Не всі господині, особливо молоді знають, як зробити оладки особливо пишними і смачними. А між тим є чимало цікавих рецептів приготування цього надзвичайно смачного, корисного і дуже ситного страви.
Пишні оладки на кефірі
Особливо пишними оладки виходять на кефірі. Можна використовувати розігрітий кефір, або змішувати з коньяком. Але класичний рецепт найбільш пишних оладок на кефірі вже перевірений не одним поколінням.
Оладки на кефірі крок за кроком
Приготування страви по цьому простому рецептом не займе багато часу, а результат обов’язково вам сподобається.
Будуть необхідні:
- 250 мл 1% кефіру;
- 200 г борошна;
- яйце;
- повна ст. л. цукру;
- 1 ч. л. соди;
- сіль.
Готуємо поетапно:
- Спочатку через тонке сито в абсолютно суху миску просіяти борошно. Це допоможе наситити його киснем, і тоді вироби будуть більш легким.
- В окрему миску слід вилити кефір. По можливості краще використовувати маложирний продукт, так як з-за високої жирності тісто буде важче підніматися.
- У кефір слід додати харчову соду. Соди необхідно брати точно за рецептом. Якщо візьмете менше, тісто погано підніметься. А якщо більше, то оладки будуть мати неприємний содовий присмак.
- Тепер слід перемішати віночком соду і кефір, дати їм постояти буквально три хвилини. Сода вступить в реакцію з кефіром. Чим кисліше буде кефір, тим більш бурхливою реакція, що добре для тіста. Можна використовувати продукт тижневої давності.
- Коли на поверхні кефіру з’явиться багато бульбашок, потрібно додавати сіль і цукор, потім вбити яйце і добре все збити віночком.
- Борошно в тісто додавати частинами. Можна це робити звичайною столовою ложкою. Тісто після додавання порції борошна добре перемішувати. Можуть залишитися невеликі грудочки, в цьому немає нічого страшного.
- Повинно вийти густе, нагадує сметану, тісто. Якщо наберете його в ложку і перевернете її, маса не повинна виливатися.
- Тепер тісто настоюється 15 хвилин, щоб грудочки розійшлися. Ще раз все перемішуємо вінчиком і можна смажити.
- Оладки випікаються на середньому вогні. Досить виливати 1 ст. л. Коли одна сторона підрум’яниться, слід перевернути і підсмажити з зворотного боку.