Це просте і шалено смачне ласощі не вимагає особливих кулінарних навичок, робиться з доступних інгредієнтів і, безсумнівно, сподобається всім. Давайте розглянемо, як зробити шоколадну ковбасу самостійно.
Як зробити класичну шоколадну ковбасу
Класична шоколадна ковбаска дуже схожа на сервелат, але тільки в розрізі. Що стосується її смаку, то вона в міру солодка і насичена.
Необхідні продукти:
- стакан цукру;
- одне яйце;
- три ложки молока;
- три ложки какао;
- 0,2 кг масла вершкового;
- 400 грам печива.
Процес приготування:
- Печиво подрібніть будь-яким зручним способом. Можна зробити це руками, м’ясорубкою або блендером, але так щоб траплялися шматочки середнього розміру.
- Розтопіть масло, засипте до нього какао з цукром і влийте молоко, добре перемішайте суміш. Потримайте деякий час на плиті до повного розчинення вмісту і дайте охолонути.
- Яйце збиваємо виделкою, вливаємо до отриманої шоколадній масі, а потім її переливаємо до раскрошенному печінкою.
- Застеляємо поверхню харчовою плівкою, формуємо ковбаску, повністю закутуємо і прибираємо на кілька годин в холодильник для застигання.
Готуємо з печива і какао
Необхідні продукти:
- половина склянки молока;
- 200 грам вершкового масла;
- дві ложки какао;
- 500 грам печива;
- склянку цукру.
Процес приготування:
- Вибране печиво подрібнюємо, але не до стану крихти, нехай трапляються невеликі шматочки.
- Масло нарізаємо на кубики, змішуємо з цукром, какао і молоком, відправляємо грітися на плиту.
- На слабкому вогні тримаємо суміш, поки вміст повністю не розчиниться.
- Те, що вийшло, вливаємо до печива, ретельно перемішуємо, формуємо ковбаску, загорнути його в харчову плівку і прибираємо в холодильник на кілька годин для застигання.
- Після цього за бажанням її можна обваляти в кокосовій стружці, горіхів або какао.
Рецепт з горіхами
Рецепт з горіхами – відмінний варіант урізноманітнити смак. Горішки підійдуть будь-які, наприклад волоські, арахіс або фундук.
Необхідні продукти:
- стакан цукру;
- 100 грам горіхів;
- дві ложки какао;
- три ложки молока;
- одне яйце;
- 0,3 кг печива;
- 200 грам масла вершкового;
- цукор ванільний за смаком.
Процес приготування:
- Печиво подрібнюємо будь-яким доступним способом, але так, щоб воно не було дрібних.
- Горіхи покласти на сковорідку, обсмажуємо до рум’яності, потім розрізаємо за допомогою ножа.
- У каструлю кладемо масло, нарізане на шматки, вказану кількість цукру, какао і вливаємо молоко. Все це прогріваємо кілька хвилин, поки інгредієнти повністю не розчиняться.
- Злегка остуджуємо масу, додаємо в неї яйце і ванільний цукор на свій смак, перемішуємо і перекладаємо до печива, додаємо горіхи. Доводимо до однорідності і формуємо ковбаски.
- Обертаємо заготовки в харчову плівку і кладемо в холодильник на кілька годин.
Шоколадна ковбаса зі згущеним молоком
– Ковбаска зі згущеного молока і печива – рецепт без використання цукру. Мабуть, зі згущеним молоком її смакові властивості стають тільки краще.
Необхідні продукти:
- п’ять ложечок какао;
- упаковка вершкового масла вагою 200 грамів;
- півкілограма печива;
- одна баночка згущеного молока.
Процес приготування:
- Печиво руками кришимо на невеликі шматочки, додаємо до нього порзане вершкове масло і перемішуємо до утворення липкої маси.
- Туди ж засипаємо какао і вливаємо згущене молоко, ще раз все ретельно перемішуємо, щоб вийшло щось на зразок тесту.
- З маси формуємо ковбаски, загорнути в харчову плівку і кладемо в холодильник мінімум на дві години. Перед подачею десерт можна присипати какао, кокосовою стружкою або ж прикрасити горішками.
Найпростіший спосіб приготувати ласощі
Шоколадна ковбаса з печива готується дуже просто, а цей рецепт – самий швидкий спосіб.
Необхідні продукти:
- дві ложки какао;
- 120 мілілітрів молока;
- 500 грам печива;
- 0,2 кг вершкового масла;
- стакан цукру;
- горіхи на свій смак.
Процес приготування:
- Печиво подрібнюємо на шматочки.
- Змішуємо нарізане масло з какао, цукром і молоком, прогріваємо на плиті, поки все не розчиниться.
- Горіхи обсмажуємо на сковороді, нарізаємо ножем.
- З’єднуємо печиво з шоколадною масою і горіхами, добре вимішуємо.
- Формуємо ковбасу, обертаємо плівкою і охолоджуємо протягом декількох годин перед подачею.
З шоколадом і сухофруктами
В домашніх умовах приготувати цю смакоту можна абсолютно по-різному. Спробуйте поекспериментувати і додайте ковбасу шоколад і різні сухофрукти.
Необхідні продукти:
- 50 грам вершкового масла;
- 100 грам цукрової пудри;
- 0,4 кг печива;
- плитка чорного шоколаду;
- 0,1 літр вершків;
- дві ложки какао;
- 30 грам сухофруктів на свій смак.
Процес приготування:
- Доведіть до кипіння вершки, засипте до них какао і цукрову пудру, потім кубики шоколаду і трохи прогрійте, щоб він розчинився.
- Коли це станеться, покладіть масло, нарізане на квадратики, дайте йому розтопитися.
- Печиво розламайте на шматочки, змішайте з промитими і подрібненими сухофруктами і влийте шоколадну суміш.
- З отриманого тесту вылепите ковбаски, оберніть плівкою і залиште на п’ять годин у холодильнику для застигання.
Дієтична шоколадна ковбаса
Необхідні продукти:
- два банана;
- 300 грам знежиреного сиру;
- 100 грам печива;
- 50 грам какао;
- три ложки цукру.
Процес приготування:
- Печиво подрібнюємо, так щоб одна половина була дрібною крихтою, а інша половина середніми шматочками.
- У сир засипаємо цукор, можна покласти менше ніж зазначено, потім додаємо какао і перемішуємо.
- Туди ж відправляємо печиво. У результаті повинна вийти досить густа маса.
- Рівним шаром викладаємо її на харчову плівку, розділивши на дві частини.
- З бананів знімаємо шкірку і кладемо їх у цілому вигляді на шоколадне тісто і повністю покриваємо. Так, щоб усередині виявився банан, як начинка, а зверху тісто.
- Загорнути щільно плівкою з усіх боків і тримаємо близько чотирьох годин у холодильнику перед подачею.