Як зробити оладки? 16 рецептів

Не всі господині, особливо молоді знають, як зробити оладки особливо пишними і смачними. А між тим є чимало цікавих рецептів приготування цього надзвичайно смачного, корисного і дуже ситного страви.

Пишні оладки на кефірі

Особливо пишними оладки виходять на кефірі. Можна використовувати розігрітий кефір, або змішувати з коньяком. Але класичний рецепт найбільш пишних оладок на кефірі вже перевірений не одним поколінням.

Оладки на кефірі крок за кроком

Приготування страви по цьому простому рецептом не займе багато часу, а результат обов’язково вам сподобається.

Будуть необхідні:

  • 250 мл 1% кефіру;
  • 200 г борошна;
  • яйце;
  • повна ст. л. цукру;
  • 1 ч. л. соди;
  • сіль.

Готуємо поетапно:

  • Спочатку через тонке сито в абсолютно суху миску просіяти борошно. Це допоможе наситити його киснем, і тоді вироби будуть більш легким.
  • В окрему миску слід вилити кефір. По можливості краще використовувати маложирний продукт, так як з-за високої жирності тісто буде важче підніматися.
  • У кефір слід додати харчову соду. Соди необхідно брати точно за рецептом. Якщо візьмете менше, тісто погано підніметься. А якщо більше, то оладки будуть мати неприємний содовий присмак.
  • Тепер слід перемішати віночком соду і кефір, дати їм постояти буквально три хвилини. Сода вступить в реакцію з кефіром. Чим кисліше буде кефір, тим більш бурхливою реакція, що добре для тіста. Можна використовувати продукт тижневої давності.
  • Коли на поверхні кефіру з’явиться багато бульбашок, потрібно додавати сіль і цукор, потім вбити яйце і добре все збити віночком.
  • Борошно в тісто додавати частинами. Можна це робити звичайною столовою ложкою. Тісто після додавання порції борошна добре перемішувати. Можуть залишитися невеликі грудочки, в цьому немає нічого страшного.
  • Повинно вийти густе, нагадує сметану, тісто. Якщо наберете його в ложку і перевернете її, маса не повинна виливатися.
  • Тепер тісто настоюється 15 хвилин, щоб грудочки розійшлися. Ще раз все перемішуємо вінчиком і можна смажити.
  • Оладки випікаються на середньому вогні. Досить виливати 1 ст. л. Коли одна сторона підрум’яниться, слід перевернути і підсмажити з зворотного боку.
Дивіться також:  Пиріг з капустою на кефірі — 6 рецептів