Користь і шкода напоїв з імбиру
Ще з давніх часів напій використовують для лікування різноманітних захворювань.
При вживанні:
- прискорюється обмінний процес в організмі, що чудово сприяє схудненню;
- поліпшується травлення;
- підвищується апетит;
- очиститься печінку;
- посилиться потенція;
- покращиться пам’ять;
- знизиться газоутворення;
- розчиниться зайва слиз на поверхні шлунка.
Якщо найближчим часом планується операція, то за три тижні слід припинити вживання чаю. Після проведеної операції не дозволяється взагалі пити імбирний напій.
Чай має властивість розганяти кров і бадьорити, поетом протипоказано пити при високій температурі. Напій може спровокувати ще більше підвищення температури тіла. Зате при застудах з нормальною температурою чай робить благотворний вплив на весь організм.
Забороняють фахівці вживати напій при висипанні на шкірі, при наявності подразнень і алергії. Дерматологи упевнені, що корінь посилює проблеми шкіри. Зате при відсутності шкірних проблем, напій зміцнює її та робить більш гладкою.
Напої з використанням кореня надають активні впливу на організм, тому слід вживати з обережністю особам:
- з проблемами шлунку;
- з захворюваннями жовчного міхура;
- з каменями в нирках;
- з виразками шлунку.
Дозволяється готувати напій для дітей, але тільки для тих, кому виповнилося два роки. Рекомендується поїти напоєм дітей, що страждають зниженим апетитом. При вживанні за півгодини до прийняття їжі, напій прискорить процес травлення і викличе апетит. Також допоможе впоратися із застудами і запаленнями дихальних шляхів.