік апельсина. Знову перемішуємо, накриваємо ємність кришкою і тримаємо ще п’ять хвилин.
- Перед подачею проціджуємо і можна насолоджуватися смаком і ароматом.
Вітамінний напій з апельсином
Заварювати імбирний чай можна практично з чим завгодно, головне щоб компоненти були смачними, наприклад, хорошим виходить напій з апельсином.
Необхідні інгредієнти:
- один невеликий апельсин;
- кілька гілочок свіжої м’яти;
- літр води;
- корінь імбиру довжиною близько чотирьох сантиметрів;
- дві ложки меду;
- половинка лимона.
Процес приготування:
- Апельсин очистити, вичавлюємо з нього сік, розбираємо м’якоть на невеликі шматочки і цю суміш заливаємо окропом.
- Туди ж вливаємо сік від лимона, а ось м’які частини плода краще не використовувати інакше чай може вийти гіркуватим.
- Очищаємо імбир і перетираємо його, при цьому він повинен вичинити сік, який бажано збирати в ємність.
- Листя м’яти розриваємо на невеликі шматочки, змішуємо з імбиром і його соком, відправляємо все до гарячої води.
- Залишилося лише покласти мед, дати чаю постояти близько 20 хвилин і готово.